O aplicație pentru fetele și femeile aflate în pericol pe stradă și una pentru persoanele care suferă de demență, premiate în competiția pentru fete Technovation

365 de vizualizări
Sursa: (c) MediaLab
Două idei de aplicații menite să ofere sprijin persoanelor aflate în dificultate sunt premiate în cadrul competiției pentru fete Technovation, organizată de Asociația Adfaber. Este vorba despre o aplicație menită să ofere sprijin pentru femeile și fetele aflate în pericol pe stradă, respectiv una care propune exerciții de memorie pentru persoanele care suferă de demență, potrivit unui comunicat al organizatorului.

În cadrul acestei competiții, participantele – fete cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani – dezvoltă aplicații de mobil prin care oamenii să poată rezolva probleme cu care se confruntă zi de zi. Programul are drept scop să încurajeze fetele să își construiască o carieră în domenii unde sunt necesare cunoștințe despre tehnologie, știință sau matematică.

Ideile de aplicații premiate anul acesta:

Echipa Safety in numbers este premiată de compania Adobe pentru aplicația Safe Walk. Potrivit organizatorului, cu ajutorul acestei aplicații, “5 eleve își propun să ajute fetele și femeile aflate în pericol pe stradă, hărțuite verbal sau chiar fizic. Aplicația funcționează inițial ca o alarmă, menită să sperie agresorul. Dacă agresorul continuă să hărțuiască victima și oprește forțat aplicația folosind butonul „STOP” (care este un buton fals), aplicația transmite locația, dar și live audio și video către prietenii utilizatorului.” 

Echipa S4G3Tech este susținută de Fitbit pentru aplicația Minder: “Această aplicație este menită să ajute persoanele care suferă de demență, punând la dispoziție exerciții de memorie. Elevele își propun să ofere pacienților posibilitatea de a folosi o aplicație în limba română pentru a-i ajuta să asocieze chipul persoanelor dragi cu numele acestora și pentru a le prezenta tutoriale despre sarcini zilnice simple.”

Foto: (c) MediaLab


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Comisii din inspectori școlari, profesori metodiști pentru Matematică și Română, activarea psihologilor din școli pentru “stimularea motivației pentru învățare”, printre măsurile “imediate” anunțate de ISJ Neamț după simularea Evaluării Naționale 2024

Inspectoratul Școlar Județean Neamț a anunțat că au fost luate măsuri de remediere a rezultatelor de la simularea pentru Evaluarea Națională 2024, potrivit unui comunicat de presă. Una dintre măsuri…
Vezi articolul