Numire controversată în guvern: Bogdan Cezar Alexandru, șeful comisiei de BAC în cazul suspiciunilor de fraudă din Mehedinți din 2015, a ajuns subsecretar de stat în Educație

2.329 de vizualizări
Viorica Dăncilă l-a numit pe Bogdan Cezar Alexandru în funcția de subsecretar de stat la Ministerul Educației. Decizia premierului a fost publicată în Monitorul Oficial luni, 10 iunie. Bogdan Alexandru este fiul fostului primar PSD al comunei mehedințene Oprișor, potrivit Adevărul. În 2015, el a fost șeful comisiei de bacalaureat de la liceul Dierna din Orșova unde a susținut examenul Adina Duicu, fiica fostului președinte al CJ Mehedinți, acuzată că a copiat cu hands-free la BAC în acel an, potrivit Digi 24.

Bogdan Cezar Alexandru a fost inspector școlar pentru proiecte educaționale și programe europene în ISJ Mehedinți, potrivit datelor publicate de inspectorat.

Foto: Monitorul Oficial

 

Amintim că fiica fostului președinte al CJ Mehedinți Adrian Duicu a fost acuzată că ar fi copiat la ultimul examen din Bacalaureatul din 2015. Purtatorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți a anunțat la acea vreme că procurorii au întocmit un dosar penal pentru fraudă și că Adina Duicu a fost audiată, pentru a se stabili dacă a copiat la examenul de Chimie cu un dispozitiv handsfree, transmitea Ziare.com.

Adevărul a scris pe larg, la acea vreme, că mama și fiica lui Duicu l-ar fi agresat pe polițistul venit la liceu, pentru a verifica posibila fraudă de la BAC.

Șef al comisiei de bacalaureat la liceul Dierna din Orșova, unde fiica fostului președinte de CJ a susținut examenele, a fost Bogdan Alexandru, potrivit Digi 24. Întrebat de jurnaliștii Digi 24 dacă fiica lui Adrian Duicu a copiat la examenul de bacalaureat, Bogdan Alexandru a răspuns, atunci: “Nu, nu, sub nici o formă, pentru că a avut profesorii asistenți, care, în momentul în care își dădeau seama că trișează, trebuia să anunțe. Iar vă dați seama, nu anunțau profesorii asistenți, erau filmările”.

În 2012, Adevărul relatanumirea lui Bogdan Alexandru de către ISJ Mehedinți în funcția de director adjunct a scandalizat profesorii de la Colegiul Tehnic de Transporturi Auto din Drobeta Turnu Severin. 43 de profesori dintr-un total de 54 au semnat atunci o petiție prin care cerea Inspectoratului Școlar Mehedinți să numească în funcția de director adjunct un profesor titular al școlii, potrivit sursei citate.

Chiar doamna ministru Andronescu a spus că va depolitiza învățământul. Cum îl va depolitiza, când domnul director am înțeles că este fiul primarului PSD de la Oprișor? Cum vă explicați că din 50 de cadre didactice cu experiență, dacă postul a fost vacant… de ce nu l-au scos la concurs? În această școală sunt persoane capabile, care cunosc problemele acestei școli. Ne-am săturat de persoane care vin din altă școală să ne conducă pe noi. Ne-am simțit umiliți, jigniți de-a dreptul. Dorim conducere de la noi din școală”, declara în 2012 pentru Adevărul Maria Plivilescu, cadru didactic la Colegiul Tehnic de Transporturi Auto.

Profesorii au fost atunci supărați că directorul lor adjunct a fost schimbat cu Bogdan Alexandru, profesor de educație fizică la Liceul „Lorin Sălăgean” din Drobeta Turnu Severin.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Motivarea profesorilor este o soluție pentru a reduce analfabetismul funcțional, însă nu rezolvă problema, susține Sorin Ion: Dacă mâine dublăm salariile, nu înseamnă că de a doua zi se dublează și calitatea muncii. Pentru asta trebuie cel puțin o generație

Pentru a reduce analfabetismul funcțional al elevilor, „ne trebuie oameni buni, profesori de calitate și pentru asta trebuie motivați, pentru că, cu tot respectul pentru vocație, dar până la urmă…
Vezi articolul

Sindicatele FSLI: Dacă s-ar impozita 300 de pensii speciale consistente, cu 50% într-o lună, suma adusă la bugetul de stat ar fi egală cu cea obținută prin șomajul tehnic aplicat secretarelor și contabililor din educație

Șomajul tehnic în educație pune în pericol siguranța angajaților, a elevilor și chiar a unităților de învățământ, susține Federația Sindicatelor Libere din Învățământ într-un comunicat primit de Edupedu.ro. Sindicatul condus…
Vezi articolul

„Marile schimbări” anunțate azi de ministrul Cîmpeanu sunt doar un decret politic, lipsește claritatea detaliilor, nu au fost alocate resurse (mai ales timp) pentru instruirea și pregătirea profesorilor, spune senatorul Ștefan Pălărie / Ministrul Educației a anunțat modul de calcul al mediei anuale, după renunțarea la obligativitatea tezelor

Noile schimbări anunțate de ministrul Educației privind încheierea mediei anuale în lipsa notelor la teze reprezintă un sistem complet nou care nu a fost testat nici măcar la nivelul unei…
Vezi articolul