Numărul școlilor din Timișoara care funcționează online din cauza frigului a ajuns la 22: unul din cinci elevi timișoreni învață de acasă

415 vizualizări
Foto: © 2mmedia2011 | Dreamstime.com
Din cauza frigului din clase, 22 de unități de învăţământ din Timişoara, cu peste 10.000 de elevi, funcţionează în sistem online, însă de săptămâna viitoare este posibil ca şi în alte şcoli să se recurgă la această soluţie, a declarat, vineri, adjunctul șefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Timiş, Cosmin Hogea, citat de Agerpres. Numărul a crescut considerabil, după ce miercuri se înregistrau opt școli, grădinițe și licee ai căror elevi stăteau acasă din cauza frigului.

În clasele şcolilor racordate la sistemul centralizat de încălzire, temperaturile sunt între 10 grade şi 16 grade Celsius.

Hogea a spus că nici aerisirea claselor nu se mai face corespunzător cerinţelor pandemice şi de aceea “există risc de infectare”:

  • “La această oră, avem suspendate cursurile faţă în faţă în 22 de unităţi de învăţământ, în care învaţă 10.269 de elevi, adică 20% dintre elevii din Timişoara. Sunt în online din cauza problemelor legate de lipsa agentului termic. Sunt semnale că săptămâna viitoare vom mai adăuga pe această listă alte unităţi mari şi vom ajunge la peste 30%. Avem şi situaţia legată de pandemie, ambele se suprapun şi creează o panică în rândul cadrelor didactice şi al părinţilor care sunt speriaţi că se infectează mai uşor pentru că nu se aerisesc sălile de clasă şi răcesc la şcoală copiii din cauza frigului din clase”.

Adjunctul IŞJ Timiş a adăugat că la nivelul Inspectoratului a fost analizată situaţia şi se caută o soluţie de a suspenda activitatea, dacă se impune, la toate şcolile din Timişoara.

“Sperăm să găsim o soluţie, împreună cu factorii de decizie din primărie, pentru a evita suspendarea cursurilor (…). Aerisirea claselor este obligatorie, din cauza pandemiei, dar se evită (pentru că este frig n.r.)”, a menţionat el, mai transmite Agerpres.

În altă ordine de idei, la Liceul “Nikolaus Lenau” din Timişoara, unde a fost focar COVID-19, ar trebui reluată activitatea faţă în faţă, dar din cauza frigului elevii vor rămâne tot în online.

“Pereţii claselor nu se încălzesc. Este frig. Sperăm că apar soluţii, că apare cărbunele, Colterm va furniza un agent termic care permite încălzirea sălilor de clasă. Ne-am bucura să vină mai repede primăvara. Norocoase sunt şcolile cu containere pentru că se încălzesc cu electricitate. Din păcate, nu se întrevăd prea rapid soluţii”, a punctat Cosmin Hogea.

Foto: © 2mmedia2011 | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Sănătății îl provoacă pe Sorin Cîmpeanu la „o acțiune de sprijin” pentru introducerea educației pentru sănătate cât mai repede în școli: „Orele de educație pentru sănătate trebuie făcute de oameni care sunt pregătiți pentru acest lucru”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, l-a provocat de ministrul Educației pentru declanșarea unei acțiuni „de sprijin la nivel național pentru introducerea educație pentru sănătate în școli cât mai repede”, iar aceste…
Vezi articolul

EXCLUSIV Directoarea Centrului de Asistență Educațională CJRAE Mehedinți, plasată în control judiciar de DNA pentru luare de mită. Surse: Ar fi fost prinsă în flagrant luând mită pentru angajarea unei persoane pe un post de consilier școlar

Directoarea Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Mehedinți, Andreea Florentina Bădescu, este inculpată într-un dosar penal deschis de Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova, pentru acuzația de…
Vezi articolul

Apel pentru adoptarea legii privind protecţia cadrului didactic, făcut public de FSLI, după cazurile recente de violențe ale elevilor: Este alarmant cum spaţiul şcolii devine atât de uşor un spaţiu al fricii / Lipseşte coerenţa unei strategii clare de intervenţie / Dacă vom submina tot timpul autoritatea cadrului didactic, școala nu va mai fi un spațiu al respectului reciproc

Sistemul de educaţie din România îşi arată din nou vulnerabilitatea în faţa cazurilor de violenţă şi abuz, scrie Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ într-un comunicat de presă. Organizația sindicală atrage…
Vezi articolul

Ce face Suedia pentru a susține digitalizarea educației, pe baza unei strategii naționale “vechi” de 5 ani: un raport de parcurs prezintă unde mai trebuie lucrat pentru ca elevii să capete anumite competențe și arată că pentru directorii de școli digitalizarea necesită atenție continuă

Procedurile de digitalizare în școli introduse într-o strategie națională veche de câțiva ani trebuie completate cu măsuri suplimentare, de parcurs – de la sarcini în plus pentru directorii de școală…
Vezi articolul