Numărul locurilor la admiterea în liceele militare a fost suplimentat cu 216 pentru acest an – surse

26.039 de vizualizări
Foto: https://www.cantemircml.ro/
Pe lângă cele 600 de locuri pe care s-a organizat admiterea în liceele militare, Ministerul Educației a suplimentat numărul cu 216 locuri, la solicitarea Ministerului Apărării Naționale, potrivit surselor Edupedu.ro. Este vorba despre un total de 816 locuri pentru admiterea în colegiile militare 2022-2023. Motivul suplimentări, potrivit surselor citate, ar fi chiar numărul mare de candidați din acest an, concurența fiind de peste 2 pe loc.

Rezultatele finale ale admiterii la liceele militare au fost anunțate pe data de 6 iulie, după cum Edupedu.ro a scris. Cele 216 locuri în plus vor fi repartizate de Ministerul Apărării la fiecare dintre cele Tehnic, dintre cele 5 colegii militare din țară.

Potrivit rezultatelor publicate deja, 600 de elevi au fost admiși și 879 au fost respinși. Au fost și 11 candidați care și-au retras dosarele. Noul număr de locuri pentru clasa a IX-a în liceele militare, pentru acest an școlar care începe în toamnă, ar fi de 816.

Vom reveni cu procedurile specifice imediat ce Ministerul Apărării le va publica.

Există 5 colegii naționale militare în România, iar numărul inițial de locuri scoase la admiterea 2022 era următorul:

  • Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”, Breaza – 120 de locuri inițiale în clase de filiera vocaţională, specializarea matematică-informatică, cu predare în regim intensiv la limba engleză
  • Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia – 120 de locuri inițiale în clase de filiera vocaţională, specializarea matematică-informatică, cu predare în regim intensiv la limba engleză
  • Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc – 120 de locuri inițiale în clase de filiera vocaţională, specializarea matematică-informatică, cu predare în regim intensiv la limba engleză
  • Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova – 120 de locuri inițiale în clase de filiera vocaţională, specializarea matematică-informatică, cu predare în regim intensiv la limba engleză
  • Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, Constanța – 120 de locuri inițiale în clase de filiera vocaţională, specializarea matematică-informatică, cu predare în regim intensiv la limba engleză

Articol în curs de actualizare


21 comments
  1. Buna ! Am si eu o nepotica in clasa a opta , care vrea sa mearga la liceul militar Stefan cel Mare ! Sincer m-am bucurat cand am auzit , pentru ca acum 45 de ani am incercat si eu , dar n-am reusit ! Ea provine de la tara , a fost mereu premianta cu medii generale peste 9.50 . Care aveti expierente mai recente cu copii la licee militare , ce sfaturi ne puteti da ? Multumes frumos !

  2. Exista nedreptate fix in randul acestor elevi, care la fel au muncit din februarie, si au fost repartizati in ordinea mediilor, mai mari, la licee din optiunea 2… Iar acum vin la repartizarea a II-a, cu medii mai mici, la optiunea 1…

  3. Un elev X cu 8.30 (de exemplu) a fost repartizat la optiunea 2, pt ca n-a avut medie pentru optiunea 1. Vine acum un elev Y cu 7.90 (de ex.) si este admis la liceul care fusese optiunea elevului X, desi are medie mai mica decat X. Cat de corect este fata de X?

    1. Diferă numai de medii și locuri -nu e nimic nedrept, nicio măsluire sau eroare.
      *Și ce te termină invidia?
      Dacă se poate să iei, ia uite: ai luat, ca mine; dacă nu, PA (mai încerci și la anul, dacă ești motivat).

  4. De ce fix 216 locuri,nu este nici măcar multiplu de 26,la un simplu calcul apar 8,30 clase 😂.Sa auzim fundamentarea ,de ce nu 220,200 locuri,…….in ce mizerie ne scăldăm,precis un elev influent este cel cu nr.216,sigur un viitor general cu 5 stele,prim ministru,șef de partid peste 20 de ani.

  5. Dacă își doresc acești copii să studieze în licee unde profesorii sunt bine pregătiți,eu sunt de părere,să-i lăsăm!!!Cu ajutorul profesorilor,părinților și nu în ultimul rând al elevilor vom avea un viitor mai bun.

  6. Buna ziua. Nu trebuie suplimentate locurile la nici unul dintre licee, fie el militar sau civil. Nu toată lumea trebuie sa meargă la liceu( aici trebuie să ajungă doar cine a învăța și merită), unii au frecat menta 4 ani și vor aceleași șanse că cei care au învățat în acești ani. Mai sunt și școli profesionale care își așteaptă elevi. Daca tot suplimentam , într-o bună zi nu va mai exista concurenta, iar liceu va deveni o alta forma de învățământ non valoare.

    1. Liceele militare nu au legătură cu cele civile , aici procesul de admitere incepe in luna Februarie cu vizita medicală , test psihologic , probe sportive , test scris ,,,, iar cei care acum au fost suplimentari pe aceste 216 de locuri sunt dintre cei care deja au fost admiși la aceste probe.Asa că nu este nici o nedreptate .

      1. Ba da, este nedreptate. Dacă aceste locuri erau suplimentate cu cateva zile mai devreme, înainte de prima repartizare computetizata, abia atunci era dreptate. Elevii cu medii de 7, au fost admişi în etapa a II-a, la Colegiul din Breaza sau Campulung. Elevii cu note peste 8 au fost respinşi de la aceste colegii, în prima etapa, deoarece nu erau locuri suficiente.

  7. Bună ziua! În aceste condiții speram la o recalculare a locurilor de înscriere având în vedere că unii dintre ei din lipsa locurilor la prima opțiune au fost repartizați la cea de a doua. Mulțumesc frumos!

    1. Şi eu am sperat ca dumneavoastră, să fie corecți față de elevii admişi în prima etapă (la a doua optiune) şi să le ofere posibilitatea să se transfere în funcție de media de admitere la ptima optiune. Elevii cu medii de 7.50, au ajuns sa fie admişi la colegii unde nu au admişi cei cu medii peste 8. Sunt total dezamăgită de comandantii acestor colegii care au acceptat aceasta situație.

  8. Corect ar fi sa fie sanse egale pt.toti copiii si sa se suplimenteze locurile la toate liceele din tara, dat fiind numarul mult mai mare de copii de anul acesta.

    1. cifra cu care se suplimenteaza numarul de locuri este una corecta care tine cont de generatia de elevi: > 27% suplimentare. Ministerul aparararii inca mai are functionari sanatosi la cap. La educatie, ce sa mai spunem… 50% din cei care au semnat petitia
      pentru cresterea numarului de locuri la liceu sunt din afara romaniei (parinti bunici rude) Peste 4 ani incapatanarea stupida a ministrului educatiei va lovi ca un bumerang la bacalaureat si admiterea la faculatate. Se vor trezi cu mai putini candidati decat la generatia 2021, si apoi vor cauta o explicatie. Iar explicatia va fi simpla: plecarea la studii din timpul liceului.
      Ceea ce se intampla in bucuresti este total unfair.
      S-a facut un demers corect de a suplimenta peste cifra de scolarizare locurile din clase pentru CES si cei care trebuie incurajati.
      Apoi demersul corect a fost denaturat anul trecut cand s-a redus cifra de scolarizare astfel incat demersul initial a fost transformat intr-o sursa de tensiune si frustrare.
      Astazi in loc sa avem macar un numar similar de locuri ca cel din 2020, cifra de scolarizare in licee teoretice este mai mica cu 7%.

    2. Liceele acestea sunt ale Ministerului Apărării Naționale integral și doar ei au putere de decizie asupra locurilor ,,, pentru suplimentarea in liceele civile vă adresați Ministerului Educației.

  9. Diferenta intre un politruc si un ministru al apararii care e interesat de interesul elevului.
    Diferenta intre un ministru care nu vine cu povesti un altul la ministerul educatiei care stie aritmetica lui Pristanda, ministru al educatiei care este incapabil sa inteleaga ca locurile au fost reduse in Bucuresti in 2021 cu 7% pentru ca generatia era mai mica si ca anul acesta in conditiile unei generatii cu 30% mai mare pastreaza conditiile din 2021. Si care o sa fie pus in situatia ca peste 2000 de elevi ( peste 10%) sa fie nerepartizati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

O nouă rundă de burse de excelență în valoare de 15.000 de euro disponibile pentru admiterea în clasa a IX-a, Profil Matematică-Informatică cu Limba Engleză Intensiv, la Mark Twain International School / Înscrieri pe parcursul lunii august, până la ocuparea celor 10 locuri (P)

Mark Twain International School lansează în premieră Divizia Națională Liceală de Excelență prin Programul de Promovare a Valorilor Românești în Școală, finanțat de partenerii Mark Twain International Education Romania. Din Septembrie…
Vezi articolul

ANALIZĂ Unul din trei elevi care a dat Evaluarea Națională în 2018 a avut medii mai mici cu peste 3 puncte la examen, față de media de la clasă. Mediul economic propune schimbarea notării

Comparația dintre media obținută de elevii de clasa a VIII-a la examenul de Evaluare Națională din 2018 și media pe care au avut-o la clasă în gimnaziu arată că notarea…
Vezi articolul

Subiectele de admitere la Colegiile Naționale „ar putea să nu fie elaborate de profesorii colegiilor”, spune ministrul Cîmpeanu / Dacă nu avem încredere în profesori, educația nu va face salturi de calitate

Subiectele de admitere la Colegiile Naționale ar putea să nu fie elaborate de profesorii din colegiile respective, după cum a declarat ministrul Educației, în cadrul unei conferințe de presă. Amintim…
Vezi articolul

Organizarea unui examen separat de admitere de către Colegii încalcă egalitatea de șanse a elevilor, subiectele fiind făcute de fiecare școală/grup de școli, nu de către o singură instituție pentru toate liceele, avertizează Asociația Națională a Profesorilor de Limba Română

“Organizarea unui examen separat de admitere de către Colegiile naționale încalcă egalitatea de șanse a elevilor, iar subiectele la evaluarea națională trebuie întocmite de către o singură instituție specializată, nu…
Vezi articolul