Numărul elevilor și studenților afectați de închiderea școlilor a depășit 500 de milioane la nivel global

2.516 vizualizări
Harta scolilor inchise la nivel global – 16 martie / Sursa: UNESCO
Numărul țărilor care au închis școlile la nivel național din cauza noului coronavirus a crescut luni la 56, afectând peste 516 milioane de copii și tineri, potrivit datelor actualizate de UNESCO. Alte 17 țări iau închis școlile la nivel local, iar dacă și acolo se închid școlile la nivel național ar putea fi afectați alte câteva sute de milioane de preșcolari, elevi și studenți.

În țările care au închis complet școlile, sunt afectați în total 434,9 milioane de copii de grădiniță și elevi și 81,6 milioane de tineri înscriși în programe de învățământ terțiar. Un total de 516.615.598 copii și tineri sunt afectați.

  • Țările care au închis complet instituțiile de învățământ până pe 16 martie: Afghanistan, Albania, Algeria, Austria, Azerbaidjan, Bahrain, Belgium, Bolivia, Bosnia-Herțegovina, China, Costa Rica, Cipru, Republica Cehă, Coreea de Nord, Danemarca, Ecuador, El-Salvador, Estonia, Franța, Georgia, Grecia, Honduras, Iran, Irak, Irlanda, Israel, Italia, Jamaica, Japonia, Kenya, Kuweit, Letonia, Liban, Lithuania, Luxemburg, Mongolia, Maroc, Macedonia de Nord, Norvegia, Panama, Paraguay, Peru, Polonia, Portugalia, Qatar, Coreea de Sud, Republica Moldova, Arabia Saudită, Senegal, Slovenia, Spania, Siria, Ukraina, Emiratele Arabe Unite, Venezuela
  • Țări unde au fost închise școli la nivel local și regional până pe 16 martie: Argentina, Bhutan, Brazilia, Cambodgia, Croația, Germania, Ungaria, India, Pakistan, Palestina, Filipine, Federația Rusă, Slovacia, Marea Britanie, SUA, Vietnam.

Pe lângă datele centralizate de UNESCO, Olanda a mai anunțat duminică iminenta închidere a școlilor.

Și Elveţia a anunţat în weekend închiderea tuturor şcolilor până cel puţin pe 4 aprilie. Guvernul le-a cerut părinţilor să nu-şi lase copiii la bunici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Noile planuri-cadru pentru liceu ar trebui să fie aprobate până pe 29 februarie 2024, iar programele școlare noi ar ajunge la elevii care încep clasa a IX-a în 2025 – proiect / Patru generații de liceeni, cu reforma curriculară suspendată de politicieni

Noile programe școlare pentru elevii de liceu, care ar fi trebuit să fie în școli din anul 2021, nu vor intra în vigoare nici în următorii doi ani, după cum…
Vezi articolul

Marcel Ciolacu: Clarificăm ultimele detalii privind plățile pentru prima de carieră didactică, respectiv prima de carieră profesională / Lista celor 450 de școli care organizează programul „Masa caldă” va fi validată azi, potrivit premierului

Premierul Marcel Ciolacu a declarat la începutul ședinței de Guvern că „în domeniul învățământului, clarificăm ultimele detalii privind plățile pentru prima de carieră didactică, respectiv prima de carieră profesională”. Este…
Vezi articolul

Concursuri extrașcolare 2024. Înscrierile elevilor și organizarea activităților educative la nivel de județ vor fi centralizate într-o „platformă” făcută de inspectorii școlari, până pe 23 februarie – adresă de la Ministerul Educației

Inspectorii școlari responsabili de organizarea concursurilor extrașcolare naționale, incluse în calendarul proiectelor de educație extrașcolară (CPEENI, fostele CAEN) 2024, trebuie să realizeze o „platformă” în care să centralizeze datele despre…
Vezi articolul

Amendamentul care ar fi blocat retragerea titlului de doctor plagiatorilor dinainte de 2011 a fost retras de deputatul care l-a introdus. Cătălin Manea: A fost interpretat eronat, nu am vizat nimic / Cum a trecut amendamentul de Comisia de Învățământ fără să fie dezbătut și votat

Amendamentul care i-ar fi amnistiat pe plagiatorii cu doctorate, introdus la un proiect de lege despre mediatorii școlari și care a fost scos la lumină de fostul președinte al Consiliului…
Vezi articolul