Numărul elevilor și al preșcolarilor, estimat să crească, în Bistrița-Năsăud, cu peste 1.400 în viitorul an școlar

209 vizualizări
Foto: © Viacheslav Iacobchuk | Dreamstime.com
Numărul elevilor şi al preşcolarilor din judeţul Bistriţa-Năsăud va creşte, începând cu anul şcolar 2023-2024, cu peste 1.400, a anunţat miercuri, în cadrul şedinţei Colegiului prefectural, şeful Inspectoratului Şcolar Județean (IŞJ), Cristian Nicula, citat de Agerpres.

“Vestea bună pentru anul următor este că avem preconizat un număr de 49.529 de elevi, adică cu 1.411 mai mulţi decât în acest an. Este un trend pozitiv şi eu mă bucur pentru acest lucru”, a spus Nicula.

Această creștere a populației școlare va duce la crearea a 49 de noi formaţiuni de studiu, din care 29 la nivel liceal, unde numărul elevilor este estimat să se majoreze cu peste 600 faţă de anul școlar în curs.

Reprezentantul IŞJ a menționat, în context, necesitatea angajării de mediatori şcolari în comunitățile unde sunt copii care nu frecventează cursurile sau au tendinţa să le abandoneze, având în vedere că, în prezent, în judeţ este angajată o singură persoană pe un astfel de post.

Totodată, va crește și numărul grupelor de creșă începând cu anul școlar viitor, cu 11, din care opt în mediul rural.

În judeţul Bistriţa-Năsăud, reţeaua şcolară este formată din 108 unităţi de învăţământ de stat şi 14 private, la care se adaugă opt unităţi conexe, inclusiv Inspectoratul Şcolar. 

Foto: © Viacheslav Iacobchuk | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Vouchere de afterschool pentru copiii defavorizați, pachete sociale cu rechizite, îmbrăcăminte, mici reparații, dotări ale locuințelor și „relaxarea” criteriilor pentru burse sociale, printre măsurile programului de guvernare propus de Marcel Ciolacu

Voucherele pentru copiii defavorizați, care să acopere servicii și programe de tip before și after school, precum și acordarea unui pachet social la început de an școlar sunt prevăzute în…
Vezi articolul

Cîmpeanu s-a întâlnit cu Blanquer, ministrul Educației din Franța. Discuții despre învățământul profesional și formarea cadrelor didactice, alături de mobilitatea profesorilor și a elevilor sau digitalizare

Miniștrii Educației din România și Franța, Sorin Cîmpeanu și Jean-Michel Blanquer, au avut o întâlnire sâmbătă, la Paris, scrie ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu. Cei doi oficiali au discutat…
Vezi articolul
Patriarhul Daniel / Foto: Basilica.ro

Biserica Ortodoxă Română, reacție virulentă la legile Deca: Ideologia de gen a fost propusă „fără discernământ” în legile învățământului / Obligația de a promova „diversitatea sexuală” în școală este total „abuzivă” și „nocivă”

Reacție virulentă a Bisericii Ortodoxe Române la proiectele de legi ale educației publicate de ministrul Ligia Deca. Patriarhia Română susține, într-o luare de poziție oficială, că ideologia de gen a…
Vezi articolul

VIDEO Reformă școlară radicală în Franța, care adoptă o lege împotriva separatismului islamic. Școala la domiciliu – limitată strict la cazurile medicale. Macron: „Există un islamism radical care conduce la negarea Republicii” prin ”deşcolarizarea copiilor”, ”îndoctrinarea, negarea principiilor noastre, egalitatea bărbat/femeie”

Legea împotriva separatismului islamic, pentru întărirea secularismului și revenirea la legile și valorile Republicii, cel mai radical proiect de pe teritoriul Franței din 1882 încoace, a fost anunțată vineri de…
Vezi articolul