Care sunt țările care au deschis școlile și care le mențin închise, total sau parțial. Numărul elevilor afectați scade, dar rămâne peste pragul de 1 miliard – UNESCO

2.096 de vizualizări
Harta scolilor inchise/dechise la data de 27 mai – Sursa: UNESCO
Numărul elevilor afectați de închiderea instituțiilor de învățământ, la nivel global, a scăzut considerabil pe măsură ce diverse țări au început să redeschidă școlile, total sau parțial, potrivit ultimelor date UNESCO. Dar și așa numărul continuă să depășească un miliard, 68% din totalul elevilor lumii fiind afectați în continuare de închiderea școlilor.

Potrivit celor mai noi date UNESCO, în data de 27 mai 2020 erau afectați de închiderea școlilor 1,19 miliarde de elevi, dintr-un total de 1,72 miliarde la nivel global. Cifrele sunt într-o scădere considerabilă față de recordul atins la mijlocul primăverii, când, pe 14 aprilie, UNESCO raporta că 1,57 miliarde de elevi din întreaga lume erau afectați de închiderea școlilor.

Țări precum Danemarca, Franța și Norvegia au atras atenția pe parcursul lunii în curs prin decizia de a începe reluarea treptată a predării față în față, în școlile lor.

  • Școlile și-au reluat activitatea, parțial, și în state asiatice precum Japonia sau China – prima țară unde au fost închise, la începutul anului, din cauza exploziei epidemiei Covid-19.
  • S-au redeschis parțial și în țările baltice, dar și în Germania, unde decizia de redeschidere a fost luată, dar unde școlile depind de autoritățile regionale într-un sistem descentralizat. La fel se întâmplă și în Australia, unde, în landul New South Wales, școlile s-au redeschis săptămâna aceasta.
  • În alte țări, precum Cehia, școala a fost reluată doar pentru anii terminali de gimnaziu și liceu, pentru a putea fi date examenele.

Școlile rămân închise total, în acest moment, în cele mai multe țări din sudul și sud-estul Europei, în Orientul Mijlociu și Asia de Sud, Africa, în mai toată America de Sud (sunt deschise la nivel local doar în Uruguay) și în America de Nord. în SUA, școlile depind de autoritățile locale și federale, nu de cele federale, drept urmare, deși majoritatea școlilor sunt închise, unele state doar au recomandat închiderea, nu au aplicat decizii în acest sens.

Mai sunt țări, precum Marea Britanie, unde activitățile școlare față în față urmează să se reia, pentru ciclul primar, începând de zilele următoare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Comisia Națională de Inspecție Școlară nu a fost constituită nici la aproape o lună de la termenul pe care Ministerul Educației și l-a fixat. Ministerul le transmite inspectoratelor școlare că tot ele vor rezolva „eventualele litigii”

Comisia Națională de Inspecție Școlară încă nu este constituită, potrivit unui document trimis de Ministerul Educației către inspectoratele școlare. În adresa instituției se arată că „eventualele litigii vor fi rezolvate…
Vezi articolul

Cine este Corina Atanasiu, pe care USR o propune ministru al Educației în guvernul Cioloș: Licențiată în științele educației, dar fără experiență în domeniu, expertă în fonduri europene și reprezentantă a unei organizații de părinți

Premierul desemnat Dacian Cioloș cere votul parlamentului pentru un guvern în care, la portofoliul Educației, este propusă Corina Atanasiu, fost secretar de stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene în…
Vezi articolul

Școli-pilot 2021. Până acum 15 școli din România, publice și private, s-au înscris pentru a pilota diferite modele de învățământ sau management educațional. Szekely: Fiecare aplicant va fi contactat pentru a trimite planul de pilotare mai detaliat, o justificare a nevoii și o analiză a impactului și riscurilor

Până acum 15 școli din România, publice și private, s-au înscris pentru a pilota diferite modele de învățământ sau management educațional în programul declanșat de Ministerul Educației, potrivit listei obținute…
Vezi articolul

Ligia Deca, întrebată de ce Guvernul nu și-a respectat promisiunea pentru profesorii debutanți, de a le acorda salariul mediu pe economie în 2024: „Grilele de salarizare includ un nivel absolut decent pentru profesorii debutanți” / Aceștia primesc 250 de lei în plus, de la 1 ianuarie și încă 200 de lei de la 1 iunie

„Un nivel absolut decent”, așa califică ministrul Educației, Ligia Deca, salariul profesorului debutant pentru anul 2024, prevăzut în grilele de salarizare aprobate joi de Guvernul Ciolacu prin ordonanță de urgență.…
Vezi articolul

BREAKING Olimpicii români la fizică au cel mai bun rezultat pe țări la Olimpiada Europeană de Fizică 2023. Coordonatoarea lotului: Primii trei elevi sunt români și avem premii pentru cea mai bună lucrare teoretică, cea mai bună lucrare experimentală și cel mai mare rezultat per total din concurs. Nicio altă țară nu are aceste performanțe

Echipa de elevi români „a avut cel mai bun rezultat din concurs la Olimpiada de Fizică a Uniunii Europene”, transmite, într-o postare pe Facebook, Ministerul Educației, marți. Cei cinci elevi…
Vezi articolul