Nu poți decide închiderea unei școli la nivelul colectivului de părinți de la clasă, spune Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Părinților / Senatorul USR Ștefan Pălărie a cerut ca părinții să decidă când se închid școlile la o incidență de peste 6 la mie

3.344 de vizualizări
Iulian Cristache / Foto: gov.ro
Întrebat ce părere are despre afirmația senatorului Ștefan Pălărie, care a scris pe Facebook că decizia privind trecerea în online a școlilor ar trebui lăsată în mâna colectivului de părinți de la clasă, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, a spus pentru Edupedu.ro că „a greșit”, „la nivel de clasă nu poți” lua o astfel de decizie fiindcă nu se poate trece peste capul profesorilor.

Cea mai bună variantă de descentralizare a unei astfel de decizii este ca ea să fie lăsată la nivelul Consiliului de administrație al fiecărei școli, unde sunt reprezentați toți cei implicați în procesul educațional, este de părere Cristache.

„La nivel de clasă nu, nu poți, pentru că deja începi să comanzi profesorii când iei o decizie doar la nivel de clasă. Cred că a greșit. Sunt de acord cu descentralizarea, dar doar în situația în care decizia se ia la nivelul Consiliului de administrație al școlii, în care sunt reprezentați și părinții, și profesorii. La nivelul colectivului de părinți de la clasă nu se poate”, a declarat Cristache pentru Edupedu.ro.

Amintim că senatorul USR Ștefan Pălărie a scris pe Facebook: „O măsură mult mai logică și mult mai bună ar fi fost ca, la depășirea ratei de incidență de 6 la mie, printr-o decizie descentralizată, colectivul de părinți de la clasă să hotărască dacă trec în online cu toții sau rămân pe opțiunea cursurilor cu prezență fizică.

De departe, o decizie descentralizată în aceste condiții va permite părinților să ia împreună cea mai bună decizie în funcție de situația medicală a familiilor, în funcție de prezența echipamentelor și a calității învățării online, în funcție de posibilitatea de a rămâne acasă pentru a supraveghea proprii copii sau nu.

Această decizie comunicată învățătorului sau dirigintelui, ar putea să constituie un mod de lucru în care părinții să aibă cu adevărat posibilitatea de a lua cea mai bună decizie pentru copii lor. În lipsa acestei prevederi, tensiunea din rândul părinților aflați în comunități cu rate uriașe de incidență se va sparge cu un zgomot asurzitor. Cel mai probabil luni sau marți săptămâna viitoare.”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO și FOTO „Vive la Roumanie, vive la France!” – uimirea unei eleve olimpice când vede condițiile deplorabile de cazare și masă pentru cel puțin jumătate din loturile de la Olimpiada Națională de Limba Franceză, organizată la Craiova. Băi și toalete cu probleme, apă caldă cu porția „doar după mai multe telefoane la inspectorat”, camere murdare

Între 18 și 22 aprilie, orașul Craiova a fost gazda Olimpiadei Naționale de Limba Franceză, reunind elevi olimpici din toate județele cu excepția Covasnei și Harghitei, potrivit informațiilor de pe…
Vezi articolul

Material susținut de BCR

VIDEO Dacă aș avea mai mulți bani, aș vrea să mă asigur că stau mai mult timp cu părinții, că de obicei când ajung acasă ori e unul, ori e celălalt și nu avem foarte mult timp să stăm împreună, spune un elev care ar vrea ca discuțiile utile despre bani să fie mai prezente în orele de la școală / Elevii pot face educație financiară și la ora de Educație fizică și sport

La Școala Gimnazială I.A. Basarabescu din Ploiești, elevii au avut parte de o experiență inedită: o oră de educație fizică în care au explorat legătura dintre mișcare, prevenirea problemelor de…
Vezi articolul

Situație paradoxală în noile direcții județene de învățământ, foste inspectorate școlare, de la 1 noiembrie: angajații nu vor mai face niciun fel de inspecție școlară, dar funcțiile lor rămân de inspectori / Care sunt atribuțiile noilor DJÎP – surse

Noile inspectorate școlare, adică viitoarele direcții județene de învățământ preuniversitar, rămân fără inspecții școlare în atribuții, potrivit proiectului de Regulament-cadru de organizare şi funcţionare a direcţiilor judeţene de învăţământ preuniversitar/Direcţiei…
Vezi articolul