“Nu închideți școli, dacă nu aveți cazuri de coronavirus” – Carmen Dolea, medic român de la OMS, pentru Europa FM

2.937 de vizualizări
Foto: Facebook.com/ Carmen Dolea
În România nu se impune închiderea unor instituții precum școlile din cauza coronavirusului, a spus, pentru Europa FM, medicul român Carmen Dolea, directorul Departamentului pentru pregătirea urgenţelor în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Potrivit acesteia, nu sunt necesare nici măcar restricţii de circulaţie în mediile în care nu au ajuns persoane venite din zone de risc de îmbolnăvire cu coronavirus.

“Închiderea școlilor ca și carantină, ca și alte măsuri de distanțare socială, sunt măsuri care să iau în momentul în care apar cazuri pentru a limita extinderea epidemiei. Înainte de apărea cazuri, măsurile nu se recomandă pentru a nu crea probleme din punct de vedere economic, social. Și chiar si in cazul apariției unor unor cazuri fiecare măsură trebuie făcută pe baza unei analize de risc, iar măsurile trebuie adaptate și proporționate cu nivelul de risc,” susţine Carmen Dolea, potrivit sursei citate.

Carmen Dolea, pentru postul de radio:

  • “Închiderea școlilor, ca și carantina, ca alte măsuri cu distanțare socială sunt măsuri care se iau în momentul în care apar cazuri, pentru a limita extinderea epidemiei. Înainte să apară cazuri, măsurile nu se recomandă, pentru a nu apărea probleme de ordin economic, social (…) Măsurile trebuie adaptate și proporționate cu nivelul de risc”

Europa FM amintește, în context, că Ministerul Educației a cerut școlilor să limiteze sau să suspende organizarea unor excursii la nivel local și național, în contextul epidemiologic actual. În plus, ministerul a recomandat și schimbări în organizarea “Școlii altfel”.

Potrivit specialistului OMS, asemenea măsuri pot crea îngrijorări inutile.

Știrea completă – aici


1 comment
  1. Consider ca e de preferat sa ne ingrijoram inutil decat sa ne relaxam si apoi sa regretam … iar la noi inasprirea cerintelor igienice chiar nu e o exagerare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ghidul pentru profesori, privind egalitatea de gen, devenit ținta unei campanii de petiții, a fost aprobat și apreciat de Ministerul Educației și respectă prevederile legale la nivel național și european, spune Coaliția pentru Egalitate de Gen

Materialul destinat profesorilor intitulat “Egalitatea de gen – predarea și integrarea în învățământul preuniversitar”, realizat de un grup de cercetătoare și lansat la începutul acestui an școlar, a devenit ținta…
Vezi articolul

Studenții contrazic conducerea Politehnicii: incendiul din Regie a avut drept cauză instalația electrică, nu era niciun „electrocasnic vechi”, camera era locuită de o fată care a pierdut toate lucrurile

Studenții de la Universitatea Politehnica București (UNSTPB) cazați în cămine din Regie contrazic conducerea Politehnicii care spune că probabil cauza incendiului de duminică a fost un „aparat electrocasnic vechi” din…
Vezi articolul

Anca Vasiliu, cercetătoare premiată de Academia Franceză pentru Filosofie în 2022: A face doctorat în Franța este un lux / În momentul în care îl începi, știi că ai în fața ta cel puțin 10 ani de muncă / Dacă plagiezi, ești exclus și nu te mai poți prezenta niciodată cu o lucrare

A face un doctorat în Franța “este un lux” și presupune înainte de toate “un concurs extrem de dificil” pentru accesul la o bursă sau un contract doctoral, spune în…
Vezi articolul

Elevii vin în clasa a V-a și se vede această modalitate de a-l pune într-un fel pe celălalt într-o inferioritate, spune directoarea Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” din București: Se uită de unde sunt adidașii tăi, ce fel de telefon ai. Lucrăm cu părinții la aspectul acesta

Ionela Neagoe, directorul Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” din București, a declarat pentru Euronews.ro că elevii vin în clasa a V-a și „se vede această modalitate de a-l pune într-un fel…
Vezi articolul