VIDEO Nu există o campanie de vaccinare a profesorilor, fiecare se înscrie la programare când dorește / Elevii cu boli cronice pot fi înscriși de aparținători / Programarea începe pe 15 ianuarie – Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare

28.921 de vizualizări
Valeriu Gheorghiță / Foto: gov.ro
Profesorii, care fac parte din categoria persoanelor care deservesc activități esențiale, se pot înscrie, începând din data de 15 ianuarie, la vaccinare dacă doresc acest lucru, însă nu există o campanie de vaccinare dedicată special lor, a declarat marți în cadrul unei conferințe de presă președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță.

Reporter: Luați în calcul ca profesorii să fie vaccinați cu prioritate în această a doua etapă ca să se întoarcă la clase în siguranță?

Valeriu Gheorghiță: Personalul din învățământ, după cum știm, este inclus în etapa de vaccinare alături de alte tipuri de activități esențiale, fiecare când dorește să se programeze va putea să facă acest lucru.

Reporter: Așadar nu există o campanie care să fie neapărat dedicată profesorilor?

Valeriu Gheorghiță: Nu.

Reporter: Cine vrea să se vaccineze se înscrie pe platformă și se vaccinează. În ceea ce-i privește pe elevii de clasa a XII-a spre exemplu, având în vedere că au peste 16 ani, și ei ar putea fi vaccinați cu prioritate dacă își doresc lucrul acesta?

Valeriu Gheorghiță: Se respectă strategia de vaccinare. Dacă unii dintre ei sunt în evidență cu boli cronice care-i vulnerabilizează, cu siguranță au prioritate și așa și trebuie să se vaccineze.

Reporter: Iar ei ar trebui să fie înscriși de aparținători, mă gândesc, având în vedere că nu au 18 ani?

Valeriu Gheorghiță: Da, de aparținători sau de medicul de familie.

Cum se face programarea:

În ceea ce privește modalitatea de programare, platforma va fi gata pe data de 15 ianuarie. De la ora 3 se va putea începe programarea persoanelor pentru etapa a II-a în centrele de vaccinare care vor fi pregătite. Pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani, programarea se poate face individual, se poate face prin medicul de familie, se poate face prin serviciile de call center – aici, ca noutate, vom avea un număr unic la nivel național, pe care vi-l pot și spune, 021.414.44.25. Practic, sunând la acest număr, apelurile vor fi preluate în cele 42 de call center-uri distribuite la nivelul fiecărui județ. O altă modalitate de programare, prin direcția de asistență socială din primării sau prin intermediul aparținătorilor, care pot să își facă cont și să înscrie până la maxim 10 persoane dintre aparținători, din familie”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

O persoană nu se poate programa de pe o zi pe alta, pentru că altfel vom genera dificultăți în programare și fiecare centru are nevoie să își realizeze stocul necesar . Practic, o persoană care se va programa pe data de 15 ianuarie, prima zi în care poate fi vaccinată va fi 18 ianuarie”, a mai declarat președintele Comitetului Național de coordonare a vaccinării împotriva SARS-CoV-2.

Până acum, doi din trei angajați din preuniversitar sunt dispuși să se vaccineze împotriva COVID-19, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu la Libertatea. Este vorba de 66% din personalul didactic al mai multor școli care au răspuns la chestionarul privind disponibilitatea de vaccinare, acestea fiind datele parțiale, cele finale vor fi comunicate vineri, a mai spus ministrul.

Cîmpeanu a cerut tuturor școlilor și universităților, la începutul lunii ianuarie, să compleze un chestionar în cadrul unei platforme în care să spună dacă doresc sau nu să se vaccineze.

Citește și:
VIDEO Vaccinarea profesorilor ar putea începe de la sfârșitul lunii ianuarie – Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național pentru vaccinarea împotriva COVID-19
BREAKING 56,3% dintre profesorii respondenți spun că nu sunt de acord să se vaccineze împotriva Covid-19 și 43,2% își doresc să revină la școală și să predea față în față înainte de începerea campaniei de vaccinare – SONDAJ al Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”

4 comments
  1. Ok….locuri epuizate, profesori…pe langa..Ce-ar fi daca fara vaccin nu vrem sa ne intoarcem la scoala? Daca tot nu conteaza…si nu suntem o categorie care ar trebui sa aiba prioritate..Da, sunteti in etapa a doua, dar…sa vedeti…

  2. Buna seara! Am .45 de ani, lucrez in invatamant și am.ncercati sa ma.programez.Nu reusesc! Da voie doar persoanelor peste 65 de ani sau celor cu boli cronice.

  3. ,,gradatul” e cu masca si firesc ca nu i se oxigeneneaza suficient creierul pentru a gandi la capacitati maxime (vorba unor medici care s-au decis sa nu recite mesajele impuse si spun lucrurilor pe nume). Si, oricum am da-o, n-a fost pus acolo ca sa gandeasca, ci ca sa transmita mesaje. Simplu! Daca azi o sa primeasca o partitura o s-o prezinte ,,poporului” iar daca maine o sa primeasca alta o sa fie nevoit s-o turuie natiunii pe ultima primita. N-are ,,autoritatea” sa analizeze ce trebuie transmis, ca doar ordinul se executa si nu se discuta. Cand l-au pus acolo asta era mesajul pe care vroiau sa-l transmita poporului.
    Temele impuse s-au derulat fara cusur pana aucm. S-a discutat despre pandemie/ nevoia de restrictii, apoi cateva luni despre masca, ca-n zilele noastre subiectul sa fie inteparea. Uite ca se face anul si economic firmele autohtone sunt pe butuci, Nu-i subiect de dezbatere ca doar e ,,pandemie” si-n 2021 anul e rezervat vaccinului.

  4. In toate publicatiile a declarat ca in invatamant te programeaza angajatorul si acum spune ca fiecare se descurca cum poate? La 2 zile inainte de inceperea etapei a II-a?? E cazut in cap? Azi pe Edupedu declara ceva si tot azi se publica stire in ….X ca angajatorul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

„Caz particular“ la Universitatea din Craiova. Rectorul Cezar Spînu nu ar fi avut bază legală să candideze pentru un nou mandat în alegerile din 14 decembrie, pe care le-a câștigat, acuză unul dintre ceilalți candidați

Posibilitatea rectorului de până acum al Universității din Craiova (UCV), Cezar Spînu, de a candida pentru un nou mandat – pe care acesta l-a și câștigat în alegeri desfășurate săptămâna…
Vezi articolul

Guvernul va veni cu o decizie în privința salarizării personalului nedidactic din școli până la sfârșitul săptămânii, susține liderul sindical Marius Nistor: Trebuie să-și calculeze banii și să ne dea răspunsul

Până la sfârșitul acestei săptămâni, Guvernul o să vină cu o decizie în privința rezolvării problemei ce ține de salarizarea personalului nedidactic din unitățile de învățământ, după cum a declarat,…
Vezi articolul

Motivarea judecătorului care a anulat sesizările de plagiat din doctoratul premierului Ciucă: Analiza Emiliei Șercan este ”o simplă apreciere generală, în abstract, parțială, ieșită din context, trunchiată, pe baza unor texte alese de jurnalist”

O nouă motivare, de data aceasta în cel de-al doilea dosar intentat de premierul Nicolae Ciucă în tentativa sa de a bloca analiza tezei sale de doctorat. În decizia în…
Vezi articolul

USR cere Guvernului Ciolacu “să nu-şi mai bată joc de elevi”, “să taie de la speciali” și să le dea banii pentru transport: În plină iarnă, elevii din aproape jumătate din ţară sunt lăsaţi să meargă pe jos la şcoală

USR a cerut Guvernului “să nu-şi mai bată joc de elevi”, “să taie de la speciali” şi să dea banii necesari transportului şcolar din toată ţara, potrivit unui comunicat de…
Vezi articolul

Ministra Educației susține că nu știe că olimpicii naționali au putut intra la facultate fără admitere dacă au luat locul II, III sau mențiune, până să schimbe regulile prin delegare: Această prevedere este în legea educației. Nu este nicio variație majoră față de ceea ce am văzut până acum

Ministra Educației, Ligia Deca, susține că nu știe că olimpicii naționali au putut intra la facultate până acum fără admitere, dacă au avut locul II, III sau mențiune la olimpiadele…
Vezi articolul

Șerban Iosifescu, expert în educație și fost președinte al agenției care acreditează școlile, critică sistemul de formare a profesorilor și de intrare în învățământ: Persoane cu puțină experiență în școli sau fără pot deveni profesori de profesori. La medici, profesorii lor sunt cei mai buni medici și continuă să practice

Fostul președinte al Agenției române de Asigurare a calității în școli – ARACIP, Șerban Iosifescu, trage un semnal de alarmă despre calitatea slabă a candidaților care vor să devină profesori…
Vezi articolul