Nu există normele metodologice pentru redeschiderea creșelor și grădinițelor. Singurele documente pe care le avem acum sunt recomandările OMS și UNICEF – viceprimarul Brașovului

1.561 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Primăria Brașov a început de săptămâna trecută să discute posibilitatea redeschiderii creșelor și grădinițelor, scrie Brasovmetropolitan.ro. O săptămână mai târziu, Executivul a decis că autoritățile locale pot deschide începând cu 15 iunie creșe și grădinițe de stat, însă nu există normele pe care unitățile de învățământ trebuie să le îndeplinească, atrage atenția viceprimarul Costel Mihai.

Nu există nici norme metodologice sau reguli ce trebuie impuse pentru redeschiderea creșelor. Totodată, nici Direcția de Sănătate Publică Brașov nu a stabilit fluxurile și procedurile pentru creșe. Singurele documente pe care le avem acum la dispoziție sunt recomandările Organizație Mondiale a Sănătății și un Ghid pregătit de UNICEF România, instituție care este partener al Primăriei Brașov în mai multe proiecte ce vizează educația timpurie, dar colaborează și cu Guvernul României“, a declarat viceprimarul Costel Mihai, citat de Brasovmetropolitan.ro.

Viceprimarul Braşovului a precizat că așteaptă hotărârea de guvern “prin care li se oferă posibilitatea autorităților locale să ia în calcul redeschiderea creșelor și a grădinițelor. De asemenea, așteptăm și ca Direcția de Sănătate Publică sau alte instituții cu atribuții în acest domeniu să ne transmită regulile ce trebuie respectate de preșcolari și de către cadrele didactice. Apoi vom analiza cu mare atenție posibilitatea redeschiderii acestor unități, dar vom ține cont și de faptul că cei mici pot fi vectori de transmitere a noului coronavirus și pot face acest lucru destul de ușor, pentru că, de multe ori, ei pot fi asimptomatici“.

Citește și:

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Anchetă în Timișoara, după ce plânsul unui copil și țipetele unei femei auzite din stradă au fost înregistrate de o tânără. Educatoare: Trageți la răspundere responsabilii care fac posibilă o pseudo-educație

Anchetă la Inspectoratul Școlar Timiș, după ce o tânără a înregistrat cu telefonul momentul în care plânsul unui copil și țipetele unei femei se aud din stradă, în Timișoara. În…
Vezi articolul

OFICIAL Înscrierile la grădiniță pentru anul școlar 2022-2023 încep pe 30 mai, iar reînscrierile, în data de 16 mai – documentul trimis de minister inspectoratelor prevede posibilitatea înscrierii inițiale online, dar dosarele cu documente trebuie depuse fizic

Părinții își pot înscrie copiii cu vârste între 3 și 5 ani la grădiniță în anul școlar 2022-2023, începând cu data de 16 mai, în cazul celor care se reînscriu,…
Vezi articolul

Material susținut de World Vision Romania

World Vision România şi Fundaţia OMV Petrom au lansat cel mai mare proiect dedicat copiilor de grădiniță din România, cu 60.000 de copii şi 10.000 de părinţi incluşi. Valoarea totală a proiectului este de peste 2,7 milioane de euro / De ce nu ajung copiii la grădiniță?

Rata de participare la grădiniță a copiilor a scăzut în România la 78.2%, de la 84.1% în 2011, nivel cu care țara noastră se află sub media europeană care este…
Vezi articolul