“Nu e vorba de o reducere a numărului de ore acum”, a declarat ministrul Educaţiei la întâlnirea cu sindicatele FSLI

2.371 de vizualizări
SURSA: FSLI
Întrebată dacă reducerea numărului de ore în școli este posibilă de anul viitor, Monica Anisie, ministru al Educației, a declarat că “nu e vorba de o reducere a numărului de ore acum”, potrivit stiriletvr.ro.

Ministrul a mai spus că va avea o dezbatere publică şi că vor exista întâlniri cu toţi partenerii sociali. Precedura pe care o va aplica va fi revizuirea mai întâi a planurilor cadru, după care refacerea planurilor cadru.

“Nu e vorba de o reducere a numărului de ore acum, noi acum, fiindcă există o lege și legea trebuie aplicată, noi împreună cu toți partenerii noștri vom iniția dialogul pe tema revizuirii planurilor-cadru, pentru că altfel nu se poate, și nu vom lua nicio decizie din pix, pentru că nu avem cum să facem asta, ci după o consultare serioasă, o consultare publică, și abia după ce vom realiza aceste noi planuri-cadru vom trece la realizarea programelor, pentru că nu pot rămâne aceleași programe și când toți copiii și părinții se plâng că e programa de fapt, foarte încărcată”, a declarat Anisie.

Ministrul a mai spus că reducerea numărului de ore este un proces de durată.

“Este un proces de durată și e un proces în care îi vom avea alături pe toți partenerii noștri sociali”, a subliniat ministrul, citat de stiriletvr.ro.

Declaraţiile ministrului vin în contextul în care în prima săptămână de mandat aceasta a spus că legea care mișcorează cu 5 numărul de ore la gimnaziu și liceu va conduce la realizarea unui nou plan-cadru: “E vorba de regândit modul în care disciplinele s-ar putea preda. Că nu e vorba de tăiat ore, ci de tăiat discipline”, a declarat Monica Anisie, într-un interviu acordat Europa FM.

În următoarea zi, Anisie a nuanţat declarația într+un interviu pentru PROTV:

Monica Anisie: „Trebuie să punem în discuție publică modul în care va trebui să realizăm planurile cadru. Pentru că este stipulat acolo într-adevăr că trebuie să reducem numărul de ore, dar să vedem, prin consultare publică, repet, cum anume vom ajunge la acel rezultat pe care legea ni-l cere.

Reporter: Practic se va renunța la anumite discipline…

Monica Anisie: Sau nu, nu trebuie neapărat să renunțăm la anumite discipline. Putem regândi într-un fel această predare-învățare în sensul în care fiecare elev să stea mai puține ore la școală, să aibă ghiozdanul mai ușor, că toți părinții asta își doresc pentru copii. Și, de ce nu, trebuie să gândim în așa fel încât acești elevi să nu mai vină la școală preocupați de timpul pe care trebuie să-l aloce pentru a sta la școală și apoi de a face și temele. Pentru că există și această situație în care copiii stau 6-7 ore la școală, zilnic, și mai petrec 1-2 ore acasă, realizând numai temele scrise. Eu mă refer la temele scrise, dar mai trebuie să și învețe. Astfel, elevii muncesc mai mult decât, poate, părinții lor.”

FOTO: FSLI


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Angajarea profesorilor “titularizați” pe art. 253 poate fi de azi făcută pe durata viabilității postului. Ordonanța de Urgență pe educație a fost publicată în Monitorul Oficial

Varianta oficială a Ordonanței de Guvern 23, cea apărută miercuri noaptea în Monitorul Oficial, la o săptămână după aprobarea în Ședința de Guvern din 3 aprilie, cuprinde şi „rezolvarea” situației…
Vezi articolul

BREAKING Greva generală în școli continuă, iar joi va fi miting de amploare în București. Liderii sindicali, după discuția informală cu premierul Ciucă și liderul PSD Marcel Ciolacu: Nu am primit o soluție în așa fel încât să fim mulțumiți. În acest ritm vom avea, Doamne ferește!, săptămâni de grevă

Continuă greva generală în Educație, asta au transmis liderii sindicali după întâlnirea informală de marți, de la Guvern. Aceștia au anunțat că pregătesc un miting de amploare pentru joi, în…
Vezi articolul