UPDATE Noul secretar de stat de la Ministerul Educației va fi din partea PSD și „în niciun caz nu va avea atribuții pe România Educată”, transmite ministrul Educației, după ședința de Guvern în care a fost eliminată referirea la proiectul prezidențial din nota de fundamentare a actului normativ

9.955 de vizualizări
Foto: © Albertophotography | Dreamstime.com
Noul secretar de stat de la Ministerul Educației va fi o persoană numită din partea filialei Maramureș a Partidului Social Democrat, a confirmat pentru Edupedu.ro președintele PSD Marcel Ciolacu. Amintim că postul a fost aprobat miercuri printr-o Hotărâre de Guvern care crește numărul posturilor de secretar de stat de la cinci, la șase în cadrul Ministerului Educației.
UPDATE: Noul secretar de stat nu se va ocupa de implementarea proiectului prezidențial „România Educată”, cum era inițial trecut în nota de fundamentare a proiectului de HG, ci va avea „exact ce atribuții îi va da ministrul”, susține într-o declarație pentru Edupedu.ro ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Oficialul a precizat că a fost eliminată referirea la România Educată în timpul ședinței Executivului. În noul document este vorba despre „implementarea PNRR”.

Va avea „exact ce atribuții îi va da ministrul. În niciun caz nu va avea atribuții pe România Educată pentru că acolo sunt stabilite lucrurile din punct de vedere organizatoric”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Noua notă de fundamentare, modificată în ședința de Guvern, justifică înființarea postului astfel:

„La nivelul ministerului, există un număr de 5 secretari de stat. Pentru dezvoltarea capacităţii administrative în domeniul învăţământului de stat, pentru implementarea PNRR se impune suplimentarea numărului de posturi de secretari de stat din cadrul Ministerului Educaţiei și completarea atribuțiilor OIPOCU, ca structură în cadrul ministerului.”

Știrea inițială arăta că, potrivit notei de fundamentare a proiectului de hotărâre de Guvern, noul post de secretar de stat, al șaselea al instituției, era înființat „pentru dezvoltarea capacităţii administrative în domeniul învăţământului de stat, pentru implementarea proiectului „România educată” se impune suplimentarea numărului de posturi de secretari de stat din cadrul Ministerul Educaţiei, precum și completarea atribuțiilor OIPOCU, ca structură în cadrul ministerului, astfel încât să existe o mai bună corelare între activitățile acestora în ceea ce privește implementarea proiectului „România educată”, se arăta în Nota de Fundamentare de pe site-ul Guvernului.

Unul dintre numele vehiculate de presa locală din Maramureș este Antoaneta Bolchiş, profesor de psihologie la Liceul Teoretic „Ioan Buteanu” din Şomcuta Mare.

La finalul anului trecut, un nume de la PSD Maramureș era vehiculat de presa locală că ar urma să primească un post de secretar de stat în cadrul Ministerului Educației. Este vorba de Antoaneta Bolchiş, profesor psiholog doctor în cabinet de asistenţă psihopedagogică la Liceul Teoretic „Ioan Buteanu” din Şomcuta Mare, scria emaramures.ro atunci.

Antoaneta Bolchiș, PSD Maramureș. Sursă foto: emaramures.ro

Inițial, în proiectul de HG pus în dezbatere publică în luna martie, postul în plus era unul de subsecretar de stat, însă acesta a fost transformat într-unul de secretar de stat între timp.

Potrivit datelor despre veniturile angajaților publicate pe site-ul oficial al Ministerului Educației, edu.ro, indemnizația unui secretar de stat din minister era de 16.640 de lei pe 30 septembrie 2021.

Noua organigramă a Ministerului Educației:

Nota de fundamentare inițială:

Noua notă de fundamentare:

Foto: © Albertophotography | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


6 comments
  1. RUȘINE, DOMNILOR GUVERNANȚI! SUNTEȚI TOȚI NIȘTE IMPOSTORI! În loc să suplimentați numărul de posturi din sistemul de învățământ, acolo unde chiar este necesar, voi inființati sinecuri pentru idioții utili!!!

  2. Punem pariu că această doamnă “pisicoloaga” este la bază educatoare sau învățătoare și din lipsă de preocupare a făcut facultatea de psihologie la ID, la Spiru Haret sau Titu Maiorescu? Că doar nu o fi făcut la Herculane sau la Lugoj?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rectorul Universității din București îi cere decanului Facultății de Teologie Ortodoxă să-l demită pe Vasile Răducă din funcția de prodecan, după derapajul acestuia la Radio Trinitas: dacă un viol se soldează cu sarcină, “ți-a plăcut să se repete”

Rectorul Universității din București, Mircea Dumitru, i-a cerut decanului Facultății de Teologie Ortodoxă să îl demită și să îl înlocuiască pe profesorul Vasile Răducă din funcția de prodecan, anunță instituția,…
Vezi articolul

VIDEO Cîmpeanu califică ilegală suspendarea prin adresă a Ministerului Sănătății a testării rapide în a 8-a zi pentru elevii care vor să revină la școală: S-a înlăturat acest neajuns. În școlile fără cabinet medical, testarea va fi mobilă organizată de DSP. Dacă sunt elevi care s-au testat oriunde altundeva vor putea prezenta rezultatul testului

Ministrul Educației a calificat drept ilegală suspendarea testării rapide a elevilor în a 8-a zi, decisă printr-o simplă adresă emisă de Ministerul Sănătății și obținută în cursul zilei de Edupedu.ro.…
Vezi articolul

Subiecte Evaluare Națională 2024 – Limba și literatura română: Texte suport din Constantin Chiriţă – „Cireșarii” și din Cella Delavrancea – „Portret”. La subiectul al II-lea, elevii au avut de făcut o compunere în care să caracterizeze un personaj

Subiectele primite de elevii de clasa a VIII-a la proba scrisă de la Limba și literatura română de la Evaluarea Națională 2024 au avut două texte suport: primul din Constantin Chiriţă –…
Vezi articolul

Rafila: 337 de copii sunt internați marți pe secții / Nu menținem școlile deschise cu orice preț, dar trebuie să fim conștienți de faptul că întreruperea activității școlare duce la consecințe foarte serioase asupra evoluției copiilor – VIDEO

În total, 337 de copii sunt internați astăzi pe secții, față de 338 câți erau raportați ieri, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, în cadrul unei dezbateri organizată de „Salvați…
Vezi articolul