Hotărârea de guvern pentru organizarea noului Minister al Educației și Cercetării, pusă în dezbatere joi seară, arată o creștere a numărului total de posturi față de precedentele ministere separate în guvernarea trecută. Este vorba despre o creștere cu 95 posturi a organigramei. În condițiile în care fostele ministere aveau împreună 675 de posturi, actualul are 770 de posturi, potrivit proiectului. Potrivit unui comunicat cele 95 de posturi sutn angajați din teritoriu, de la toate Organismele Intermediare, care sunt transferați la minister.
UPDATE: Ministerul Educației Naționale, înființat în 2017, avea, potrivit HG de organizare, 497 de posturi, după care în septembrie 2019 Guvernul a adoptat o suplimentare până la 518 posturi. Ministerul Cercetării și Inovării, înființat tot în 2017, avea 157 de posturi. Combinate, cele două aveau împreună 675 de posturi. Noua structură, numită Ministerul Educației și Cercetării, are 770 de posturi. Diferența este de 95 de posturi.
UPDATE 2: Potrivit unui comunicat publicat pe site, Ministerul anunță că cele 95 de posturi sunt de fapt angajații din toate ISJ-urile, din cadrul Organismelor Intermediare (O.I.). Așadar nu numai cei din OI POCU, sau cei transferați în 2007, ci toți cei care lurează în inspectorate pe fonduri europene, la aceste organisme intermediare.
Inițial am scris că o posibilă explicație pentru numărul suplimentar de posturi ar putea fi în preluarea de la inspectoratele județene a 20 de posturi, cu tot cu oamenii care le ocupă, fiind posturi desprinse în 2017 din organigrama ministerului, mai exact din cadrul Organismului Intermediar pentru Programul Capital Uman – OI POCU. Posturile respective fuseseră alocate în 2017 către inspectoratele Alba, Brăila, Călărași, Cluj, Dolj și Timiș.
În noul proiect de HG, publicat de minister apare un inspectorat în plus, cel al Municipiului București și nu mai este precizat numărul de posturi care se transferă.
În privința demnitarilor, schema a fost redusă.
- De la doi miniștri, a rămas doar unul pentru că a dispărut Ministerul Cercetării;
- În loc de 7 secretari de stat, noul minister va avea doar 4
- În loc de doi secretari generali, rămâne doar unul
NOTA REDACȚIEI: Inițial am folosit datele publicate pe site-ul ministerului, acestea arătând că numărul de posturi din MEN era cel din anul 2017, de 497 de posturi. Hotărârea de Guvern 735/2018, care e cea actuală și care prevede 518 posturi nu apare pe site-ul ministerului. Așa că am actualizat cifrele, conform acesteia.
Foto: Inquam Photos – Adriana Neagoe
7 comments
Stimata doamna Cocieru,
Ne bucura enorm sa vedem ca si altii ne impartasesc opiniile noastre dobandite ca urmare a proiectelor gestionate in regiuni ale OI MEN. Da, lucram cu oameni profesionisti in regiuni si sincer ne miram cum de exista asemenea diferente intre cei cu care lucram noi si cei de care se vorbeste pe retelele de socializare. Nu vreau sa laud ca la urma urmei aste e treaba lor dar la noi persoanele care ne verifica cererile ne comunica cand au terminat verificarea sau ce documente le mai trebuie sa finalizeze. Si asta e in termen! Si ne mai fac si recomandari(!), pentru urmatoarele cheltuieli. Noi suntem foarte multumiti, nu avem ce sa mai comentam.
Si noi la fel, suntem o asociatie din Bucuresti si cred ca am avut noroc sa ne fie repartizate cererile la ofiter dintr-o regiune, mai nordica asa.
Preluarea oamenilor la OIR-uri da ! Sunt oameni valorosi cei din regiunile OI MEN, noi avem proiecte la una din regiuni si chiar suntem foarte multumiti de ofiterii cu care lucram. Nu exageram dar credem ca sunt mai buni decat cei de la OIR-ul MFE. Si nici nu prea avem intarzieri la ei iar daca apar, observam ca nu prea li se datoreaza lor ci se pare ca mai sus e problema (minister, MFE).
Stim in regiunea unde avem proiectele cativa ofiteri vechi din oi ul de la men care chiar sunt mai profesionisti si asumati decat cei din oir uri. Si la oir sunt oameni super dar aici proiectele sunt mult mai complicate si cei vechi cunosc deja toate chestiunile mai dificile. Dar doar cei vechi, ca au intrat si la regiunea asta unele “inginere” care habar nu au cum se fac orele ads la clasa si nu mai zic de invatamantul superior
Nici cei din Ministerul Educatiei si nici cei din MFE nu iau in calcul preluarea OI POCU MEN la MFE, respectiv in OIR-uri. La OIR beneficiarii nu asteapta 3-4 luni pana la verificarea unui raport tehnic sau a unei cereri de rambursare sau de plata. Poate pana la aprobarea acestui HG ar fi bine sa fie solucitata si opinia Beneficiarilor de proiecte POCU si implicit a AM POCU si MFE!
Nu e o crestere a numarului de posturi ci un transfer cu tot cu posturi al angajatilor UR POCU din cadrul a 8 inspectorate școlare la MEC.
Coiotii nu numai ca sint flaminzi, dar au si datorii! cind mituiesti 4 partidute si 90 parlamentari.. pai ai frate de “recompensat” pe banii romanilor o multime.. Si uite asa ii pacalesc pe romani care chiar cred ca se reduce personalul ministerelor