Noul inspector școlar general din Neamț este Ionuț Ciocoiu, profesor de istorie și consilier local PSD Roman

3.276 de vizualizări
Ionuț Ciocoiu / Foto: captură Youtube.com
Noul inspector școlar general din județul Neamț este Ionuț Ciocoiu, potrivit surselor Edupedu.ro. Informațiile au fost confirmate de reprezentanți ai Inspectoratului școlar. Ciocoiu este profesor de istorie la Colegiul Național “Roman Vodă” și consilier local în Roman, candidat ca senator din partea PSD în 2020 și a fost numit în funcție în marți, 12 martie, după ce o delegație de la Ministerul Educației a ajuns în județ cu decizia de detașare în funcția de șef al Inspectoratului școlar (ISJ) Neamț.

Numirea în funcție a lui Ciocoiu vine după ce luni după-amiază, 11 martie, inspectoarea Florentina Luca Moise, consilier local PSD Piatra Neamț, a anunțat pe rețelele sociale că și-a depus demisia din funcție.

ISJ Neamț rămâne politizat PSD. Ciocoiu este consilier local în orașul Roman din anul 2020 din partea “Alianței pentru Roman”, formată din fuziunea la nivel local a PSD și PPU.

În noiembrie 2020, Ciocoiu a candidat ca senator din partea PSD.

Are 46 de ani, la bază este profesor de istorie la Colegiul Național “Roman Vodă” și predă din anul 2007, potrivit informațiilor Edupedu.ro. A mai fost profesor suplinitor în anii 1996-1998 la Şcoala de Arte şi Meserii din Băluşeşti.

  • Demisia lui Luca-Moise a venit după ce în urmă cu aproape două săptămâni și-a pierdut susținerea politică din partea PSD, după ce ar fi votat investirea unui viceprimar, în Consiliul local Piatra-Neamț, ca ceilalți consilieri locali PNL – detalii aici.

Ca ceilalți inspectori școlari generali din țară, Ciocoiu este numit prin decizie a ministrului Educației, fără să susțină vreun concurs.

Toate funcțiile de conducere din inspectoratele școlare și casele corpului didactic sunt ocupate politic, prin detașare, conform unui raport publicat în martie 2023 de Ministerul Educației, instituție care refuză de trei ani să organizeze concursuri, așa cum îi cere legea. Peste 1.700 de directori de școli sunt puși tot politic – detalii aici.

Citește și:
Șefa Inspectoratului Școlar Județean Neamț, Florentina Luca-Moise, și-a dat demisia după aproape doi ani la conducerea ISJ. Recent a fost exclusă din PSD pentru că ar fi „trădat” partidul

5 comments
  1. FĂRĂ POLITICIENI NU SE POATE FACE ÎNCĂȚĂMÂNT??? MAI ALES CĂ SUNT FĂRĂ STUDII PE BUNE.POLITICIENII AU DISTRUS ÎNVĂȚĂMÂNTUL.

  2. Alt politician în vârful educației. Și ne mai mirăm că, de fapt, nu există educație. Luați toți inspectorii la puricat și veți vedea că sunt membri PSD sau PNL.

  3. Ceausismul este in floare pentru funcțiile de conducere din învățământ și rezultatele se vad in fiecare zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Liderii sindicali ai FSLI și FSE, care au stabilit de facto grilele de salarizare, îi anunță pe profesori și pe angajații din școli: „suntem în grafic în ceea ce privește salarizarea”

Schimbare de perspectivă a sindicatelor din Educație. Liderii celor două federații care reprezinta angajații din învățământul preuniversitar, Simion Hăncescu de la FSLI și Marius Nistor de la FSE „Spiru Haret”,…
Vezi articolul
calendarul de depunere

OFICIAL Burse egale cu salariul net al unui profesor debutant pentru studenții care vor să devină profesori și aleg licența cu dublă specializare / Practica pedagogică este de 20% din cei patru ani, adică cel puțin 55% din disciplinele psihopedagogice

Cei care aleg să urmeze cursurile licenței didactice cu dublă specializare pot să primească burse de studiu în cuantum egal în cuantum egal cu salariul net al unui profesor debutant,…
Vezi articolul

A limita admiterea la liceu sau evaluarea națională doar la două examene, la matematică și română, nu este normal, spune liderul sindical Marius Nistor. Acesta susține că „este necesar să mergem pe varianta unei evaluări cu patru-cinci probe”

„A limita admiterea la liceu sau Evaluarea Națională doar la două examene, la matematică și limba și literatura română, nu este normal. (…) Considerăm, în momentul de față, că noi…
Vezi articolul

Material susținut de Fundația Bosch România

Înscrierea și repartizarea la liceu a cetățenilor ucraineni cu statut de elevi în anul școlar 2023 – 2024. Ce documente trebuie să conțină dosarul candidaților

Înscrierea și repartizarea cetățenilor ucraineni cu statut de elevi care doresc să se înscrie în clasa a IX-a în învățământul liceal de stat, în anul școlar 2023—2024, se realizează până…
Vezi articolul