Noua Zeelandă fără fumat 2025: tinerilor de 14 ani li se va interzice fumatul conform unei noi legi

381 de vizualizări
Foto: Pixabay.com

Noua legislație înseamnă că vârsta legală pentru fumat va crește în fiecare an, pentru a crea o generație de neozeelandezi fără fumat, a declarat joi ministrul adjunct al Sănătății, dr. Ayesha Verrall. Acest lucru înseamnă că orice persoană născută după 2008 nu va mai avea voie să fumeze.

  • Guvernul a anunțat majorarea vârstei legale pentru fumat alături de alte măsuri pentru a face fumatul inaccesibil, pentru a încerca să își atingă obiectivul de a elimina complet fumatul din țară în următorii patru ani.

Alte măsuri includ reducerea cantității legale de nicotină din produsele din tutun la niveluri foarte scăzute, reducerea numărului magazinelor în care țigările ar putea fi vândute în mod legal și sporirea finanțării serviciilor de dependență. Noile legi nu vor restricționa vânzările de țigări electronice.

Citește mai mult pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Universitățile nu trebuie să reacrediteze programele de studiu, după introducerea noilor standarde ARACIS care vor permite cursurile online – ministrul Educației: “Nu are nimeni dreptul să arunce în aer un sistem de învățământ”

“Noile standarde elaborate de ARACIS pentru fiecare domeniu vor fi de fapt completări la standardele deja existente pentru fiecare domeniu, completări care vor viza recunoașterea” cursurilor online, a declarat pentru…
Vezi articolul

Deputatul Marilen Pirtea, rector al Universității de Vest din Timișoara, susține proiectul guvernului de a sprijini financiar studiile tinerilor români în străinătate, proiect calificat de prorectorul UVT drept un “credit populist”

Rectorul Universității de Vest Timișoara, Marilen Pirtea, parlamentar PNL, sprijină inițiativa guvernamentală ca studiile tinerilor care vor să învețe în străinătate să fie sprijinite financiar de către guvern, după cum…
Vezi articolul

Consilierul prezidențial Ligia Deca: “platforma educațională ucraineană a făcut lucruri minunate” pentru elevii refugiați, dar “din nefericire înseamnă și că mulți dintre copiii ucraineni care sunt în România nu merg la școli românești. Am vrea să putem să-i folosim mai mult pe profesorii ucraineni care au statut de refugiat pe teritoriul României”

Mulți dintre copiii ucraineni aflați în România nu merg, “din nefericire”, la școli din România, chiar dacă acestea le pun la dispoziție educație în limba ucraineană, deoarece ei optează pentru…
Vezi articolul