Noua Zeelandă anunță intrarea în vigoare a interdicției folosirii pungilor de plastic de unică folosință în magazine

80 de vizualizări
Noua Zeelandă a început implementarea noii legislaţii care interzice pungile de plastic de unică folosinţă. “Noi, neozeelandezii, suntem mândri de reputaţia de ţară ecologică şi curată (…) Interzicerea pungilor de plastic de unică folosinţă reprezintă un pas pentru a aborda problema deşeurilor în Noua Zeelandă”, a anunțat într-un comunicat ministrul Conservării, Eugenie Sage, citat de Agerpres.

Sage a cerut populaţiei să folosească pungi reutilizabile şi a apreciat că măsura va contribui la protejarea şi menţinerea unui mediu curat: “Reglementările guvernamentale şi suma acţiunilor individuale fac diferenţa”. 

Legea din Noua Zeelandă prevede amenzi de până la 100.000 de dolari neozeelandezi (peste 59.000 de euro) pentru unitățile comerciale care nu respectă noile reglementări.

Ministrul a adăugat că administraţia va acţiona de asemenea în direcţia îmbunătăţirii sistemului de colectare a deşeurilor şi de reciclare ulterioară a acestora, cu obiectivul realizării unei economii circulare.

Amintim că și Consiliul UE (guvernele statelor membre) a decis în mai 2019 măsuri extrem de dure împotriva poluării. Conform noilor norme europene, până în 2021 vor fi interzise produsele din plastic de unică folosință, farfuriile, tacâmurile, paiele, bețele pentru baloane și bețișoarele pentru urechi, potrivit unui comunicat al instituției publicat de G4Media.ro

Directiva europeană privind materialele plastice de unică folosință stabilește norme mai stricte pentru acele tipuri de produse și de ambalaje care se află printre primele zece articole poluante ca frecvență a apariției pe plajele europene.

Mai exact, directiva interzice utilizarea anumitor produse din plastic de unică folosință pentru care există alternative, relatează G4Media.

În plus, statele membre au convenit să atingă un obiectiv de colectare de 90% pentru sticlele din plastic până în 2029, iar sticlele din plastic vor trebui să conțină, până în 2025, cel puțin 25% material reciclat, iar până în 2030 cel puțin 30%.

Citește și:

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sorin Cîmpeanu a fost reales președintele Consiliului Național al Rectorilor pentru încă 5 ani, după ce tot el l-a condus în ultimii 10 ani / Ministra Ligia Deca, prezentă și ea la Cluj-Napoca, la reuniunea CNR

Fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, a fost ales pentru un nou mandat în fruntea organizației Consiliul Național al Rectorilor, potrivit unui anunț publicat de Academia de Studii Economice București.…
Vezi articolul

Simulare Evaluare Națională 2025. Aproximativ 12.000 de elevi au lipsit de la proba de matematică, la fel ca la limba română / Cinci elevi au fost eliminați pentru că au încercat să copieze

„La proba de Matematică, desfășurată astăzi, 18 martie, în cadrul simulării EN VIII 2025, au participat, potrivit informațiilor furnizate de inspectoratele școlare județene (ora de referință: 15:00), circa 161.000 de…
Vezi articolul

ANOSR îndeamnă studenții să îi scrie premierului: Cîțu își continuă preocupările avute în ultimii ani de a elimina gratuitate transportului cu CFR Călători pentru studenți

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești (ANOSR) îi invită pe studenți să trimită o adresă la cabinetul prim-ministrului, prin care să solicite oprirea oricăror acțiuni de limitare a gratuității transportului cu…
Vezi articolul