Noua grilă a salarizării din Educaţie urmează să fie finalizată în două săptămâni – surse guvernamentale

4.374 de vizualizări
Ligia Deca și Marcel Ciolacu / Foto: Gov.ro
Miniştrii Educaţiei, Muncii şi Finanţelor se vor întâlni din nou, marţi, cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământ pentru a discuta aplicat cu privire la grila salarizării din Educaţie care urmează să se regăsească în noua Lege a salarizării unitare, au precizat surse guvernamentale, vineri, la finalul întrevederii pe care prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut-o cu sindicaliştii din federaţiile reprezentative din domeniu, potrivit G4 Media.ro, care citează Agerpres.

Noua grilă a salarizării din Educaţie urmează să fie finalizată în două săptămâni, astfel încât pasul următor să fie o decizie politică în coaliţie pe acest subiect, potrivit surselor guvernamentale, citate de Agerpres. Întregul proiect al legii salarizării unitare, ce va conține salariile tuturor bugetarilor urmează să fie finalizat şi prezentat la data de 15 iulie, anunța fostul premier Nicolae Ciucă în timpul grevei generale din Învățământ.

La întâlnirea cu sindicaliştii din Educaţie de vineri, au mai participat, alături de premier şi Nicolae Ciucă, fost premier, actual președinte al Senatului, vicepremierul Marian Neacşu, ministrul Educaţiei, Ligia Deca şi ministrul Muncii, Marius Budăi.

Au mai fost discuții între sindicatele din învățământ și ministrii Educației și Muncii pe tema legii salarizării. Prima a fost în data de 29 mai, când același ministru al muncii de atunci, Marius Budăi, întrebat dacă sunt bani pentru majorări salariale, a spus că “totdeauna bani, dacă vrem să spunem, nu sunt, dar că trebuie să se ajungă la varianta cea mai corectă pentru toată lumea”. Tot el spunea cu 2 zile înainte că „nu tratăm Educația ca la piață, mai pune tu, mai dau eu și vedem unde am ajuns” și că „dacă am majora salariile în Educație, se pune în pericol atragerea fondurilor din PNRR”. Ideea a fost susținută și de fostul secretar al guvernului, Marian Neacșu, acum vicepremier, în timpul negocierilor cu sindicatele. Acesta a mințit că PNRR nu ar permite creșteri de salarii sau sporuri pentru profesori, aflați în grevă generală: Guvernul și Parlamentul au mărit constant în 2023 veniturile diferitelor categorii de bugetari.

Liderul sindical FSE Marius Nistor a reacționat vehement la declarația ministrului Muncii, Marius Budăi (PSD). Nistor a declarat la Antena 3 sâmbătă seara că ministrul Muncii „are o problemă legată de Educație”. Acesta i-a transmis oficialului guvernamental și celor din coaliția de Guvernare că au ajuns să transforme soarta a sute de mii de angajați din învățământul preuniversitar în „buget de negociere”.

Citește și:
Marius Nistor, FSE: Domnul de la Ministerul Muncii are o problemă legată de Educație. Cum ai tupeul să declari, atunci când ai 200.000 de angajați din învățământ în grevă, că noi nu suntem la piață, mai dă, mai ia? La fel ca purtătorul de cuvânt al Guvernului, ar trebui să ia pixurile lăsate de profesori în Piața Victoriei și să-și scrie demisia
Cum a mințit secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu, că PNRR nu ar permite creșteri de salarii sau sporuri pentru profesori, aflați în grevă generală: Guvernul și Parlamentul au mărit constant în 2023 veniturile diferitelor categorii de bugetari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Educatoarele, învățătorii și profesorii de gimnaziu și liceu pot participa gratuit la conferința internațională „Teach with Space”, la Universitatea de Vest din Timișoara. Participanții vor interacționa, pe 5 octombrie, cu specialiști și oameni de știință din diferite domenii

Conferința internațională „Teach with Space” pentru profesori are loc în data de 5 octombrie 2023, orele 9.00-16.00, la Universitatea de Vest din Timișoara, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Educatoarele,…
Vezi articolul

INTERVIU Psihologul Diana Vasile, despre admiterea la liceu: Să nu dăm mizei pentru liceu mai multă valoare decât dăm copilului / Educația lui are nevoie să se refere și la o doză de incertitudine, de adaptare la ceea ce este, nu la ceea ce vrea

„Admiterea la liceu este o etapă în care rolul anturajului crește, de aici miza pentru liceu; desigur, o putem înțelege, dar să nu dăm mizei mai multă valoare decât dăm…
Vezi articolul

DOCUMENT Ministerul Educației decontează câte 60 de lei de participant pentru fiecare activitate extracurriculară organizată online de universități, de 6 ori mai mult față de cele organizate fizic. Rectorii trebuie să trimită lista pentru bani până pe 2 decembrie

Ministerul Educației aprobă decontarea unei sume de câte 60 de lei pentru fiecare participant la o activitate extracurriculară organizată online de universități, potrivit ordinului de ministru al educației publicat în…
Vezi articolul