NOU Calendarul anului școlar 2021-2022 în format printabil / Data de 23 decembrie a fost transformată în zi de școală dintr-una de vacanță fără niciun anunț

1.031.330 de vizualizări
Foto: captură calendar (nou) an școlar 2021-2022
Calendarul anului școlar a fost modificat de Ministerul Educației pe data de 5 noiembrie, la doar o lună și trei săptămâni de la debutul cursurilor. Anul şcolar 2021-2022 a început pe 13 septembrie 2021 pentru elevi şi se încheie tot pe 10 iunie 2022, potrivit noii structuri publicate în Monitorul Oficial.

Ordinul de ministru nr. 5.549 din 5 noiembrie 2021 prevede vacanța forțată decisă de autorități pentru toți elevii, dar și o reconfigurare a finalului primului semestru. Vacanța de iarnă nu mai este vacanță intersemestrială, ci a devenit o altă vacanță în interiorul semestrului I.

Un element de noutate este ziua de 23 decembrie, care era zi de vacanță în calendarul vechi și care acum este zi de școală, fără să existe un anunț al autorităților despre motivele pentru care elevii și profesorii rămân la școală până în Ajunul Crăciunului, zilele din „vacanța” luată în octombrie-noiembrie fiind recuperate în totalitate prin diminuarea vacanței de iarnă.

Cu cele 34 de săptămâni de cursuri, anul școlar 2021-2022 este unul dintre cei mai scurți ani școlar din istoria recentă. Structura anului școlar este următoarea:

Semestrul I
  • Luni, 13 septembrie 2021 — vineri, 22 octombrie 2021 – cursuri
  • Sâmbătă, 23 octombrie — duminică, 7 noiembrie 2021 – vacanță forțată
  • Luni, 8 noiembrie 2021 — joi, 23 decembrie 2021 – cursuri după noile reguli modificate pe 5 noiembrie.
Vacanța de iarnă:
  • Vineri, 24 decembrie 2021 — duminică, 2 ianuarie 2022, vacanță pentru toate clasele din învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal
  • Vineri, 24 decembrie 2021 — duminică, 9 ianuarie 2022, vacanță pentru grupele/clasele din învățământul preșcolar și primar.
  • Luni, 3 ianuarie 2022 — vineri, 14 ianuarie 2022, cursuri pentru clasele din învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal
  • Luni, 10 ianuarie 2022 — vineri, 14 ianuarie 2022, cursuri pentru grupele/clasele din învățământul preșcolar și primar.
Semestrul al II-lea
  • Luni, 17 ianuarie 2022 — joi, 14 aprilie 2022 – cursuri
  • Vineri, 15 aprilie 2022 — duminică, 1 mai 2022 – vacanța de Paște (primăvară)
  • Luni, 2 mai 2022 — vineri, 10 iunie 2022 – cursuri
  • Sâmbătă, 11 iunie 2022 — data din septembrie 2022 la care încep cursurile anului școlar 2022—2023 – vacanța de vară

Trei excepții de la prevederile acestea:

  1. clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă încheie cursurile la data de 27 mai 2022;
  2. clasa a VIII-a încheie cursurile la data de 3 iunie 2022;
  3. clasele din învățământul liceal – filiera tehnologică și învățământul profesional încheie cursurile la data de 1 iulie 2022.

Pentru a putea fi la îndemână şi mai util, Edupedu.ro a pus într-o formă simplă calendarul anului şcolar 2021-2022, astfel încât să poată fi descărcată, salvată în calculator sau chiar imprimată.

Pentru accesare pe mobil, poate fi utilă și varianta jpeg.

Foto: Calendar Edupedu.ro

Vechiul calendar al anului școlar actual poate fi consultat aici.


32 comments
  1. Mai bine începeam direct de la 1 ianuarie, sa fie cursivitate cap coada, dacă tot nu mai avem dreptul la vacanțe în sensul adevarat.

  2. De ce ne ati dat o vacanta fortata. Adica nu era nevoie de ea. Toate scolile puteau fi bagat in mediul online. Ati dat vacanta aceea fortata si acum ne stricati sarbatorile. Vacanta de Craciun este mult prea scurta, avem nevoie de mai mult timp liber

  3. Nu inteleg de ce ati micsorat asa de mult vacanta de Craciun. Elevii au nevoie de timp liber. Chiar nu intelegeti nevoile noastre. Profesorii sunt prea exigenti, dau prea multe teme, prea multe teste, nu avem deloc timp sa ne recreem. Ne-ati intrebat pe noi daca dorim o vacanta asa scurta? Normal ca nu.

  4. Buna ziua!Sunt in clasa a VIII-a,o mica/mare intrebare,de ce au nevoie coii din gradinita si scoala primara de inca o saptamana de vacanta de iarna, deoarece oricum nu faceau absolut nimic important,mai bine cei din clasale V-XII ca au foarte multa materie si sunt stresati ca dau 1/3 teste pe saptamana? [comentariu editat pentru a elimina majusculele]

  5. Vreau să-mi petrec sărbătorile exact asa cum trebuiesc sărbătorite nu, sa stau cu gândul la școală, ca vai imediat începe școala și nu știu ce. Cei asta, bătaie de joc? Ce fac sărbătoresc 1 ianuarie prima zi de an nou după pe 2 mai stau cu familia cea de a doua, după care pe 3 ianuarie trebuie sa plec de lângă ei ca să pot fi la liceu, Câmpeanu, DACĂ NICI DE SĂRBĂTORI NU NE PUTEM VEDEA FAMILIA, ATUNCI FA ȘI TU ASTA, PLEACĂ PENTRU UN AN NU PENTRU 4-8 ANI, UN AN ÎN ALT ORAȘ ȘI DU-TE SĂ-ȚI VEZI FAMILIA DOAR O DATA LA 1 LUNA SAU 2 LUNI ȘI SA MĂ ANUNȚI ȘI PE MINE CUM ÎI SA STAI FĂRĂ FAMILIA TA ALĂTURI, BINE!!!
    Dă-ne înapoi săptămâna fin iarna, te rog frumos.

  6. In situația pandemică cu care ne confruntăm, cred că cel mai indicat ar fi fost revenirea la trei trimestre…..cum era odată….. perioadele de cursuri și vacanțe ar fi fost mai echilibrate, nu ca acum când se face o lună școală, apoi vacanta, iar după vacanța scurtata de iarna sa urmeze 3 luni de cursuri…….din păcate, managerii din toate domeniile de stat ar trebui să se întoarcă în bănci, la cursuri…… pentru că se vede cu ochiul liber că la instituțiile private managerii pot, numai la instituțiile publice managerii stau și așteaptă ziua de salariu

  7. Las’ că până la sfârșitul anului școlar îl mai schimbă de vreo două ori! Asta se întâmplă atunci când în funcții înalte ai oligofreni idioți!

  8. nu pot sa cred….este dezamagitor,cand mai merg eu cu colindul?nu am timp de scoala sa merg cu plugusorul:(,iar dupa revelion ma duc la scoala,cand ma duc cu sorcova???

  9. Niciodata la conducerea invatamantului romanesc nu s-a aflat un personaj mai
    jalnic.Ii urmaresc greselile,rautatile, deciziile lipsite de logica, incapatanarea,
    cu mare mirare. Nu stiu cum de e lasat la
    carma unei nave pe care nu e in stare sa
    o conduca. Pacat !

  10. Chiar nu se poate face nimic? Un referendum pentru pur și simplu expulzarea acestui ministru incompetent și pentru revenirea la vacanta normala?

  11. Scoala fortata, vacanta fortata, cifre umflate la raportari privind vaccinarea profesorilor.. dracu sa va ia, ca ne-ati dus la balamuc, acolo e unde veniti voi… Ratatilor!

  12. Nesimțire curată. Ne-ați luat vacanta de iarna dar eu nu mă mai duc la școală de pe data de 22 decembrie.

    1. Eu nu mai merg la scoala bro din clasa I lmao. Dice teai mai duce sefule. Hai cu mine in cartier sa vindem droguri. :3
      P.S. doar cocaina sa avem prestanta
      kiss love bebi

  13. Domnule Câmpeanu, haideți să facem Crăciunul la liceu sau școală, dacă tot doriți să facem ore în 23 decembrie:)

  14. In ritmul asta nu or sa mai invete copiii carte deloc.I-ati zapacit detot.Voi astia care va credeti mari in conducerea tarii,aduceti-va aminte cum era pe timpuri si ce scoala se fa cea si care erau vacantele,nu acum hai gata a venit Covidutul la noi in tara stam acasa din orice motiv,stranutam,tusim putin hai sa stam acasa ca de avem vacanta.Hai sa stam acasa si cand dam un pârț,ca si pe ala daca il dam….avem Covid. Jos prostii de la conducere ca ne-ati prostit de tot.

  15. După ce ca, din 3 săptămâni de vacanta de iarna cum au fost în anii anteriori, au rămas doar 2, acum a luat și din astea doua încă o săptămână. Ne crede chiar prosti? Copiii au nevoie de mișcare, de un sport, multi practica sporturi de iarna, mulți mergeau în tabere specifice de ski! Când sa mearga la ski, în vara??. Sa o creadă el ca vom sta la școală pana în ajun de Crăciun și ca ne vom întoarce la ore pe data de 3 ianuarie!

  16. Să vă ia naiba cu schimbările voastre peste noapte, cea mai proasta conducere. Chiar aveți nevoie de un consult psihologic. Vreți să ne luați și sărbătorile de iarnă?

  17. Eu cred ca sunt 35 de săptămâni. De ce săptămână 20 – 23 decembrie nu se numără, deși o facem școală și săptămâna cu Paștele se numără, deși are tot 4 zile? Furt pe fată!

  18. Ori sunt eu chior,dar cred ca nu sunt…vad ca vacanta de iarna pentru cei mari tine o săptămână.Asa figurează acolo, bine ca in ultimele zile până la vacanta nu se mai face carte,ca vin sărbătorile,dar vreau sa zic.AM MAI SPUS O SI O SPUN DIN NOU.Ati luat o săptămână din ceva ce era putin cand puteați sa luati din ceva ce e mai mult.Si o da,era sa uit,DEMISIA! DEMISIA Câmpeanu.

  19. Vacanta de iarna a fost scurtata si in anul scolar trecut fata de cei anteriori.
    Dar acum chiar e o prostie!
    Aceasta vacanta fortata nu trebuia sa existe! Din cauza ei am ramas fara vacanta de iarna.

    1. S-o crezi tu. Cata vreme saptamana dinaintea Craciunului nu este capat de semestru(cu incheiere de medii, raportari si sedinte), aceasta se face normal, ca orice saptamana obisnuita. Mai ales acum, cand spuritul Sarbatorilor ne-a fost furat de 2 ori: o data de catre pandemie si apoi de catre Campeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Elevii din loturile olimpice pot fi pregătiți de centrele de excelență din fiecare județ, care pot primi bani și de la consiliile județene – regulament nou, aprobat de Ministerul Educației cu 4 luni întârziere

Ministerul Educației a emis recent un ordin care introduce două modificări în organizarea centrelor județene de excelență: acestea vor putea să pregătească elevii olimpici din loturile județene sau naționale și…
Vezi articolul

Ligia Deca: În contextul actual, a investi în măsuri pentru a reduce costurile psihologice ale pandemiei a devenit un imperativ. Avem două direcții de acțiune: asigurarea echilibrului emoțional al elevilor și siguranța lor – VIDEO

România trebuie să investească „în măsuri pentru a reduce costurile psihologice ale pandemiei” și aici „avem două direcții de acțiune: asigurarea echilibrului emoțional al elevilor și siguranța lor”, a declarat…
Vezi articolul

LISTA FINALĂ În 19 universități din țară se vor face modernizări în valoare de peste 27 de milioane de euro, prin PNRR / Reabilitările termice din cămine trebuie finalizate până în ianuarie 2026

În total, 19 universități din țară se vor face modernizări și reabilitări, potrivit listei finale a proiectelor admise, publicate de Ministerul Educației în data de 22 noiembrie. Sunt 4 universități…
Vezi articolul