Notă la purtare la finalul fiecărui modul, în anul școlar 2024-2025, prin care se evaluează comportamentul elevului, anunță Ministerul Educației

18.510 vizualizări
Foto: Octav Ganea / INQUAM Photos
Elevii vor primi la sfârșitul fiecărui modul o notă la purtare, în anul școlar 2024-2025, prin care se evaluează comportamentul elevului și respectarea regulamentului școlii. Media de la finalul anului școlar se diminuează cu câte un punct pentru fiecare 20 de absențe nemotivate/an școlar, anunță Ministerul Educației, pe pagina oficială de Facebook

Ordinele de ministru pentru aprobarea Statutului Elevului și a Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar au fost transmise, spre publicare în Monitorul Oficial al României, potrivit ministerului.

Măsurile anunțate de Ministerul Educației despre nota la purtare în anul școlar 2024-2025 

  • La fiecare sfârșit de interval de cursuri (modul) se acordă o notă la purtare, prin care se evaluează comportamentul elevului și respectarea regulamentului unității de învățământ.
  • La finalul anului școlar, se calculează media acestor note.
  • Media rezultată se diminuează în mod corespunzător, cu câte un punct pentru fiecare 20 de absențe nemotivate/an școlar.
  • Este interzisă folosirea absenței ca mijloc de coerciție.

Profesorul diriginte propune, în cadrul consiliului clasei şi în consiliul profesoral, nota, respectiv media la purtare a fiecărui elev, în conformitate cu reglementările ROFUIP 2024.

Citește și:
Sala de detenție, introdusă în școlile din România prin noul Statut al Elevului. Fiecare școală își va organiza spațiul și procedura de supraveghere a elevilor care deranjează orele
Telefoanele mobile vor fi interzise în timpul orelor „cu excepția utilizării acestora în scop educativ, cu acordul cadrului didactic” – prevederi finale în Statutul Elevului și ROFUIP, trimise la Monitorul Oficial
ROFUIP 2024 a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial, chiar dacă sindicatele profesorilor au avizat negativ proiectul / Surse: O parte din propunerile sindicatelor din Educație nu au fost cuprinse în textul final

5 comments
  1. La gimnaziu se scade câte un punct la fiecare 20 de absențe, iar la învățământ primar primar la fiecare 20 de absențe….câte 2 puncte….gândind că sunt doar 3 calificative (care ar trebui să însumeze tot 10 puncte, nu????): FB, B, S…?????

  2. Bună ziua!
    Nota la purtare se aplică și în cazul clasei pregătitoare ? Și acolo avem absențe, comportament neadecvat, violență, limbaj vulgar, etc.

  3. F. Bine, total de acord. Asta ar fi o mișcare deșteaptă. Să-i vedem pe diriginți cum nu respectă regulamentul în mod repetat.

  4. Așadar Ministerul reinventează matematica.

    Se dau note pe modul, se face media aritmetică dar aceasta nu va corespunde cu notele acordate la module pt ca din ea se scade câte un punct la 20 de absențe.

    Mai mult probabil că după ,,contestarea notei la purtare ” vom fi in situații incredibile precum
    1.nota 10 in fiecare modul dar media încheiată 7 pt ca a făcut 60 de absențe nemotivate in iunie

    2. Nota 7 in fiecare modul dar media încheiată 10 pt că după contestație și intervenția ISJ se anulează deciziile luate.

    In plus rubrica mențiuni din catalog va fi un adevărat registru cu nenumărate consemnări, explicații si reveniri.

    In concluzie care e scopul notelor la purtare pe modul?
    Ce utilitate au?
    Ce rezultat masurabil vor avea dacă de fapt sunt total irelevante in raport cu media anuală?
    (cea care contează de fapt)

    Ministerul inepției Naționale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
protest studenti UBB

Studenții facultăților din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca au protestat, nemulțimiți de decizia ministerului Educației de a reveni la cursuri cu prezență fizică în plin semestru II / Mesaje de pe pancarte: ”2 luni de chirie, cât 2 ani de pandemie”, ”Fizic în teorie, dar fără bani de chirie”

În jur de 250 de studenți ai Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca au protestat azi în fața sediului instituției, din cauza deciziei ministerului Educației de a renunța la cursurile online, ca…
Vezi articolul

Ministrul de Interne a chemat sindicatele la discuții și le-a anunțat că de la 1 iunie le cresc salariile tuturor celor peste 125.000 de angajați MAI, iar sporurile și alte drepturi ale polițiștilor să fie acordate integral la prima rectificare bugetară / Mișcarea are loc în plină grevă generală în școli

După anunțul că sindicatele polițiștilor vor protesta, imediat au fost chemate la discuții și ministrul de Interne Lucian Bode le-a aprobat revendicările, potrivit unui comunicat de presă publicat de MAI.…
Vezi articolul

Presiuni la adresa angajaților ARACIP făcute de președinta consiliului Agenției care acreditează școlile și grădinițele, Mariana Dogaru, ca aceștia să divulge sursa unui articol jurnalistic – document

Operațiune abuzivă, de intimidare de presiune la adresa angajaților Agenției Române pentru Asigurarea Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP), a președintei consiliului instituției, Mariana Dogaru. Potrivit surselor Edupedu.ro, aceasta le-a transmis…
Vezi articolul

Mircea Dumitru: CNATDCU nu a primit nicio sesizare până acum pentru analiza tezei de doctorat a ministrului Lucian Bode / Dacă analiza stabilește că este un plagiat, ministrul Educației decide retragerea titlului de doctor

“Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) verifică tezele de doctorat cu suspiciuni de plagiat doar dacă cineva face o sesizare, oamenii ar trebui să sesizeze…
Vezi articolul