Notă la purtare la finalul fiecărui modul, în anul școlar 2024-2025, prin care se evaluează comportamentul elevului, anunță Ministerul Educației

20.500 de vizualizări
Foto: Octav Ganea / INQUAM Photos
Elevii vor primi la sfârșitul fiecărui modul o notă la purtare, în anul școlar 2024-2025, prin care se evaluează comportamentul elevului și respectarea regulamentului școlii. Media de la finalul anului școlar se diminuează cu câte un punct pentru fiecare 20 de absențe nemotivate/an școlar, anunță Ministerul Educației, pe pagina oficială de Facebook

Ordinele de ministru pentru aprobarea Statutului Elevului și a Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar au fost transmise, spre publicare în Monitorul Oficial al României, potrivit ministerului.

Măsurile anunțate de Ministerul Educației despre nota la purtare în anul școlar 2024-2025 

  • La fiecare sfârșit de interval de cursuri (modul) se acordă o notă la purtare, prin care se evaluează comportamentul elevului și respectarea regulamentului unității de învățământ.
  • La finalul anului școlar, se calculează media acestor note.
  • Media rezultată se diminuează în mod corespunzător, cu câte un punct pentru fiecare 20 de absențe nemotivate/an școlar.
  • Este interzisă folosirea absenței ca mijloc de coerciție.

Profesorul diriginte propune, în cadrul consiliului clasei şi în consiliul profesoral, nota, respectiv media la purtare a fiecărui elev, în conformitate cu reglementările ROFUIP 2024.

Citește și:
Sala de detenție, introdusă în școlile din România prin noul Statut al Elevului. Fiecare școală își va organiza spațiul și procedura de supraveghere a elevilor care deranjează orele
Telefoanele mobile vor fi interzise în timpul orelor „cu excepția utilizării acestora în scop educativ, cu acordul cadrului didactic” – prevederi finale în Statutul Elevului și ROFUIP, trimise la Monitorul Oficial
ROFUIP 2024 a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial, chiar dacă sindicatele profesorilor au avizat negativ proiectul / Surse: O parte din propunerile sindicatelor din Educație nu au fost cuprinse în textul final

5 comments
  1. La gimnaziu se scade câte un punct la fiecare 20 de absențe, iar la învățământ primar primar la fiecare 20 de absențe….câte 2 puncte….gândind că sunt doar 3 calificative (care ar trebui să însumeze tot 10 puncte, nu????): FB, B, S…?????

  2. Bună ziua!
    Nota la purtare se aplică și în cazul clasei pregătitoare ? Și acolo avem absențe, comportament neadecvat, violență, limbaj vulgar, etc.

  3. F. Bine, total de acord. Asta ar fi o mișcare deșteaptă. Să-i vedem pe diriginți cum nu respectă regulamentul în mod repetat.

  4. Așadar Ministerul reinventează matematica.

    Se dau note pe modul, se face media aritmetică dar aceasta nu va corespunde cu notele acordate la module pt ca din ea se scade câte un punct la 20 de absențe.

    Mai mult probabil că după ,,contestarea notei la purtare ” vom fi in situații incredibile precum
    1.nota 10 in fiecare modul dar media încheiată 7 pt ca a făcut 60 de absențe nemotivate in iunie

    2. Nota 7 in fiecare modul dar media încheiată 10 pt că după contestație și intervenția ISJ se anulează deciziile luate.

    In plus rubrica mențiuni din catalog va fi un adevărat registru cu nenumărate consemnări, explicații si reveniri.

    In concluzie care e scopul notelor la purtare pe modul?
    Ce utilitate au?
    Ce rezultat masurabil vor avea dacă de fapt sunt total irelevante in raport cu media anuală?
    (cea care contează de fapt)

    Ministerul inepției Naționale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

„Mulți dintre noi știam despre unele afirmații care pot fi catalogate ca sexiste, rasiste și homofobe ale lui Alfred Bulai”, dar „în rest auzeam doar zvonuri, nu am primit plângeri” – mesajul Facultății de Științe Politice a SNSPA către studenți / Instituția promite o strategie de prevenire a hărțuirii și programe de formare

„Mulți dintre noi știam despre unele afirmații care pot fi catalogate ca sexiste, rasiste și homofobe ale lui Alfred Bulai din cadrul cursurilor. În rest, auzeam doar zvonuri. Nu am…
Vezi articolul
Marian Preda

„Pentru a evita derapajele antidemocratice, orice funcție de conducere aleasă prin vot trebuie ocupată pentru o perioadă limitată de timp” – rectorul Universității București, Marian Preda, despre legea care le permite rectorilor mandat pe viață

„Îmi exprim dezacordul față de decizia de ieri a Parlamentului României care permite rectorilor universităților să dețină un număr nelimitat de mandate, decizie care încalcă principiile democrației și care a…
Vezi articolul

Sunt peste 160 de grădinițe private în București, cu 30% mai multe ca cele de stat. Numărul celor private a crescut doar în ultimul an cu 15%, în timp ce statul nu a mai construit nicio grădiniță nouă în ultimii 24 de ani

Numărul grădinițelor particulare din București a ajuns la 161, potrivit datelor Raportului Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), pentru anul școlar 2020-2021. În anul școlar menționat, grădinițele de stat erau…
Vezi articolul