Noile cataloage școlare valabile pentru acest an școlar, publicate de Ministerul Educației în varianta actualizată pentru toate ciclurile de învățământ – Descarcă

12.122 de vizualizări
Foto: captură – document
Noile modele de cataloage școlare valabile pentru anul școlar 2023 – 2024 au fost publicate recent de Ministerul Educației (ME) pe site-ul propriu. Instituția susține că sunt în varianta actualizată față de modelele din anul școlar trecut când au fost apărut primele modele de cataloage pentru anul școlar structurat pe module. Documentele pot fi descărcate mai jos din articol.

„Conform prevederilor art. 4 din Regulamentul privind regimul actelor de studii și al documentelor școlare gestionate de unitățile de învățământ preuniversitar (aprobat prin ordinul de ministru nr. 3.844/2016, cu modificările și completările ulterioare), Ministerul Educației aprobă anual modelul și conținutul documentelor școlare.

Întrucât catalogul este un document școlar, conform (…) Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (în vigoare începând cu 1 septembrie 2022), potrivit căruia la fiecare disciplină de studiu/modul se încheie anual o singură medie, publicăm modelele de cataloage actualizate, aferente nivelurilor de învățământ din sistemul de învățământ preuniversitar și valabile/utilizabile începând cu anul școlar 2023 – 2024”, a scris Ministerul Educației.

Deși instituția susține că modelele de cataloage sunt actualizate, documentele nu sunt diferite față de cele de anul trecut când Ministerul publica cataloagele școlare și carnetele de elev pentru primul an școlar structurat pe module de învățare în loc de semestre. Față de acelea, actele prezentate ca model în septembrie anul acesta nu prezintă alte norme de completare ale catalogului (de la început) sau diferențe la așezarea în pagină, ci diferă în unele locuri la formatarea textului, anume că unele cuvinte sunt formatate bold.

Descarcă documentele de mai jos:

Catalog învățământ primar – clasa pregătitoare în anul școlar 2023 – 2024:

Catalog învățământ primar – clasele I-IV în anul școlar 2023 – 2024:

Catalog învățământ primar în limbile minorităților naționale în anul școlar 2023 – 2024:

Catalog învățământ gimnazial în anul școlar 2023 – 2024:

Catalog învățământ liceal în anul școlar 2023 – 2024:

Catalog învățământ liceal – secții/școli speciale germane în anul școlar 2023 – 2024:

Catalog învățământ postliceal în anul școlar 2023 – 2024:

Catalog învățământ profesional în anul școlar 2023 – 2024:

Amintim că, la disciplinele cu peste 2 ore pe săptămână, elevii vor avea la sfârșitul anului 2023 câte 3 note, potrivit unei adrese a Ministerului Educației către inspectoratele școlare. Dintre acestea, cel puțin o notă se recomandă să fie acordată în urma susținerii unei evaluări scrise. Schimbarea apare din senin, fără să fie prezentată înainte de vreun oficial din Ministerul Educației. Această noutate a venit cu doar 5 zile înainte să înceapă cursurile anului școlar 2023-2024.


3 comments
  1. Furtuni solare, incalcarea GDPR… Nu-mi vine sa cred pana unde merge lenea.
    Catalogul este un document oficial. De completarea lui răspund dirigintele clasei şi directorul instituţiei de învăţământ. Catalogul clasei devine document şcolar cu regim special, după completarea cu datele de identificare ale elevilor.
    In cazul unei furtuni solare, ultima grijă rămâne „ce nota am la lb.gimnastică”. Ce putori sunteți!

  2. Totodată mai sunt și acele cataloage electronice online,care pare a fi cea mai mare cacealma in învățământ.Ca ce te faci tu școală dacă toate bazele de date ar sari în aer din cauza unei furtuni solare???

  3. Buna seara!
    și în acest catalog , la fel că în cel vechi am o dilema cu GDPR.
    Daca , tot mi se pare că suntem în UE, cred că este nevoie sa respectăm niste norme.
    Din fericire nu sunt diriginte , deci nu sunt în situația de a încălca legi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației, în disputa Cîțu-Voiculescu despre acordul pentru testarea elevilor în școli: Toți acei părinți care doresc completarea formularelor de consimțământ anticipat pentru testare o pot face din proprie inițiativă

Ministerul Educației anunță că “va sprijini Ministerul Sănătății pentru transmiterea recomandării de a colecta (benevol/non-obligatoriu) formularele de consimțământ informat pentru testare în cazul apariției unor situații speciale”. Reacția vine la…
Vezi articolul

Elevii refugiați pot participa la cursuri de inițiere în limba română, potrivit unui ordin publicat în Monitorul Oficial / Plata profesorilor se face din bugetele unităților de învățământ care organizează cursul – document

Minorii și tinerii peste 18 ani care au dobândit o formă de protecție internațională pot participa la cursul de inițiere în limba română, potrivit unui ordin publicat în Monitorul Oficial.…
Vezi articolul

Statutul Elevului 2024. Reevaluarea lucrărilor scrise poate fi solicitată de către elevi sau părinți, în termen de 5 zile lucrătoare, dacă argumentele profesorului nu sunt considerate satisfăcătoare

În situația în care argumentele unui profesor nu sunt considerate satisfăcătoare, elevii sau părinții pot solicita în scris, în termen de 5 zile lucrătoare, conducerii unității de învățământ reevaluarea lucrării…
Vezi articolul