Noi suspiciuni legate de doctoratul ministrului Apărării, Angel Tîlvăr. El nu figurează că ar fi intrat în Arhivele Vrancea, deși are trimiteri în teză către documente ale instituției / Angajat al Muzeului Vrancea: “Eu am făcut cercetarea, era sarcină de serviciu de la directorul instituției” – AUDIO

1.058 de vizualizări
Foto: Ilona Andrei / G4Media.ro
Teza de doctorat a ministrului Apărării, vrânceanul Angel Tîlvăr (PSD), ridică noi suspiciuni legate de modul în care a fost realizată. Documentele Arhivelor Naționale – secția Vrancea, consultate de reporterul G4Media, arată că numele lui Angel Tîlvăr nu apare în registrul de cercetare a documentelor citate în teză. În schimb, apare numele actualului șef al Secției Istorie a Muzeului Vrancea, Ionuț Iliescu.

Ionuț Iliescu a declarat pentru G4Media că a făcut cercetarea în Arhivele Naționale Vrancea pentru teza de doctorat “Relații româno – israeliene în perioada comunistă” a lui Angel Tîlvăr și spune că “era sarcină de serviciu trasată de conducerea instituției”, în speță fostul director, Horia Dumitrescu.

  • Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, nu a răspuns până la ora publicării articolului la solicitările reporterilor G4Media, remise prin apeluri telefonice, mesaje și email. Dacă ministrul Tîlvăr va furniza o poziție, o vom publica.

Teza de doctorat conține mai multe trimiteri la fondul Poliției Focșani Dosar 15/1947, Dosar 39/1948, Fondul Prefecturii Județului Putna, Dosar 108/1947, Fond Comitetul Județean Putna al PCR dosar 32/1948, Fondul Comitetului Evreiesc Putna, dosar 10/1950 și fondul Comitetului Raional de Partid Focșani Dosar 19/1952.

În toate aceste dosare, numele de Angel Tîlvăr nu figurează la registrul de cercetători de la prima filă din dosar, ci apare, de fiecare dată, numele lui Ionuț Iliescu, angajatul Muzeului.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.
Citește și:
EXCLUSIV G4Media.ro: DNA și Parchetul Vrancea au clasat dosarele în care actualul ministru al Apărării, Angel Tîlvăr, era acuzat că și-ar fi întocmit teza de doctorat cu angajații și pe calculatoarele Muzeului Vrancei / Tîlvăr a respins acuzațiile angajaților de la Muzeu

4 comments
  1. Gelu ,du-te acasă cu tot cu doctorat ….cat despre Ionuț Iliescu , soția e in PSD mare vicepreședinte la Panciu…mâine, poimâine i se dă vreo funcție prin inspectorat fiind profesoară! 😁

  2. Era prea buna lucrarea și plină de strategii pentru viitor și au venit FBI și KGB și au furat o. Dar unde erau securiștii care l apară când s a furat lucrarea?

  3. S-a apelat la personalul santajabil. De ce credeti că s-a lucrat cu Muzeul Vrancei?
    Ultimul director al muzeului de pana la revolutia din 1989 a fost Virgil Magureanu, viitorul sef al SRI după cosmetizarea fostei securitati de catre presedintele de atunci al tarii, Ion Iliescu. Tatal domnului ministru a fost, pana in decembrie 1989, seful securitatii din judetul Vrancea. S-a lucrat in familia largita a partidului, dupa afinitatile si legaturile strans intretinute dintre aparent defunctul PCR transformat in FSN, apoi in PDSR si actualmente in PSD. Puteti trage si singuri celelalte concluzii, fara sa gresiti daca le extrapolati la nivelul intregii tari.

  4. Politicieni parati care au vrut sa se impauneze cu diplome, alaturi de tot felul de alti sefi de institutii sau lideri sindicali! Cei care trebuiau sa slujeasca interesul public au avut grija impaunarii cu diplome de carton, cu toate ca puteau foarte bine sa isi faca treaba si fara acestea!
    Parca era o zicala, ceva cu fudulul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ghid UNICEF pentru gestionarea stresului, autocunoașterii și dezvoltării inteligenței emoționale a adolescenților / Documentul conține activități ce pot fi folosite de profesori și consilieri școlari

UNICEF a lansat un ghid cu activități ce reprezintă o “resursă valoroasă pentru toți cei implicați în educația și îngrijirea adolescenților, în special pentru profesori și consilieri școlari”, potrivit unui…
Vezi articolul

Universitățile pot să obțină aproape 22 de milioane de euro prin PNRR pentru investiții în gestionarea eticii universitare: formare de profesori, softuri antiplagiat, scannere OCR și abonamente de acces la resurse electronice – ghid lansat de Ministerul Educației în consultare publică

Un ghid al solicitantului pentru “digitalizarea managementului eticii universitare” a fost lansat de Ministerul Educației (ME) în consultare publică, potrivit unui anunț de pe site-ul instituției, edu.ro. Banii, 22 de milioane…
Vezi articolul