Nicolae Hurduc, propus ministru al Cercetării, nu crede în evoluționism, dar i se pare credibilă ipoteza că oamenii ar veni din viitor

943 de vizualizări
Profesorul de chimie Nicolae Hurduc a fost propus joi de premierul Viorica Dăncilă pentru postul de ministru al Cercetării. Hurduc este decanul Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIAȘI).

Hurduc este și membru al Organizaţiei Europene pentru Cercetare Nucleară (CERN), fiind unul dintre cei trei reprezentanți ai României de acolo.

Născut la 28 mai 1956, în Iaşi, Nicolae Hurduc este doctor în Chimie al Universităţii Tehnice „Ghe. Asachi“ din Iaşi. Este căsătorit și are un băiat.

Citeste mai mult: /adevarul.ro/locale/iasi/portretnicolae-hurduc-chimistul-dedicat-muncii-cercetare-1_50ad6aee7c42d5a66394c419/index.html

El s-a remarcat prin câteva declarații surprinzătoare pentru un om de știință, spunând că nu crede că omul se trage din maimuță și, mai mult, că  i se pare credibilă teza că oamenii vin din viitor, într-un interviu pentru Ziarul de Iași.

Nicolae Hurduc: Mie îmi este foarte greu să cred că omul, un mecanism, o maşinărie atât de complexă, se trage din maimuţă. Eu nu accept aşa o idee oricât de oricât de logică pe undeva ar părea această teorie evoluţionistă. Este o teorie a lumilor paralele, care spune că noi am veni din viitor. Mie îmi sună mai interesant această idee, că noi venim dintr-o lume paralelă din viitor. Iar asta pentru că oamenii au nişte caracteristici, conştiinţa şi sufletul, iar până într-un punct le vedem la animale. În special la cele de companie. Vedem că sunt capabile să comunice cu noi, vedem că înţeleg un vocabular. Câinii, spre exemplu, înţeleg un vocabular de până la 300 de cuvinte. Practic înţeleg tot ce le spunem şi sunt capabili să ne ajute în viaţa de zi cu zi. Afecţiunea lor este extraordinară faţă stăpânii lor cum pot fi văzute numeroase exemple. Chiar zilele trecute citeam că un câine a fost închis în cavoul stăpânului său pentru că nu a vrut să plece de acolo. Sunt lucruri care depăşesc puterea noastră de înţelegere. Dar totul are o limită. De acolo şi până la ceea ce reprezintă omul, cu tot ce are el bun şi rău, pentru că nu avem doar lucruri bune în structura noastră, este o diferenţă foarte mare. Deci eu mă situez pe o poziţei intermediară. Există evoluţie, desigur, există capacitate de adaptare, dar eu nu cred că omul a apărut prin modificarea anumitor specii. Iar mai mult decât atât, eu nu văd un conflict între religie şi ştiinţă, potrivit sursei citate.

Vezi mai multe declarații controversate ale lui Hurduc în Ziarul de Iași.

Sursa foto: Contul personal de Facebook


1 comment
  1. Un om de știință poate devenii oricine. Ai învățat o viață și tot în zadar. Ideea ți-a venit peste noapte? Scuze, dar când apare o știre ca asta îmi vine sa zic ca ma uit la “bătrânii spun lucruri trăsnite”.
    Pune mâna pe o Biblie (de la orice cult vrei) și citește-o și ai sa vezi de unde vin oamenii și mai interesant îți spune și încotro se îndreaptă. Pana nu citești încearcă sa nu mai dai vreo știre din asta ca te faci de râs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Eveniment în limba română pentru profesorii de Fizică de liceu, la CERN în Elveția, la care cadrele didactice pot aplica până pe 9 martie, anunță Facultatea de Fizică a UB – o săptămână de formare despre fizica nucleară

Profesorii de fizică din liceele din România pot petrece în vară o săptămână la CERN, în Geneva, într-un program de formare în domeniul științelor exacte, potrivit unui anunț al Facultății…
Vezi articolul