UPDATE Mesajele pentru profesori, de Ziua Educației – președintele Iohannis: Vă asigur de voința mea neclintită pentru a construi împreună România Educată / premierul Florin Cîțu: Mă bucur că anul acesta Ziua Mondială a Educației ne găsește cu școlile deschise / Ministrul Sorin Cîmpeanu: Le mulțumesc învățătoarei mele, profesorilor mei, tuturor colegilor profesori

3.601 de vizualizări
Foto: colaj gov.ro/ presidency.ro/ facebook.com
Astăzi, de Ziua Mondială a Educației, președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cadrelor didactice și elevilor la ora 15:00, după ce a fost votată de Parlament demiterea Guvernului. Fostul premier Florin Cîțu a publicat un mesaj la ora 14:30, cu câteva minute înainte de a fi demis, iar ministrul Educației, la ora 14:00.

UPDATE 3 – 15:00 Iohannis a transmis cadrelor didactice un mesaj: Vă asigur de voinţa mea neclintită pentru a construi împreună ‘România Educată’

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, marţi, un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Educaţiei, în care afirmă că profesorii sunt veritabile modele pentru elevii lor, inclusiv prin exemplul propriu de asumare a vaccinării ca cea mai bună formă de protecţie împotriva COVID-19.

„Educaţia este cheia unei societăţi puternice, care cunoaşte o dezvoltare sustenabilă şi o economie competitivă. Dragi dascăli, dumneavoastră aveţi puterea de a transforma oameni, comunităţi şi chiar întreaga societate. Sunteţi cei care formează generaţiile viitoare, care formează caractere şi oferă tuturor copiilor, prin educaţie, şansa la o viaţă mai bună. Cadrele didactice sunt veritabile modele pentru elevii lor. De aceea, mai ales în acest context extrem de complicat, prin exemplul dumneavoastră, puteţi inspira elevii în a lua, în mod informat, decizia corectă pentru sănătatea lor, inclusiv prin exemplul propriu de asumare a vaccinării ca cea mai bună formă de protecţie împotriva COVID-19″, spune şeful statului în mesajul transmis de Administraţia Prezidenţială.

El arată că motto-ul care însoţeşte, anul acesta, ziua de 5 octombrie la nivel internaţional este „Profesorii – în centrul procesului de recuperare în educaţie” şi că acesta este o „confirmare a faptului că doar împreună, prin susţinerea şi implicarea cadrelor didactice, putem depăşi decalajul educaţional generat de perioada pandemică”.

„Bucuria de a dărui cunoaştere şi de a modela destine este simţită de fiecare profesor, care îşi dedică întreaga sa activitate dezvoltării fiecărui elev în parte şi societăţii în ansamblu. Este o vocaţie unică şi, trăind la rândul meu acest sentiment, înţeleg, dragi dascăli, misiunea pe care o aveţi, greutăţile pe care le întâmpinaţi şi nevoia de a fi mereu alături de elevi. Pandemia a adus provocări şi temeri multiple pe care însă aţi găsit puterea să le depăşiţi şi să le transformaţi în emoţii pozitive: încredere, hotărâre şi solidaritate”, mai spune Iohannis.

El subliniază că îşi doreşte ca dascălii să-i fie parteneri în demersul privind proiectul „România Educată”.

„Vă asigur de voinţa mea neclintită pentru a construi împreună România Educată, un proiect de ţară în care dascălii sunt valorizaţi, respectaţi şi susţinuţi, pe măsura rolului cheie pe care îl au în societate, fiind oameni care se dăruiesc azi binelui societăţii de mâine. Îmi doresc să vă am parteneri în acest demers de construcţie în care profesionalismul este fundamentul pe care dorim să clădim România Educată. Dascălii sunt garantul educaţiei de calitate, iar profesionalizarea resursei umane din acest domeniu  reprezintă un obiectiv prioritar pe care suntem obligaţi să îl îndeplinim pentru a dezvolta România de mâine. Vă rămân alături, şi nu doar astăzi, căci Ziua Educaţiei este orice zi care se încheie cu o lecţie învăţată!”, mai afirmă Iohannis

UPDATE 2 14:30 Premierul Florin Cîțu a publicat un mesaj cu câteva minute înaintea rezultatului final al moțiunii de cenzură:

„Mă bucur că anul acesta Ziua Mondială a Educației ne găsește cu școlile deschise. E foarte important pentru elevi să meargă la școală, să fie aproape de colegii și profesorii lor. Lecția pe care o putem învăța în perioada aceasta este că sănătatea este cea mai importantă. Să avem grijă de copiii noștri, din toate punctele de vedere!”

UPDATE – 14:00 Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a publicat la ora 14:00 un mesaj pe contul său de Facebook și pe pagina Ministerului Educației.

„Cu emoție vă adresez acest mesaj: a educa este o profesie dar și o chemare aleasă a oamenilor care reușesc să împărtășească celorlalți din cunoașterea lor, onorându-și vocația de dascăl. Profesorii noștri făuresc astăzi România de mâine pregătindu-i un viitor mai bun dimpreună cu părinții și ceilalți parteneri ai procesului educațional. Astăzi, mă înclin cu recunoștință în fața tuturor celor care se dedică acestei meniri. Îi mulțumesc învățătoarei mele! Le mulțumesc profesorilor mei! Le mulțumesc tuturor colegilor profesori din această țară, românilor de pretutindeni care au această profesie și transmit cultura, civilizația universală, știința și limba română. Vă mulțumesc tuturor și vă felicit!

După o perioadă îndelungată, brăzdată de încercări sociale, politice și economice, pe fondul crizei sanitare neîncheiate încă, suntem în plină schimbare de paradigmă educațională, fiind forțați să găsim soluții la provocări cu totul neobișnuite, să ne adaptăm și să inovăm. Schimbările profunde în abordarea învățării au determinat UNESCO să propună pentru 5 octombrie 2021 drept temă centrală: ”Profesorii – inima relansării educației”.Sunt profesor, Ministrul Educației și Președintele Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, fapt ce mi-a permis să înțeleg că toți cei care lucrăm în acest domeniu avem un mandat de înaltă responsabilitate socială. Munca profesorilor trebuie protejată, încurajată și susținută mai ales astăzi, mai mult ca oricând, noi fiind datori să ne unim eforturile pentru transmiterea de cunoștințe, atitudini și valori către generațiile următoare.

Cred în adevărul cuvintelor lui Ion Heliade Rădulescu: „Fără școală să nu aștepte nimeni nici părinți buni, nici fii buni, și prin urmare nici stat bine organizat și bine cârmuit și păstorit.”

Drept urmare aduc un omagiu pentru dedicația profesorilor români și a celor din întreaga lume.

La mulți ani de ziua educației! La mulți ani de ziua profesorilor!”

Știrea inițială:

Niciun mesaj nu a fost transmis de președintele României, premierul României și ministrul Educației pentru profesori și elevi, de Ziua Mondială a Educației, până la ora publicării acestei știri (ora 13:00). De asemenea, nici instituțiile care le conduc nu au publicat mesaje cu această ocazie. Asta deși în diferite ocazii demnitarii au marcat de la primele ore anumite zile festive, aniversări sau evenimente.

Ieri a fost ziua mondială a animalelor, iar prim-ministrul Florin Cîțu a transmis încă de dimineață următorul mesaj pe pagina sa de Facebook

„De ziua mondială a animalelor, încurajez primarii și președinții consiliilor județene să facă front comun într-o campanie națională în care să punem accent pe soluții pentru câinii fără stăpân.

Ilfov- un exemplu de urmat pentru a rezolva problema perpetuă a cățeilor fără stăpân. Altfel spus, se poate!

Să nu uităm că un cățel ne oferă companie, ne păzește, pot fi folosiți pentru terapie asistată și sunt cei mai buni căutători în misiuni de salvare de vieți omenești sau depistare de mărfuri ilicite.

România civilizată pe care dorim să o clădim își protejează cetățenii și totodată își tratează animalele cu empatie și respect”.

Ultima postare pe pagina oficială de Facebook a președintelui Klaus Iohannis este de pe data de 2 octombrie 2021, când a primit Premiul Internațional „Carol cel Mare” al orașului Aachen pentru anul 2020.

Săptămâna trecută, EduPedu.ro a scris că peste 167 de mii de elevi fac școală online, iar peste 2.600 de profesori și angajați ai școlilor sunt infectați, după cum a anunțat Ministerul Educației într-un comunicat. În acest context, ministrul Educației nu a transmis nimic profesorilor care își desfășoară activitatea fizic sau online.

Astăzi, peste 3 milioane de elevi și aproape 300 de mii de profesori români serbează Ziua Mondială a Educației.

Citește și:
Din cei 4.8 milioane de copii și tineri de vârstă școlară, doar 3.4 milioane sunt elevi și studenți

4 comments
  1. Este incredibil de cata nerusinare pot da dovada acesti trei nemernici! “Romania educata” este doar o zicala de propaganda ieftina, domnul Presedinte nu a miscat niciun deget in a concretiza cu ceva acest apect. Prim-ministrul a dat dovada clara de incapacitate de a conduce un guvern. Iar strict legat de coordonarea activitatilor legate de scoala, in “valul patru”, nu imi pot permite sa spun ce gandesc!… A fost o ignoranta, impotenta si iresponsabilitate cum nu s-a mai vazut, cel putin de la inceputul pandemiei incoace! “Tinem economie si scolile deschise!” – da, trebuie sa facem o prioritate din asta, dar NU PUTEM SCOATE LUCRURILE DIN CONTEXT! Nu putem ignora faptul ca 70% din populatie NU e vaccinata, nu putem ignora faptul ca relaxarile de peste vara au fost exagerate, nu putem ignora faptul ca toate astea ne-au dus la un evident colaps al sistemului de sanatate (cum altfel sa calificam ordinul lui Arafat de a include TOATE spitalele de stat in tratarea pacientilor cu COVID?). Iar “d-lui ministru Campeanu” – numai de “bine”! ZERO succes in a “antrena” cadrele didactice pentru online (era absolut evident ca valul patru ne va plezni direct in fata), ZERO succes in a pregati scolile sa primeasca IN SIGURANTA copiii la scoala (nu sunt teste covid, nu este cine sa le faca tuturor copiilor, de doua ori pe saptamina, nu raspunde nimeni daca parintii sau cadrele didactice ascund ca sunt bonavi si continua sa vina la scoala, nu verifica si nu raspunde nimeni daca regulile de preventie nu sunt respectate).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat pe o posibilă faptă de discriminare a elevilor făcută de Ministerul Educației prin eliminarea burselor de merit pentru clasa a V-a și a celor rurale pentru liceeni / La început de octombrie au loc audierile

Autosesizarea Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în cazul eliminării burselor rurale pentru liceeni și a burselor de merit pentru elevii de clasa a V-a a fost înregistrată, iar Ministerul…
Vezi articolul

Două din 5 gravide adolescente din zonele rurale defavorizate din România nu au efectuat analizele recomandate în sarcină, din cauza lipsei accesului la servicii medicale și a resurselor financiare – Studiu și infografic Salvați Copiii

Vârsta medie la nașterea primului copil în cazul mamelor adolescente din zonele rurale defavorizate din România este de 16 ani la prima naștere și de 18 ani la al doilea…
Vezi articolul

Titi Aur, despre cazul unui adolescent care conducea periculos o trotinetă electrică, printre mașini: Când te duci la Ministerul Educației și spui de educație rutieră ți se spune că nu e timp, că au de făcut matematică, fizică, opționale. Ministerul se consideră vreun pic vinovat pentru faza asta? Tresare un pic? Să spună clar: „noi nu facem nimic pentru asta”

Titi Aur, specialist în conducere defensivă, semnalează lipsa educației rutiere în special în cazul copiilor de 14 ani care au voie legal să conducă o trotinetă. Potrivit legii ei nu…
Vezi articolul