NEWS ALERT Politehnica din București reduce cu 40% numărul studenților din cămine, iar orele se vor face în regim hibrid sau doar online. Căminele de la ASE și SNSPA rămân închise

33.412 vizualizări
Universitatea Politehnica București / Foto: Facebook Universitatea Politehnica din Bucuresti
Căminele Universității Politehnice din București se vor deschide anul acesta, spre deosebire de ASE sau SNSPA, însă numărul studenților care se pot caza va fi redus cu aproximativ 40%, iar cursurile și seminariile se vor face în regim hibrid sau exclusiv online, de acasă, în funcție de evoluția situației, a declarat pentru Edupedu.ro rectorul Mihnea Costoiu.

„Anul universitar la noi începe pe 5 octmbrie, iar în prezent analizăm variantele de scenarii. Vom deschide căminele, dar se vor putea caza maximum doi studenți într-o cameră. Asta înseamnă că vom reduce, practic, cu 40% numărul total de studenți pe care îi putem caza conform normelor de distanțare. Dacă este nevoie și vom avea avizul Direcției de Sănătate Publică, atunci am putea caza și trei studenți într-o cameră, dar trebuie să fie din aceeași grupă. De asemenea, predarea se va faxe mixt, adică online și cu prezență numerică limitată prin rotație, sau doar online, încă nu am decis concret, suntem în analiză. Conform legii, decizia finală o vom anunța cu o săptămână înaintea începerii anului universitar, conform situației epidemiologice de atunci”, a declarat Costoiu pentru Edupedu.ro.

Anunțul vine la o zi după ce rectorul Academiei de Studii Economice (ASE) din București, Nicolae Istudor, a declarat pentru Edupedu.ro că universitatea pe care o conduce a decis ca anul acesta să nu mai fie deschise căminele pentru studenți, cu excepția celor internaționali, iar predarea se va face exclusiv online. Excepție de la regulă vor face doar cinci programe de studii la ASE.

De asemenea, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) va desfășura tot în sistem online activitățile didactice din primul semestru al anului universitar 2020-2021, potrivit unei decizii luate miercuri de Senatul instituției.

Căminele vor păstra același regim ca cel din semestrul al II-lea al anului universitar 2019-2020: vor fi asigurate condițiile de cazare doar pentru studenții străini aflați deja în România (români de pretutindeni, cetățeni din state non-UE) și pentru studenții proveniți din centrele de plasament.

Sursă foto: Facebook


2 comments
  1. Caminele vor fi deschise pentru ca se vor laboratoarele se vor desfasura cel mai probabil fizic. De asemenea, unde ar sta studentii straini si cei proveniti din centrele de plasament?

  2. Daca cursurile se fac online, de ce mai trebuie deschise caminele. Studentii nu pot face cursurile online de acasa? Si cu ceilalti studenti care aveau locuri la camin iar acum nu mai au, ce se intampla? Pe baza a ce criterii se vor stabili locurile la camin? Lucrurile astea ar fi trebuit anuntate deja. Astia cred ca iti poti gasi chirie in 3 zile si sa te muti??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Copilul nu are nevoie, în opinia mea, de atât de multe lucruri pe cât are nevoie de foarte mult timp, spune psihoterapeutul Radu Tănase: Avem foarte mulți părinți care pleacă din casă odată cu copilul, la 7:30-8:00, și ajung înapoi la 18-19

Psihoterapeutul Radu Tănase a vorbit la emisiunea Educația la putere de la TVR 2 despre timpul pe care ar trebuie să-l ofere părinții copiilor: „Avem foarte mulți părinți care pleacă din casă odată cu…
Vezi articolul
elaborarea curriculumului de liceu

OFICIAL Școlile și inspectoratele pot angaja experți externi, în afara organigramei, pentru implementarea proiectelor cu fonduri europene / Etapele organizării și desfășurării selecției experților

Școlile și inspectoratele pot înființa posturi în afara organigramei și selecta experți în cadrul echipelor de proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile. Prevederea se aplică proiectelor în care instituția subordonată…
Vezi articolul