NEWS ALERT Politehnica din București reduce cu 40% numărul studenților din cămine, iar orele se vor face în regim hibrid sau doar online. Căminele de la ASE și SNSPA rămân închise

33.411 vizualizări
Universitatea Politehnica București / Foto: Facebook Universitatea Politehnica din Bucuresti
Căminele Universității Politehnice din București se vor deschide anul acesta, spre deosebire de ASE sau SNSPA, însă numărul studenților care se pot caza va fi redus cu aproximativ 40%, iar cursurile și seminariile se vor face în regim hibrid sau exclusiv online, de acasă, în funcție de evoluția situației, a declarat pentru Edupedu.ro rectorul Mihnea Costoiu.

„Anul universitar la noi începe pe 5 octmbrie, iar în prezent analizăm variantele de scenarii. Vom deschide căminele, dar se vor putea caza maximum doi studenți într-o cameră. Asta înseamnă că vom reduce, practic, cu 40% numărul total de studenți pe care îi putem caza conform normelor de distanțare. Dacă este nevoie și vom avea avizul Direcției de Sănătate Publică, atunci am putea caza și trei studenți într-o cameră, dar trebuie să fie din aceeași grupă. De asemenea, predarea se va faxe mixt, adică online și cu prezență numerică limitată prin rotație, sau doar online, încă nu am decis concret, suntem în analiză. Conform legii, decizia finală o vom anunța cu o săptămână înaintea începerii anului universitar, conform situației epidemiologice de atunci”, a declarat Costoiu pentru Edupedu.ro.

Anunțul vine la o zi după ce rectorul Academiei de Studii Economice (ASE) din București, Nicolae Istudor, a declarat pentru Edupedu.ro că universitatea pe care o conduce a decis ca anul acesta să nu mai fie deschise căminele pentru studenți, cu excepția celor internaționali, iar predarea se va face exclusiv online. Excepție de la regulă vor face doar cinci programe de studii la ASE.

De asemenea, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) va desfășura tot în sistem online activitățile didactice din primul semestru al anului universitar 2020-2021, potrivit unei decizii luate miercuri de Senatul instituției.

Căminele vor păstra același regim ca cel din semestrul al II-lea al anului universitar 2019-2020: vor fi asigurate condițiile de cazare doar pentru studenții străini aflați deja în România (români de pretutindeni, cetățeni din state non-UE) și pentru studenții proveniți din centrele de plasament.

Sursă foto: Facebook


2 comments
  1. Caminele vor fi deschise pentru ca se vor laboratoarele se vor desfasura cel mai probabil fizic. De asemenea, unde ar sta studentii straini si cei proveniti din centrele de plasament?

  2. Daca cursurile se fac online, de ce mai trebuie deschise caminele. Studentii nu pot face cursurile online de acasa? Si cu ceilalti studenti care aveau locuri la camin iar acum nu mai au, ce se intampla? Pe baza a ce criterii se vor stabili locurile la camin? Lucrurile astea ar fi trebuit anuntate deja. Astia cred ca iti poti gasi chirie in 3 zile si sa te muti??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Cîmpeanu: Universitățile să analizeze tezele de doctorat susținute în cadrul lor / Daniel Funeriu: Declarație bună, dar nu m-a convins că o va executa / Emilia Șercan: Perdea de fum

Ministrul Sorin Cîmpeanu a cerut universităților, în conferința de presă susținută marți, să realizeze “într-un termen rezonabil, un an, de exemplu”, analiza tuturor tezelor de doctorat susținute în fiecare dintre…
Vezi articolul

ULTIMA ORĂ Greșeală descoperită de un profesor în corectura digitalizată a grilelor de la simularea Evaluării Naționale 2024: Elevi cu punctaje diferite acordate de cei doi evaluatori la același item și acceptate de platformă, care a făcut media notelor / Mihaela Popa: Platforma trebuie să aibă un filtru la grilă, care să nu permită trecerea peste o greșeală umană

Platforma digitalizată a Ministerului Educației prin care au fost corectate lucrările elevilor de clasa a VIII-a la simularea Evaluării Naționale 2024 a permis înregistrarea de punctaje diferite acordate de către…
Vezi articolul

LISTA Ultima medie la Admitere 2018 pentru liceele din toată ţara, pe fiecare specializare, publicată de ministerul Educaţiei. Părinţii cer publicarea tuturor rezultatelor din 2018

Ultima medie de intrare la fiecare specializare, pe judeţe şi şcoli a fost publicată pe site-ul oficial, după ce toate rezultatele de la Admiterea în Liceu 2018 fuseseră şterse la…
Vezi articolul

VIDEO Educația nu este o povară pentru țări, este cea mai profitabilă investiție pe care o pot face, spune Jean Michel-Blanquer, ministrul Educației din Franța: Într-o lume tot mai tehnologizată care riscă să se dezumanizeze, avem nevoie de factorul uman mai mult ca niciodată – una din prioritățile Hexagonului la președinția Consiliului UE

Într-o lume tot mai tehnologizată care riscă să se dezumanizeze, avem nevoie de factorul uman mai mult ca niciodată, așa a explicat ministrul Educației Jean Michel-Blanquer de ce țara sa,…
Vezi articolul

Discuții aprinse pe legile educației pe tema supraaglomerării claselor / Ligia Deca spre o deputată: Vă rog să nu mă întrerupeți, că eu nu v-am întrerupt / Președinta comisiei de învățământ, Natalia Intotero: Nu trebuie să strigăm unii la ceilalți. Am s-o rog și pe doamna ministru să respecte instituția Parlamentului și pe colegii prezenți

Un amendament privind numărul maxim de elevi dintr-o clasă a stârnit discuții aprinse în comisia de învățământ din camera Deputaților, vineri, între deputata Ana-Lorena Predescu (PSD) și ministra Educației Ligia…
Vezi articolul