Nereguli la admiterea 2024 la Arhitectură, la Universitatea Ion Mincu din București. Rezultatele au fost publicate din nou marți, 23 iulie, după erori informatice la preluarea notelor – UPDATE / Zeci de părinți protestează

12.066 de vizualizări
Foto: Edupedu.ro
Rezultatele admiterii 2024 la Arhitectură, de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM) din București, vor fi republicate marți, 23 iulie, până la ora 10:00, anunță instituția într-un comunicat de presă. Asta după ce rezultatele publicate inițial nu sunt cele corecte, din cauza unei erori informatice la corelarea notelor pentru portofoliile de admitere cu cele pentru planșele de concurs, potrivit sursei citate.
  • UPDATE 09:20 Rezultatele au fost republicate (sursa).

Continuarea articolului inițial: Problema a fost sesizată la universitate după un număr foarte mare de contestații, potrivit informării instituției de învățământ superior din Capitală. Astfel, în urma unor verificări, Comisia de admitere „a constatat prezența unei erori de transfer al notelor între componentele sistemului informatic al admiterii care a condus la necorelarea unei părți a notelor portofoliilor de admitere cu notele planșelor de concurs”.

Este vizată o parte din candidații înscriși la Facultatea de Arhitectură, programul de studii Arhitectură (în limba romană), potrivit UAUIM.

„Această eroare afectează rezultatele afișate ale concursului de admitere și ierarhia candidaților. Ca urmare a acestei erori, Comisia de contestații propune remedierea erorii cu introducerea corectă a datelor și refacerea clasamentului în consecință, pentru candidații care au susținut proba de examen la Facultatea de Arhitectură, programul de studii în limba romană”, mai scrie în informare.

Într-un comunicat de luni seară, 22 iulie, de la ora 23:30, UAUIM a anunțat că refacerea clasamentelor de admitere pe baza identificării și eliminării erorilor și reafișarea rezultatelor corespunzătoare primei opțiuni a candidaților are loc marți, 23 iulie, până la ora 10:00.

Eventualele contestații în raport cu aceste clasamente vor putea fi depuse online pe adresa registratura@uauim.ro până la data de 23 iulie 2024, ora 13.00, urmând să fie soluționate în aceeași zi, până la ora 18.00. Comisia centrală de admitere a UAUIM a mai decis și ca înscrierea candidaților, corespunzătoare primei opțiuni, să se facă începând de miercuri, 24 iulie 2024, de la ora 9:00.

  • „Calendarul înscrierilor și repartizărilor pentru opțiunile 2–9 va fi decalat în consecință și va fi publicat pe pagina de internet a UAUIM, în secțiunea dedicată admiterii”, potrivit comunicatului.
Zeci de părinți protestează

Zeci de părinți protestează față de neregulile la admitere, potrivit unui mesaj primit la redacție. Grupul de protestatari era luni seară de peste 30 de persoane, potrivit acestora, nemulțumiți față de organizarea admiterii la Arhitectură.

Părinții urmează să meargă la Universitate pentru a protesta și menționează în mesajul lor intenția de a face „plângeri penale la DIICOT și DNA, reclamații la Ministerul Educației și informări la RIBA, care acreditează internațional UAUIM, și la Consiliul de Arhitecți din Europa – ACE, dar nu numai”.


5 comments
  1. O nouă corectare a lucrărilor de o comisie din alt oraș. Dacă totul a fost corect nu sunt motive de îngrijorare.Tinerii din România au dreptul sa fie tratați corect.Sunt bunica unui candidat.Este greu de suportat o astfel de evaluare:ADMIS-RESPINS !!

  2. Să intervină ministerul! sunt copii cu lucrări foarte bune. Cunosc cazuri, notate inițial cu 7, apoi cu 1,….sau 4,…. Portofolii excelente, evaluate de profesorii de acolo cu care ei faceau meditații, au primit la admitere 1!!! Nu trebuie să se renunte! în virtutea autonomiei universitare, se creează stat în stat!! DIICOT ul ce face?!

  3. Din cei 737 candidati, statusul a 157 candidati a fost schimbat in 23 iulie fata de cum erau in 21 iulie. Eroarea informatică ne costă prea mult. Este greu de crezut. Ar trebui ca cineva sa plateasca pentru aceasta eroare. O data publicate rezultatele, legal nu pot fi modificate mediile numai in cazul in care candidatul face contestatie. Oare putem avea încredere???? corect ar fi organizarea unui nou concurs de admitere dar sub supravegherea ministerului, mass-mediei, observatorilor externi , etc. Altfel, suspiciunea de frauda este fondata.

  4. Ar trebui ca procuratura sa verifice corectitudinea notarii atât a portofoliului cât si a lucrărilor de examen.
    Crearea unei alte comisii independente pentru reevaluarea lucrarilor.
    Părinții ci copii sa se organizeze si sa dea in judecata pe cei vinovați atât in penal cât si in civil constituindu-se in parte civila solicit daune instituției si celor implicați.
    Altfel se vor repeta aceste obiceiuri si la alte Universități din tara daca din nou nu se v-a întâmplă nimic.

    1. multi candidati respinsi au fost la cluij la examen’
      faceti cumva sa cereti recorectarea lucrarilor si un
      barem de corectate
      mult succes,bunica unui candidat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Agenția pentru calitate în învățământ spune că a propus reducerea la 180 de proceduri pentru autorizare și acreditare, de la 653 câte sunt în prezent, în replică la declarațiile făcute de ministrul Monica Anisie, cum că ARACIP blochează activitatea școlilor prin birocrație excesivă

Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP) “salută inițiativa Ministerului Educației și Cercetării de reducere a birocrației din cadrul sistemului de învățământ”, printr-un comunicat de presă. ARACIP…
Vezi articolul

Rebusuri matematice, probleme practice și activități de literație, printre recomandările ISMB pe care profesorii de matematică să le aplice la clasele a VIII-a până la Evaluarea Națională 2024 / Rezultatele simulării, pe sectoare

Elevii de clasa a VIII-a ar trebui să-și dezvolte capacitatea de a înțelege o cerințele prin activități de literație sau să rezolve rebusuri matematice “pentru a facilita fixarea definițiilor”, recomandă…
Vezi articolul