Nereguli în toate taberele școlare private din județul Sibiu, potrivit Prefecturii: Nu exista autorizația de securitate la incendiu, au fost găsite băi și perne murdare

232 de vizualizări
Foto: © Katarzyna Bialasiewicz | Dreamstime.com
Toate cele opt tabere şcolare private din judeţul Sibiu au fost amendate din cauza neregulilor găsite, în urma controalelor efectuate de o comisie formată din inspectorii instituţiilor din subordinea Prefecturii, a precizat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Gabriela Luca.

Reprezentanta Prefecturii Sibiu a declarat că au fost controlate 15 tabere pentru elevi, atât de stat, cât şi private, fiind sancţionate cele opt private din staţiunea Păltiniş şi zone turistice Avig, Gura Râului şi Cisnădioara.

 „Activitatea de control s-a desfăşurat în perioada 26.08.2022 – 24.09.2022”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Sibiu.

În urma controalelor, inspectorii de sănătate publică au dat două amenzi de 6.000 de lei şi şapte avertismente pentru igienă necorespunzătoare, „meniuri alimentare neavizate de către medic” şi „controlul medical periodic neefectuat de către administratorul unităţii”.

Inspectorii de muncă au dat şi ei 43 de avertismente pentru că nu exista „o evidenţă completă a zonelor cu risc ridicat şi specific”, dar şi alte nereguli.

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au dat patru amenzi în valoare totală de 29.000 lei şi zece avertismente, după ce au găsit în congelatoare alimente fără etichete, băi şi perne murdare, etc.

Inspectorii DSVSA Sibiu au dat o amendă de 10.000 lei, pentru „condiţiile de igienă şi locul de depozitare necorespunzătoare a alimentelor”.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu au aplicat nouă amenzi în valoare totală de peste 14.000 lei şi 16 avertismente la taberele şcolare private, unde au constatat că nu exista autorizaţia de securitate la incendiu şi nu s-a verificat periodic instalaţia de detecţie.

În urma controalelor efectuate la taberele pentru elevi din judeţul Sibiu au fost aplicate la centrele private, 16 sancţiuni contravenţionale, în cuantum total de 59.202 lei şi un număr de 56  sancţiuni cu avertisment, potrivit Prefecturii

Foto: © Katarzyna Bialasiewicz | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Prorectorii iau locul rectorilor în Comisia pentru finanțarea învățământului superior – CNFIS / Lista membrilor acesteia, aprobată prin ordin al Ministerului Educației

Noua Comisie Națională pentru Finanțarea Învățământului Superior, for ce recomandă felul în care să fie finanțate universitățile, a fost aprobată prin ordin al Ministerului Educației. Din această comisie, care înlocuiește…
Vezi articolul

VIDEO Coadă la Suceava pentru înscrierea la concursul de profesori suplinitori. Proba scrisă are loc vineri / Candidat: O mare umilință față de cei care vor să predea. Eu am venit din străinătate după 25 de ani, sistemul este dezastruos

Coadă la Suceava la centrul în care candidați sau profesori care nu au ocupat un post în școală în urma Titularizării 2024 au venit să se înscrie pentru concursul de…
Vezi articolul

BREAKING Peste 700 de elevi din București sunt încă în vacanță și încep anul școlar pe 19 septembrie, după ce Inspectoratul Școlar București a respins cererea Școlii Gimnaziale nr. 28, la care învață, de a face ore online / Clădirea e în renovare, iar profesorii vin la serviciu și stau în sala de sport

Toți elevii școlii Gimnaziale nr. 28 din București au vacanță prelungită, cu aprobarea Inspectoratului Școlar General, pentru că lucrările de reabilitare și renovare de peste vară nu au fost gata…
Vezi articolul

BREAKING Școala va decide dacă dorește și dacă are condiții pentru ca profesorii să facă testarea în școală, dacă nu testele vor fi administrate la domiciliu sub supravegherea părinților. Rezultatul testului va fi trimis în scris sau prin e-mail dirigintelui, anunță ministrul Educației

„Testele vor putea fi administrate la domiciliu, de către părinți sau sub supravegherea părinților sau a reprezentanților legali, sau în școală. Atunci când există dorința colegilor – cadre didactice –…
Vezi articolul