Neanderthalienii ar fi fost esențiali pentru supraviețuirea Homo sapiens, prin încrucișarea genetică și protecția împotriva bolilor necunoscute Africii – studiu

105 vizualizări
Foto: Pixabay.com
Departe de a fi ieșit triumfători din Africa, oamenii moderni au dispărut de mai multe ori înainte de a continua să populeze lumea, au dezvăluit noi studii, potrivit BBC, scrie G4Media.ro.

Noua cercetare ADN a aruncat, de asemenea, o nouă lumină asupra rolului pe care strămoșii noștri neanderthali l-au jucat în succesul nostru.

În timp ce acești primi oameni europeni au fost considerați mult timp o specie pe care am dominat-o cu succes după ce am părăsit Africa, noile studii arată că doar oamenii care s-au încrucișat cu neanderthalii au continuat să prospere, în timp ce alte linii de sânge au dispărut.

De fapt, este posibil ca genele neanderthalilor să fi fost esențiale pentru succesul nostru, protejându-ne de noi boli pe care nu le-am întâlnit anterior.

Cercetarea identifică pentru prima dată o scurtă perioadă, acum 48.000 de ani, în care Homo sapiens s-a încrucișat cu neanderthalii după ce a părăsit Africa, după care a continuat să se extindă în întreaga lume.

Homo sapiens a trecut de pe continentul african înainte de această perioadă, însă noile cercetări arată că aceste populații dinaintea perioadei de încrucișare nu au supraviețuit.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Universitatea „Babeș-Bolyai” a picat testul de integritate și transparență în privința analizei tezei ministrului de Interne, Lucian Bode, spune jurnalista Emilia Șercan / Decizia Comisiei de Etică este una politică

Verdictul Comisiei de Etică din cadrul Universității Babeș-Bolyai privind acuzațiile de plagiat din teza de doctorat a ministrului de interne Lucian Bode este unul politic, consideră Jurnalista Emilia Șercan, scrie…
Vezi articolul

Consiliul Național al Rectorilor, condus de Sorin Cîmpeanu, susține printr-o rezoluție proiectul Legii Învățământului Superior, elaborat inițial în mandatul de ministru al lui Cîmpeanu, dar care nu a fost finalizat încă de succesoarea Ligia Deca

Consiliul Național al Rectorilor (CNR), organism condus de fostul ministru al Educației Sorin Cîmpeanu, își exprimă susținerea față de proiectul Legii Învățământului Superior, potrivit unei rezoluții adoptate la sfârșitul săptămânii…
Vezi articolul

“Sunt sau nu urmăriții penal din România cei mai potriviți să le țină discursuri elevilor?” – întrebarea unui parlamentar pentru ministrul Ligia Deca, după ce primarul din Iași, Mihai Chirică, suspect într-un dosar DIICOT, a participat la un eveniment școlar

Ministrul Educației, Ligia Deca, este îndemnată “să răspundă clar: sunt sau nu urmăriții penal din România cei mai potriviți să le țină discursuri elevilor?”. Întrebarea e formulată de senatorul USR…
Vezi articolul