Natalia Intotero și Simona Bucura-Oprescu, noile ministre ale Familiei și Muncii. Klaus Iohannis a semnat decretele de numire

651 de vizualizări
Foto: Ilona Andrei / G4Media
Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretele prin care Simona Bucura-Oprescu și Natalia Intotero sunt numite în funcția de ministru al Muncii și, respectiv, ministru al Familiei, scrie G4Media.ro.

Bucura-Oprescu și Intotero au fost propuse de PSD pentru conducerea celor două ministere după demisiile lui Marius Budăi și Gabrielei Firea, în contextul scandalului privind tratamentele inumane la care erau supuşi vârstnicii în unele azile.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc miercuri, ora 14:00, la Palatul Cotroceni.

Cine este Natalia Intotero? ”Profesor, politician, patriot. Numele meu este Natalia-Elena Intotero și sunt din Hunedoara, locul de naștere al Poporului român”. Așa se recomandă deputata PSD de Hunedoara, aflată la cel de-al treilea mandat.

De meserie profesor, Intotero a fost promovată în PSD de fostul președinte al partidului, Mircea Geoană, care a propulsat-o în 2009 direct în funcția de secretar de stat la Ministerul de Externe. Vârful carierei a fost atins în guvernul Dăncilă, ca ministru pentru Românii de Pretutindeni. Mai multe detalii, aici.

Simona Bucura-Oprescu este deputată PSD de Argeș, aflată la al treilea mandat. Este de profesie economistă și are studii postuniversitare la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” și la Academia Națională de Informații ”Mihai Viteazul”, potrivit CV-ului său oficial. Ocupă funcția de secretar executiv al filialei PSD Argeș.

S-a remarcat anul trecut cu un discurs susținut în fața ambasadorului chinez Sa Han Chunlin, care a vizitat în luna decembrie județul Argeș. Simona Bucura Oprescu a afirmat că România ar avea un parteneriat strategic cu China, ceea ce este fals. Mai multe detalii, aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Noile criterii de acordare pentru bursele de merit „nu încurajează elevii la învățat”, spune președintele Consiliului Județean al Elevilor Caraș-Severin: Nu suntem de acord cu aceste măsuri. Considerăm în continuare că este necesar un prag / Propunerea de acordare a acestor burse pentru 30% dintre elevii fiecărei clase, indiferent de medie, a fost tot a elevilor din CNE

Președintele interimar al Consiliului Județean al Elevilor din Caraș-Severin, Luca Sava, a declarat la Radio România Actualități, referitor la noua modalitate de acordare a burselor de merit, că „nu suntem…
Vezi articolul

Clasamentul internațional al universităților Times Higher Education 2020: Două universități românești sunt pe locurile 801+, iar șapte ocupă un loc în intervalul 1000+

Universitatea Oxford, California Institute of Technology și Cambridge conduc clasamentul internațional al universităților realizat de Times Higher Education. World University Rankings 2020 dat publicității pe 11 septembrie arată că universitățile…
Vezi articolul

Cel mai bun judecător al unui dascăl este elevul, spune șeful ISJ Dolj: Dacă un copil îți transmite că anumite metode folosite la clasă nu sunt eficiente pentru el, trebuie să te analizezi tu pe tine și să încerci să îndrepți lucrurile

Daniel Alexandru Ion, șeful Inspectoratului Școlar Județean Dolj, a declarat că „cel mai bun judecător al unui dascăl este elevul”. Acesta a spus că, dacă un copil transmite profesorului că…
Vezi articolul

OFICIAL Noul calendar pentru aproape 300 de acte normative care pun în aplicare legile educației. Pentru învățământul superior, ultimul termen este septembrie 2024, în timp ce metodologia pentru Definitivat din învățământul preuniversitar este prevăzută pentru 2027

Calendarul de punere în aplicare a dispozițiilor Legii învățământului superior nr. 199/2023 are ca ultim termen 1 septembrie 2024, în timp ce metodologia pentru Definitivat din calendarul pentru învățământul preuniversitar…
Vezi articolul