UPDATE Natalia Intotero (PSD), președinta comisiei de învățământ a Camerei Deputaților: Votul în plen, pe legile educației, ar putea fi pe 2 mai / Inițial anunțul era pentru 26 aprilie

606 vizualizări
Foto: © Cateyeperspective | Dreamstime.com
UPDATE: Președinta Comisiei de Învățământ din Camera Deputaților, Natalia Intotero, a spus că votul pe legile Educației ar putea fi pe 2 mai, după ce inițial, în aceeași zi, tot marți, a precizat că va cere Biroului Permanent “un program de lucru non-stop săptămâna viitoare, astfel încât pe 26 aprilie să fie votul pe legile Educației în plenul Camerei Deputaților”. Ambele declarații au fost făcute în cadrul dezbaterilor pe proiectul legii învățământului Preuniversitar care au avut loc marți în comisia de învățământ din Camera Deputaților.

Președinta Comisiei de învățământ din Camera Deputaților, Natalia Intotero a spus în deschiderea dezbaterilor pe proiectul legii învățământului Preuniversitar care au loc marți, că va cere Biroului Permanent ca deputații să aibă “program de lucru non-stop săptămâna viitoare, cu excepția probabil a zilei de duminică”, urmând ca toate amendamentele să fie trimise până pe 18 aprilie, iar pe 26 aprilie să fie votul pe legile Educației în plenul Camerei Deputaților”, a spus Intotero.

“Săptămâna viitoare, până în data de 18 aprilie inclusiv, primim amendamente din partea tuturor celor interesați și după data de 18 aprilie vom intra pe dezbaterea fiecărui articol, a fiecărei legi. O să solicităm Biroului Permanent extinderea programului de lucru săptămâna viitoare, cu excepția probabil a zilei de duminică, dar categoric vom avea nevoie cel puțin de cinci zile, urmând ca cealaltă săptămână până în data de 26 aprilie, noi am propune data cumva de 24, respectiv luni, să avem votul final aici în comisie pe cele două inițiative legislative. Să lăsăm timp pentru întocmirea raportului pe 26 aprilie, așa cum s-a decis în Biroul Permanent, să existe votul în plenul Camerei Deputaților”, a spus Natalia Intotero, președinta Comisiei de Învățământ din Camera Deputaților.

În partea a doua a dezbaterilor de marți, Natalia Intotero a revenit pe acest subiect explicând că în cazul în care nu vor finaliza dezbaterile, ar putea vota pe 2 mai proiectele de legi.

“Suntem dispuși să venim 19, 20, 21, 22, 24, 25, 26 aprilie. În cazul în care nu finalizăm aceste dezbateri, vom solicita să intrăm pe cealaltă săptămână pentru a ne încadra în acel termen legal. Adică mergem 27, 28, 29 aprilie, și apoi vine cealaltă săptămână, 1 mai, e liber și putem da votul în data de 2 mai”, a mai spus Intotero.

Amintim, potrivit procedurii avizate de Biroul Permanent, proiectele legilor Educației au fost trimise pentru raport la Comisia de Învățământ care are termen să depună amendamente până în 18 aprilie 2023, iar raportul trebuie depus până în 26 aprilie 2023, scrie pe site-ul Camerei Deputaților.

Amintim, marți și miercuri, 11 și 12 aprilie sunt dezbateri maraton pe proiectele legilor educației. Au fost discuții cu reprezentanții părinților, elevilor, studenților și profesorilor, conform programului afisat pe site-ul Camerei Deputaților.

Reprezentanții organizațiilor non-guvernamentale din domeniul educației și reprezentanții mediului de afaceri vor participa la dezbaterea de la ora 17.

Miercuri, 12 aprilie, vor fi dezbateri cu reprezentanți ai Consiliului Național al Rectorilor, de la ora 9, apoi cu reprezentanți ai cultelor religioase de la ora 14.

La dezbateri participă și ministra Educației, Ligia Deca. Referitor la câteva amendamente propuse marți, Ligia Deca a spus că Ministerul Educației a fost ineficient în a asigura decontul nevetei elevilor și susține gratuitatea.

În plus, Ligia Deca ar fi de acord și cu măsura exmatriculării elevilor pe o perioadă de 3 zile, propusă de sindicate în cadrul comisiei.

Foto: © Cateyeperspective | Dreamstime.com /  Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Ce înseamnă dezbaterea în procedură de urgență, prin care legile Educației vor fi discutate în Parlament
BREAKING Sindicatele profesorilor propun reintroducerea exmatriculării elevilor în lege, plus detenție școlară și amenzi pentru părinți. Nota la purtare să fie luată în calcul la admiterea la liceu sau BAC – document

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

La catedră, avem nevoie de oameni dedicaţi, care ştiu cum să modeleze noile generaţii, avem nevoie de securitate şi siguranţă în fiecare unitate de învăţământ din ţară – mesajul președintelui FSLI, Simion Hăncescu

La început de an școlar, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ transmite un mesaj în care atrage atenția că: “la catedră, avem nevoie de oameni dedicaţi, care ştiu cum să modeleze…
Vezi articolul

Ligia Deca, fără nicio reacție când lângă ea secretarul Guvernului a invocat în mod mincinos PNRR-ul că ar bloca creșterile de salarii în Educație / Deca, în urmă cu 2 săptămâni: Voi lupta pentru ca profesia de dascăl să fie respectată, inclusiv din punct de vedere al salarizării

Ministra Educației, prezentă la negocierile de la sediul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, a spus că “salariile personalului didactic, nedidactic si personalului auxiliar trebuie să crească, asta în mod clar”.…
Vezi articolul

„Au încercat un șantaj emoțional sau de altă natură, au încercat să îndrepte părinții și elevii împotriva noastră“, spune Marius Nistor, de la FSE Spiru Haret, despre cum a fost la Guvern, cu premierul Ciucă: Nu este normal așa ceva, dacă ne dorim să trăim într-o societate normală, democratică

Prim-ministrul Nicolae Ciucă și autoritățile guvernamentale „au încercat un oarecare șantaj emoțional sau de altă natură, au încercat să îndrepte părinții și elevii împotriva noastră“, a declarat la B1TV Marius…
Vezi articolul

EXCLUSIV Un student exmatriculat de la Facultatea de Drept, din grupul celor 45 care ar fi copiat la examen, va fi reprimit la cursuri după ce Tribunalul Constanța a suspendat decizia Universității București în cazul său. Decanul facultății: E o decizie provizorie

Tribunalul Constanța a decis suspendarea deciziei de exmatriculare a studentului Florin Alexandru Cartoafă, potrivit deciziei publicată pe portal.just.ro. Cartoafă este unul dintre cei 45 de studenți exmatriculați pe 2 martie…
Vezi articolul

Programul lapte și fructe în școli 2023-2024, pus în consultare din februarie, de Ministerul Agriculturii, pentru ca elevii să primească produsele din prima zi de școală, în septembrie, după ce în anul trecut întârzierile au fost de luni de zile

Ministerul Agriculturii a pus în dezbatere publică un proiect de ordonanță prin care să alinieze unele modificări ale legislației europene, la cea românească, ceea ce ar permite ca Programul pentru…
Vezi articolul