NABU, aplicație gratuită de citit pentru copii, lansată în România

13.492 de vizualizări
Foto: © Natalya Serenko | Dreamstime.com
Nabu, aplicația de citit pentru copii, a fost lansată oficial în România de către NABU, UiPath Foundation și OvidiuRO, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Aplicația este gratuită și funcționează chiar și cu o viteză mică a internetului, după cum se arată în anunț. Cărțile digitale pot fi descărcate în biblioteca virtuală și apoi citite fără conexiune la internet.

Conform sursei citate, cărțile disponibile în aplicație, de la texte și până la ilustrații, sunt special concepute pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 și 10 ani. După descărcarea aplicației, aceștia au acces la peste 100 de cărți bilingve în română – engleză, organizate pe niveluri de fluență la citit, ce conțin subiecte actuale și relevante într-o societate multiculturală.

„Până la finalul anului, numărul cărților disponibile copiilor și familiilor lor va ajunge la aproximativ 160. Există, de asemenea, o colecție de 40 de cărți în limba ucraineană, special concepută pentru a veni în sprijinul copiilor refugiați din Ucraina”, potrivit comunicatului.

România este a cincea țară în care aplicația este lansată. NABU poate fi descărcată gratuit din App Store sau Google Play.

Foto: © Natalya Serenko | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


6 comments
  1. Bună seara! Aplicația este utila, cu condiția sa funcționeze! De aseară nu am mai avut acces și în continuare problema persista!
    Mulțumim pentru suport!!

  2. Aplicația nu funcționează . Nu se pot accesa cărțile . Invoca probleme de internet și nu se deschide cartea.
    Mulțumesc !

  3. Ca si cadru didactic consider ca aceasta aplicație imi va fi de folos și la catedra, nu numai ca părinte. Mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

„Nu vrem succes, vrem deblocarea posturilor din învățământ”, reacționează un profesor la postarea Ligiei Deca în care la urează succes participanților la Titularizare 2024: În județul Suceava, în ultimii 7 ani, nu s-a scos niciun post titularizabil la limba și literatura română

„Nu mai vrem atâta succes, vrem posturi scoase la concurs”, „Nu vrem succes, vrem deblocarea posturilor din învățământ. În județul Suceava, în ultimii 7 ani, nu s-a scos niciun post…
Vezi articolul

În școlile din rural merg profesori care nu au cea mai bună pregătire, iar la școlile de la orașe, care oricum sunt performante, rămân cei mai buni profesori. Până când nu se va schimba această paradigmă de distribuire a resursei umane în sistem, nu se va schimba acest ecart dintre rezultatele elevilor din rural și urban – Luciana Antoci, ISJ Iași

Inspectorul general școlar Iași, Luciana Antoci, a atras atenția că diferențele la Evaluarea Națională dintre notele elevilor de la sate și ale celor de la școli din mediul urban este…
Vezi articolul