Mureș: Posturile de directori de școli, interes scăzut printre profesori. Concursul va fi monitorizat audio-video

4.208 vizualizări
Foto: © Jure Gasparic | Dreamstime.com
Concursul pentru funcțiile vacante de director și director adjunct în școlile mureșene va avea loc în 15 octombrie, însă numărul locurilor disponibile este mai mare decât cel al candidaților înscriși, transmite agenția Rador, citată de G4Media.ro. Astfel, pentru cele 271 de funcții de directori și directori adjuncți s-au înscris 250 de candidați, dar două dosare au fost respinse deja în etapa preliminară.

Viitorii directori vor trebui să ia cel puțin nota 7 la concursul scris, după care vor trece printr-un interviu, a precizat pentru Radio Tg. Mureș inspectorul școlar general al județului Mureș, Sabin Păscan: „După proba scrisă, candidații care promovează testul scris, adică obțin nota minim 7, vor avea la dispoziție, conform calendarului, 3 zile, în care să opteze pentru funcția dorită, respectiv unitatea de învățământ pentru care vor trebui să susțină, în perioada noiembrie-decembrie și probă de interviu.

În situația în care funcțiile de director și director adjunct nu se ocupă de vreun coleg de-al nostru prin concurs, conform metodologiei și legislației în vigoare, inspectorul școlar general, cu avizul persoanei în cauză și cu acordul consiliului de administrație, numește în continuare, prin detașare în interesul învățământului, procedură după care am debutat și la începutul acestui an școlar”.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Foto: © Jure Gasparic | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cum a ajuns Universitatea din București să aibă cel mai bine cotat domeniu de studii din România, Lingvistica, în ultimul ranking QS marcat de o prezență românească modestă. Explicațiile profesorului Alexandru Nicolae

Cel mai bun rezultat, la nivel de subiecte de studiu, pe care l-au înregistrat universitățile românești în clasamentul internațional pe domenii al universităților QS revine Universității din București la capitolul…
Vezi articolul

Medicul pediatru Irina Costache atrage atenția părinților cu privire la spray-urile din plante contra insectelor, a căror aplicare direct pe pielea expusă la soare poate duce la fitofotodermatită

Fitofotodermatita “este o reacție toxică a pielii care apare la contactul cu anumite plante”, după ce zona respectivă este expusă soarelui. Explicația vine de la medicul specialist pediatru Irina Costache,…
Vezi articolul