Municipiul Vaslui a câștigat titlul de Capitala Tineretului în România în anul 2025, după ce a învins Slobozia în finală. „ÎntinerEȘTI” – sloganul sub care se vor desfășura activitățile

507 vizualizări
Foto: Facebook.com
Municipiul Vaslui a câştigat titlul de Capitala Tineretului în România în anul 2025, în urma unei competiţii a cărei gală a avut loc la Târgu-Jiu, scrie Agerpres. Orașul finalist care a pierdut în fața Vasluiului este Slobozia.

Activităţile din cadrul acestui proiect se vor derula sub sloganul “întinerEŞTI”.

“Astăzi, pier toate diferenţele dintre noi, se sting şi fricile de zi cu zi, dispar şi supărările şi noi, românii, ne amintim mereu să râdem la final, în cele mai grele condiţii. (…) De mâine, revenim la treabă. Titlul de Capitală e primul pas al unui plan cu mult mai mare decât am visat vreodată oricare dintre noi”, au transmis tinerii care au susţinut candidatura municipiului Vaslui.

Reprezentanţii Primăriei Vaslui au anunţat că susţin proiectul şi vor oferi tot sprijinul necesar în desfăşurarea activităţilor culturale, artistice şi civice care urmează să aibă loc.

“Vaslui, Capitala Tineretului din România 2025! Titlul a fost câştigat de tinerii vasluieni care, cu entuziasm şi încredere în puterea celor mulţi, au depăşit obstacole şi au reuşit să ne ofere un final frumos al unui parcurs emoţionant. Rămânem alături de voi, dragi tineri vasluieni! Felicitări şi mulţumiri pentru bucuria oferită! Suntem mândri de voi”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Primăriei Vaslui.

Capitala Tineretului din România este un program-cadru de tineret creat la nivel naţional, ce funcţionează pe principii similare cu cele ale Capitalei Europene a Tineretului. Programul le permite organizaţiilor de şi pentru tineret să promoveze teme importante pentru categoria socială pe care o reprezintă şi ajută autorităţile locale să-i identifice problemele şi să atragă investiţii publice şi private pentru rezolvarea acestora şi dezvoltarea ecosistemelor de sprijin.

Anual, un oraş din România primeşte, în urma unui concurs de concepte, titlul de Capitala Tineretului din România şi este sprijinit financiar, prin formare şi consultanţă, în pregătirea şi implementarea iniţiativelor din dosarul de candidatură, mai transmite Agerpres.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cazul portretului Reginei, înlăturat de studenți dintr-o sală a unui colegiu din Oxford – discuții despre tradiție, schimbare și “cancel culture”. Președintele colegiului: “Uneori, studenția înseamnă provocarea generației mai în vârstă. Se pare că acest lucru nu e prea dificil în zilele noastre”

Decizia luată prin vot de o organizație studențească din Oxford, de a da jos portretul Reginei Elisabeta a II-a dintr-o încăpere, din cauza trecutului “colonial al acesteia”, a stârnit o…
Vezi articolul

Din toamnă, 20 de burse de până la 1.500 de lei, pentru elevii și studenții olimpici care aleg să studieze la Universitatea din București, anunță instituția de învățământ / Rectorul Marian Preda: O țară fără elite științifice, sportive și culturale este o țară fără viitor

Din anul universitar 2023-2024, elevii și studenții medaliați cu aur, argint sau bronz la olimpiadele științifice și competițiile internaționale care optează să-și continue studiile într-una dintre cele 19 facultăți ale…
Vezi articolul

INTERVIU Inițiatorul olimpiadei de robotică, profesorul Răzvan Bologa: Pot participa elevi de clasa a II-a până la clasa a X-a / Elevii trebuie să folosească și chip-uri microprogramabile în procesul educațional. Ei au nevoie să experimenteze cu mici dispozitive fizico-cibernetice și să le arate celor din jur realizările lor

Concursul național de robotică școlară Nextlab.tech a fost introdus anul acesta de Ministerul Educației în lista oficială a olimpiadelor și competițiilor pe care le finanțează. Inițiatorul concursului de robotică recunoscut…
Vezi articolul