„Mulțumesc, ChatGPT” sau „Fără tine nu reușeam”. Softul de inteligență artificială, felicitat de elevii și studenții din promoția 2024, la absolvire, după părinți și prieteni – trend pe TikTok

4.874 de vizualizări
Foto: capturi TikTok – Colaj Edupedu.ro
ChatGPT a fost un partener de nădejde în anul academic 2023-2024, după cum spun și arată pe rețelele sociale mai mulți tineri din toată lumea care au absolvit fie liceul, fie programe de licență sau de masterat. „Mulțumesc, ChatGPT”, „Fără tine nu aș fi reușit” sau chiar să-i ofere o diplomă de absolvire au fost câteva din reacțiile prezentate în videoclipuri de pe TikTok.

Seria de scurte videoclipuri a fost un trend pe rețeaua socială în lunile mai și iunie cu precădere, perioadă în care au avut loc cele mai multe ceremonii de absolvire ale tinerilor pe tot globul.

Dacă unii au ținut să menționeze în discursurile de absolvire că pe lângă părinților și prietenilor îi mulțumesc în mod special și ChatGPT sau QuillBot, un software similar, alții au făcut chiar diplome de absolvire pentru „colegii” lor sursă de inspirație.

„Mama a spus să mulțumesc persoanei care m-a învățat cel mai mult”, scrie o studentă din Asia într-un videoclip de pe 25 iunie care a adunat peste 204.000 aprecieri și 2 milioane de vizionări. Iar tânăra a continuat prin a arăta o captură de ecran în care îi scrie în conversație robotului de inteligență artificială:

  • „Mulțumesc foarte mult pentru toată ghidarea din acești 3 ani. Nu ești doar cel mai tare profesor, ci și un prieten apropiat. Ne-am scris în fiecare zi, dar e timpul să ne despărțim drumurile”, scrie ironic studenta.

Iar ChatGPT îi răspunde, așa cum e antrenat să răspundă oricărui mesaj: „Dragă prieten, mulțumesc pentru cuvintele frumoase. A fost o onoare să fiu parte din călătoria ta și să fi împărtășit atâtea amintiri împreună (…)”.

„Cred că m-ai ajutat să trec”, îi „mărturisește”, „emoționat”, un alt student softului de inteligență artificială, într-un videoclip apreciat de peste 33.000 de internauți. ChatGPT bineînțeles că i-a răspuns: „Cu mare plăcere”.

„Eu doar îl folosesc pentru a-mi structura ideile, căci are idei atât de bune punct cu punct încât cercetarea mea devine apoi rapidă și mai ușoară”, comentează o utilizatoare la videoclip.

Alt videoclip prezintă situația în care „stresul de la examene te face să îi scrii lui ChatGPT despre problemele tale de viață”. „ChatGPT, cel mai bun terapeut” – scrie în descrierea postării.

Nici meme-urile originale nu au întârziat să apară. Într-un videoclip de pe 29 iunie, un cont al unei asociații studențești din Polonia îl prezintă pe ChatGPT ca „rupt de muncă”.

Sunetul care însoțește imaginile video cu ChatGPT generând de zor răspunsuri în conversație este dintr-un celebru schimb de replici din filmul Hidden Figures, în care actrița principală reclamă că „muncește ca un câine zi și noapte, trăind cu cafea pe care o beau dintr-o cană pe care nimeni din voi nu vrea să o atingă”.

Amintim că la finalul lunii mai ChatGPT anunța o versiune pentru educaţie, care să permită instituţiilor de învăţământ să construiască versiuni personalizate, antrenate pe baza propriilor date şi să le dea în uz elevilor şi profesorilor.

Tot în luna mai o analiză Economedia.ro arăta schimbările majore ale ChatGPT-4o. Noul chatbot face traducere în timp real, analiză de cod, interpretare vizuală rapidă de date și rezolvă probleme de matematică. VIDEO cu conversația făcută de chatbot.

Citește și:
Cum îi facem pe copii să nu mai copieze eseuri făcute cu ChatGPT pentru temele de la școală? Sorin Ion: Rezolvarea acestei situații stă în formarea profesorilor. Mai mult de jumătate din aceștia din România vor fi formați să aibă competențe digitale, prin PNRR
Finalul de an școlar pe TikTok. Absolvenți și profesori, glume înainte de terminarea liceului, festivități și meme-uri, în trend în ultima săptămână

2 comments
  1. Aplicatii superficiale, precum adulatorii acestora.
    Una dintre ele mi-a prezentat o informație datată in viitor ca fiind deja petrecută.
    Iar partea cea mai hazlie este ca informația respectivă nici măcar nu era reală.

  2. Generatie de cretini. Ne va costa pe toti, inclusiv pe ei, in cel mult 10 ani. Nu mai devreme de ieri seara i-am explicat unei tinere doamne doctor dermatolog ca terapia cu cristale, postul cu apa si medicina germana sunt pseudostiinta, nu stiinta. Am mai si platit anticipat 250 de lei consultatia. Bine ca eu, ca profesor de muzica, stiu mai multe decat aceasta doamna doctor cu vreo 10 ani de scoala din care nu a priceput absolut nimicuța. Cabinetul arata ca o capela ortodoxa, nu ca un interior destinat consultatiilor medicale. Icoane pe toti peretii, cristale și afise cu medicina germana.
    Stati sa vedeti peste vreo 10 ani ce va fi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Programul Pedibus, prin care elevii sunt încurajați să meargă pe jos la școală, lansat și la Miercurea-Ciuc. „Printre multiplele beneficii ale acestui program putem să enumerăm reducerea aglomerației”, spune viceprimarul

Programul Pedibus, prin care elevii sunt încurajaţi să meargă pe jos la şcoală, pentru reducerea aglomeraţiei dar şi pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos, va fi lansat şi la…
Vezi articolul