“Strategia de digitalizare a educației cuprinde și curriculum școlar pentru meserii emergente”, a anunțat ministrul Educației, Monica Anisie, la lansarea în dezbatere publică a strategiei de digitalizare a educației din România. Oficialul a precizat că “profesorii trebuie să aibă abilitatea de a preda un curriculum emergent”, care presupune inclusiv “coordonarea educației în direcția tendințelor actuale”.
“Un nou currriculum va trebui să cultive curiozitatea, interesul pentru lumea ctuală, pasiunea și independența în gândire, spiritul civic. Profesorii trebuie să fie pregătiți pentru a atinge aceste obiective”, a precizat Anisie.
Monica Anisie, cele mai importante declarații:
- Această strategie de digitalizare a educației din România trebuie sa devină un proiect de țară.
- Strategia a apărut pentru că realitatea o impunea. Din motive neinteles sau pentru ca au fost alte viziuni in ce priveste prioritatile digitalizarea nu a fost efectiv in agenda ministrilor din ultimii ani decat poate la nivel declarativ. Bugetul de investitii al MEC in ultimii 10 ani pentru digitalizare a fost de 0 lei.
- MEC supune atenției dvs strategia de digitalizare a educației. Acum pot fi aduse completări
- În edificarea acestei strategii ne așteaptă mai multă muncă în perioada următoare
- Strategia cuprinde și curriculum școlar pentru meserii emergente
- Viitorul pieței de muncă va aduce permanente schimbări, astfel încât populația activa ar trebui sa urmeze formări
- Profesorii trebuie sa aibă abilitatea de a preda un curriculum emergent. Un curriculum emergent presupune coordonarea educației în direcția tendințelor actuale
- Un nou currriculum va trebui să cultive curiozitatea, interesul pentru lumea actuală, pasiunea și independența în gândire, spiritul civic
- Profesorii trebuie să fie pregătiți pentru a atinge aceste obiective
- Despre ce presupune exact strategia de digitalizare a educației din România vă va vorbi dl subsecretar de stat Jean Badea, care s-a ocupat îndeaproape de acest demers al MEC
4 comments
EMERGÉNT, -Ă, emergenți, -te, adj. (Despre un corp, o radiație etc.) Care părăsește un sistem de medii. – Din fr. émergent, lat. emergens, -ntis.
Se refera la meserii ale viitorului, cum ar fi ,,motostivuitorul“ care da o sansa femeii sa fie egala cu barbatul dupa cum stim de la o eminenta cenusie ca si d-na Anisie, sau la alte meserii de care n-ati mai auzit ca apicultura in orasul mierii(Viena), sau meseria de agramat penibil ajuns ministru sau…d-astea. De ce sunteti reticienti? Ce nu va convine acum? Scenariul e sub control.
Doamna profesor? Care `doamna`, care `profesor`?….
Uneori mesajele trebuie citite si in cheie inversa…
“Coordonarea educatiei in directia tendintelor actuale”??? Doamna profesor de limba romana loveste din nou. Emergent si “reticient”.