Monica Anisie: Serbările de premiere se pot organiza în aer liber, în curtea școlii, cu respectarea distanțării fizice / Recomandarea mea pentru colegii profesori este să realizeze astfel de activități de premiere după examene

49.461 de vizualizări
Foto: gov.ro
Serbările de sfârșit de an, activitățile de premiere a elevilor “se pot organiza în aer liber, în conformitate cu prevederile legii stării de alertă”, a declarat pentru Edupedu.ro ministrul Educației, Monica Anisie. Anunțul oficialului vine după ce instituția pe care o conduce a răspuns oficial presei că “revenirea în unitățile de învățământ vizează doar elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anii terminali din școala profesională și școala postliceală, în condiții de siguranță, întrucât, începând cu data de 2 iunie, pentru o perioadă de două săptămâni, se derulează doar activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale”.

Monica Anisie a revenit asupra răspunsului remis presei de Ministerul pe care îl conduce și a susținut că acel răspuns “a fost strict referitor la activitățile care se pot desfășura în interiorul unităților de învățământ. Răspunsul cuprinde prevederile art. 42 din Legea 55, legea stării de alertă”.

Dar activitățile de premiere a elevilor “se pot organiza în aer liber, cu respectarea distanțării”, a declarat Anisie.

Recomandarea mea pentru colegii profesori este să realizeze astfel de activități de premiere după susținerea examenelor naționale”, a afirmat ministrul Educației, pentru Edupedu.ro.

“Deja unele Inspectorate Școlare au organizat festivități de premiere și de absolvire pentru elevii de clasele a VIII-a și a XII-a, de exemplu Mureș, Sibiu, Alba. Răspunsul Ministerului Educației a fost strict referitor la activitățile care se pot desfășura în interiorul unităților de învățământ. Răspunsul cuprinde prevederile art. 42 din Legea 55, legea stării de alertă”, a declarat Anisie.

 


4 comments
  1. Dar la copiii care termină grădinița,nu v-ați gândit? Sunt ei mici ,dar dorul de colegii de joacă ,de d-nele educatoare se simte.Li se putea acorda accesul la o scurtă festivitate de incheiere a unui capitol frumos din copilăria lor.

  2. Adica după cele doua sesiuni de bac, pe la jumătatea lunii iulie sa fie ținuți elevii în soare n ore în curtea scolii, cum se făcea pe vremuri?

  3. Bun, iar se contrazice singura! Nici macar la doua saptamani de examene nu avem informatii clare si ne contrazisem singuri! “TOTUL ESTE CLAR”! hahahaha, vai de noi si de noi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Dezvoltarea copiilor în creșă și la grădiniță

Inaugurare ca în comunism a unei grădinițe din Focșani / Copiii au fost aduși de acasă, deși făceau cursuri online din cauza infectărilor cu virusul Covid-19 / Oficialii, inclusiv primarul, și-au dat măștile jos pentru poza de grup

Inaugurare ca în ”epoca de aur” la Grădinița 18 Focșani. Copiii, deși făceau cursuri online din cauza infectărilor cu virusul Covid-19, au fost aduși de acasă ca să cânte și…
Vezi articolul

Bacalaureatul va avea tot atâtea probe scrise ca acum, în sesiunea de vară/toamnă, iar cele de competențe și o probă complementară vor putea fi date în timpul clasei a XII-a – proiectul legii învățământului preuniversitar

„În sesiunile de vară și toamnă, elevii vor avea mai puține discipline de examen, pentru că probele de competențe lingvistice pentru limba 1, limba 2, probele de competențe digitale și…
Vezi articolul