“Nu vorbim că începem la 1 octombrie școala. Cred că a fost o neînțelegere referitoare la acest lucru. Au fost discuții în spațiul public, am discutat si eu la Ministerul Educației, și la nivel guvernamental, au fost niște propuneri venite în sensul acesta. Asta nu înseamnă că s-a luat o decizie în acest sens. Trebuie să analizăm orice”, a declarat Monica Anisie, la B1 TV.
“Pe 7 septembrie deja știm situația epidemiologică și am putea să ne pronunțăm. Deocamdată, acest scenariu nu există, pentru că nu știm care este situația epidemiologică”, a afirmat ministrul Educației.
Aceasta a anunțat că noua structură a subiectelor de Evaluare Națională nu va fi modificată, deci elevii care intră acum clasa a VIII-a vor susține examenul de final de gimnaziu conform programei înnoite urmate și cu itemi pe modelul testelor PISA.
“Curând vom stabili datele la care să susținem simulări. Structura [subiectelor de Evaluare Națională 2021 – N.Red.] este stabilită. (…) La sfârșitul lunii octombrie să realizăm o primă” simulare, a anunțat Monica Anisie.
8 comments
Cifra de afaceri a industriei meditatiilor este urmatoarea in varianta simplificata: daca 50% dintre cei peste 130.000 de elevi care au dat bacalaureatul anul acesta se mediteaza la o materie o data pe saptamana platind 50 de lei, rezulta o incasare de aproximativ 13 milioane de lei, peste 2.5 milioane de euro lunar. Nu stim ce suma este platita prin taxe si impozite, ar fi curios de aflat printr-o statistica bugetara. Acest calcul este facut tinand seama de faptul ca am luat in considerare doar o disciplina si elevii doar din anul terminal de liceu, neglijandu-i pe ceilalti. Pe de alta parte felicitam faptul ca la testele nationale se introduc cerinte de tip PISA, in ciuda faptului ca este destul de brusca schimbarea iar elevii nu au facut la matematica teste similare pana in acest moment.
E un avion? E Superman? Nu, e o pasăre! (citat din Radio Guerrilla)
Daca Orban arunca pastila cu 1 octombrie – o idee logica la gradul de pregatire existent – inca sunt ore neacoperite, nu e clar scenariul, tehnologia e pe drum, etc. – dar publicul stramba din nas, iese Anisie si baga cu simularea. Poate, poate!
In Timis exista grupul de actiune anticovid (https://anticovidtm.ro/), la conferinta superteach am auzit si termenul decovidare (ca si dezintoxicare), de altfel in scoli a aparut o comisie noua responsabila de covid – se cauta solutii la o problema care in acest moment NU e perceputa ca o amenintare de majoritatea populatiei si aici intra si personalul din scoli.
Defapt nu se cauta solutii ci moduri de justificare si acceptare a realitatii: incet, incet se accepta tot – clase aglomerate si/sau unde se fac ore in schimburi, camerele de camin ca si pana acum (4-6 elevi), acceptarea profesorilor indiferent de starea de sanatate in care se afla.
Problema personalului este cel mai putin discutata in lipsa de date si ziaristi familiarizati cu “bucataria” sistemului . Poate stie cineva?
*% profesori >50 ani
*% ore sunt tinute de personal necalificat
*% profesori care predau in 2 scoli, in 3 scoli
*% profesori navetisti
*% din profesori sunt pensionari sau in prelungire
*% din ore sunt la plata cu ora
*% din posturi sunt blocate de persoane ca domn presedinte
*% din profesori au primit calificativ FB comparat cu % din profesori parcurs materia anul trecut cf. sondajelor
*% din clase l-i se schimba anul asta 2 sau mai multi profesori la discipline avute si in anul precedent sau invatatoarea/educatoarea
Daca sunteti factori de decizie pentru a nu va mai forta imaginatia, mergeti pe https://www.facebook.com/SuperTeachRomania/videos/1455777324617522/ de la 4h.15′-4h.18′ – e cea mai buna solutie – ziceti ca acolo si nu mai faceti nimic.
(Cf. datelor de aici https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-24256024-limita-deschidere-horeca-restaurante-cinema-teatru-judete-cazuri.htm toata tara este verde)
Doamna Anisie, e foarte buna ideea cu simularile, acestea vor fi din materia predata dupa 11.03. Astfel veti inchide definitiv gura celor care spun ca materia respectiva nu s-a parcurs.
Inceperea scolii fizic de 1 octombrie este o idee EXCELENTA !
Doamna Monica Anisie,
Am toata admiratia la ce incercati sa faceti, dar sunt si activitati inutile
Ce inseamna Evaluarea nationala ?
Bani si timp pierdut, expunerea la pandemie si esec total!
Le stiti acestea dece inca mai insistati !
Exprima-ti admiratia colorata politic pe care o tot ai pe acest site de ne-ai capiat in alta parte. Esti orb, esti surd? Ce admiri tu la asemenea specimen?? Ce??? Nu vezi ce haos si ce daune a provocat in educatia romaneasca de cand a preluat mandatul. Mai lasa-ma cu admiratia. Azi vorbim pe fapte, pe cifre concrete si ele arata DAUNA TOTALA creata de aceasta politruca sistemului de invatamant. Pentru admiratii de acest gen, neintemeiate faptic, ci doar politic, va rog sa adresati o scrisoare la sediul PNL. Lasati politica deoparte. Nu-si are locul in scoala. Si daca imi veti raspunde ca altul este motivul admiratiei, pregatiti-va cu argumente extremmmmm de puternice ca sa va putem crede. N-ai cum admira asa ceva. Nu e nimic de admirat la un “schelet” fara coloana vertebrala.
Iar a aparut elvetianu’ ăsta, de la Genève, cum intri pe dreapta!!! Toata admiratia? Nene, esti alaturi cu…linia!
Se insista deoarece exista o industrie a meditatiilor in scoli, la noi in scoala aproape 80% dintre elevi fac meditatii la diverse materii. Acesta este motivul pentru care nu s-a renuntat la acest tip de examen si nu a fost inlocuit cu media anilor de studii in acest an (ne-a confirmat si un profesor care umbla mai des pe la minister). Pe de alta parte a fost o masura benefica sustinerea bacalaureatului deoarece majoritatea facultatilor nu au efectuat un examen de admitere, era necesara o evaluare uniforma si corecta a cunostintelor.
Cred ca te înșeli la motiv. Bacul s-a dat ptr absolvenții de bani gata care 4 ani de liceu au avut note mici si acum in urma meditarii sau prin mijloace “specifice” trebuiau sa ia note mari ca sa fie admiși la facultăți din străinătate. Parerea, nu numai, a mea.