Monica Anisie: Nu a spus nimeni că luăm în calcul containerele pentru distanțarea elevilor / Anisie, pe 8 iunie: Sunt state unde au fost aduse în curtea școlii containere. Vom analiza și noi

7.933 de vizualizări
Deocamdată la nivelul Ministerului Educației nu s-a luat în calcul achiziționarea de containere sau de spații modulare pentru elevi, anunță ministrul Educației, într-o conferință la Iași transmisă de bzi.ro. Monica Anisie a precizat că în trecut a vorbit doar cu titlu de exemplu despre aceste „spații modulare”.

Iată răspunsul ministrului la întrebarea unui jurnalist:

Reporter: „Ați spus că luați în calcul achiziționarea de containere. Despre ce fel de containere este vorba și care ar fi investiția?”

Monica Anisie: „Deci nu a spus nimeni că luăm în calcul acest lucru. Am dat doar un exemplu de ceea ce se întâmplă în alte state și, dacă vă uitați la declarația de atunci, veți vedea acest lucru. Am spus că alte state au luat în calcul și aceste spații modulare. Ceea ce deocamdată la nivelul Ministerului Educației nu s-a luat în calcul acest lucru.”

Reamintim că pe 8 iunie 2020 Monica Anisie a declarat că va analiza în cadrul Ministerului soluțiile găsite de alte state „în care au fost aduse în curtea școlii containere sau corturi”:

”Sunt mai multe scenarii pe care le iau în calcul colegii din cadrul Ministerului Educației printre care și acesta, iar în această perioadă vom analiza și alte propuneri, dar ne vom uita și la modelele pe care le au dezvoltat alte state europene, pentru că și acolo s-au confruntat cu aceeași situație cu care ne confruntăm și noi. Adică lipsa aceasta infrastructurii.

Să știți că sunt state unde au fost găsite soluții, în care elevii au învățat… au fost aduse în curtea școlii containere sau corturi în așa fel încât să se realizeze această distanțare fizică. Vom analiza și noi în cadrul Ministerului și să sperăm totuși că de la toamnă nu vom mai avea altă perioadă de îmbolnăviri”, a declarat ministrul la acea dată.

Anisie a mai spus că: ”Ştim cu toţii că într-o clasă sunt 30 de elevi, poate chiar şi mai mulţi, şi aşa cum prevede ordinul Ministrului Sănătăţii, trebuie să existe o distanţare de 2 metri în faţă, în spate, în lateral stânga, dreapta. Asta ar presupune că, într-o sală de curs, ar trebui să intre maximum 10 elevi.

De aceea spuneam că Ministerul Educaţiei se gândeşte, împreună cu autorităţile publice locale, să găsească soluţii pentru ca de la toamnă – repet, numai dacă va exista cel de-al doilea val, aşa cum prevăd specialiştii – să găsim soluţia în aşa fel încât să nu îi expunem pe elevi în niciun fel”.

Foto: edu.ro


7 comments
  1. Doamna ,,Deci nu a spus nimeni”! Așa merită numită ministra asta care nu recunoaște ce spune!
    Deci, nu a spus nimeni că:
    – profesorii să aducă dovezi – poze cu lecțiile online;
    – profesorii nu vor fi plătiți integral pe luna martie (ceea ce s-a întâmplat și în alte luni);
    – profesorii nu își vor primi banii pe orele suplimentare;
    – profesorilor nu li se vor lua banii pe dirigenție;
    – profesorii trebuie să ceară acordul elevilor și părinților acestora pentru a fi notați;
    – toți elevii vor termina cu bine anul școlar (nu vor fi corigenți);
    – profesorilor nu le va pune școala o platformă pentru predarea online prin care să poată fi și verificați;
    – profesorii trebuie să ducă la școală zeci de rapoarte vizând activitatea online, dar să și scrie condica la școală (de parcă am fi făcut ore cu elevii în clasă);
    – profesorii sunt obligați să participe la asistat chiar dacă au dovadă medicală (că altfel rămân fără ore).
    Suntem mulți în situația asta și care suportăm răzbunarea conducerii roșii!
    Doamna ,,Deci nu a spus nimeni că” să nu credeți că nu a spus nimeni că habar nu aveți ce se întâmplă în învățământul românesc și că nu a spus nimeni că ați denigrat profesorii!
    Ați sădit ură între părinți și profesori, ați făcut elevul superior profesorului, ne-ati luat și ultima picătură de respect pe care o mai primeam din partea elevilor! Ne-ați făcut preșul lor iar acum vă întrebați de ce au avut rezultate slabe? Păi doar din cauza dumitale, că le-ai spus (indirect) să nu învețe că va fi bine, așa că făceam ore online cu câțiva elevi!
    Acum culege ce ai semănat și nu mai da vina pe profesori sau pe elevi!

    1. 1. Deci felicitari pentru comentariu, dar pregatiti-va de aparitia “mai multelor Cristine”, a Marianelor si a tuturor soiurilor de “parinti” care sa spumege pe aici.
      2. Asadar zau ca uitasem de cateva zile ca exista M.A. S-a intors.
      3. Prin urmare nu, n-ati inteles, ce corturi, ce containere…?
      4. In concluzie, luati in calcul ca eu n-am spus ce-am scris mai sus. Sau invers.
      Deci atat.

    2. Respect, cadrule didactic adevarat si cu coloana vertebrala. Stimabila ori este bipolara, ori…judecati voi…

    1. Pai nu a spus cineva pe aici: o nulitate ridicata la putere ramane o nulitate. 🙂 Nimeni, aveti dreptate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Iohannis, după apelul mai multor organizații și academicieni să ia poziție împotriva modificărilor în legislația CNATDCU: Solicit inițiatorilor proiectului să țină cont de îngrijorările și riscurile sesizate / “Toleranță zero” față de abaterile academice și plagiat

“Apreciez că societatea civilă și mediul academic și-au exprimat clar punctul de vedere și așteptările privind modificările propuse la Regulamentul de organizare și funcționare a Consiliului Național de Atestare a…
Vezi articolul

În Anglia, directorii de școli resping apelurile pentru acțiuni remediale, invocând bunăstarea elevilor și profesorilor / Discuții ca materiale de sprijin să fie permise la examenele naționale de anul viitor

Anglia, națiune unde guvernul stabilea repere internaționale, în urmă cu un an, prin angajamentele privind acțiunile remediale post-pandemie, este în prezent martora unei rezistențe notabile din partea conducerii școlilor față…
Vezi articolul