Monica Anisie, ministrul Educației: Nu mai înțeleg nimic din tot ce se întâmplă în jurul meu / Toată lumea critică, nimeni nu vine cu soluții! Aștept soluții, dacă au!

10.864 de vizualizări
Monica Anisie / Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
“Nu mai înțeleg nimic din tot ce se întâmplă în jurul meu! Orice intenție bună este interpretată de toți cei fără de greșeală! Oameni de bine, nu am ce zice! Toată lumea critică, nimeni nu vine cu soluții! Aștept soluții, dacă au!”, scrie ministrul Educației, Monica Anisie, într-un mesaj publicat pe contul său de Facebook.

Cu 4 zile înainte de cel mai incert debut de an școlar din ultimii 30 de ani, ministrul Educației se plânge că “nimeni nu vine cu soluții”.

Mesajul integral al ministrului Educației, Monica Anisie, cu 4 zile înainte să înceapă școala și în aceeași zi în care părinții au aflat dacă școlile/grădinițele îi primesc sau nu pe copii la ore, în contextul pandemiei COVID-19:

“Nu mai înțeleg nimic din tot ce se întâmplă în jurul meu! 😔

Orice intenție bună este interpretată de toți cei fără de greșeală! Oameni de bine, nu am ce zice! Toată lumea critică, nimeni nu vine cu soluții! Aștept soluții, dacă au!
Faptul că mă opresc și vorbesc cu oamenii nu e bine! Dacă nu vorbesc cu ei, ( ceea ce nu ma caracterizează) iarăși nu e bine! Orice aș face nu e bine! Și cine spune asta? Cei fără de greșeală!

Fiindcă sunt sinceră, nu e bine!

Dar oare ce e bine în viziunea acestor oameni?
Prin urmare, cred cu tărie că înainte de a arunca în oameni cu piatra, fiecare dintre noi ar trebui să se uite în oglindă!
Mi-e dor de sinceritatea și bucuria din ochii copiilor mei, care apreciază cu sinceritate ceea ce am făcut, fac și voi face întotdeauna! Atâta timp cât ei mă apreciază, iar părinții lor sunt alături de mine, îmi dă încredere că #VaFiBine!
Noapte liniștită, dragi prieteni!”

Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea


27 comments
  1. Într-adevăr, se vede și din comentarii, nimeni nu vine cu soluții, în afara de bani mulți din cer – și aia cam degeaba.

    1. Mister/Madame ANI SIE, noi chiar daca avem soluţii, nu ţine nimeni cont de ele; ordinele vin de la Minister şi Inspectoratul, ca un bun executant, le transmite mai departe, noua!
      Astia chiar au impresia ca o sa reusim sa facem pe jandarmii cu peste 300 de elevi? Ei vin din diverse medii si interactioneaza cu diverse persoane, asa ca sunt 100% sanse sa vina deja Covid~ati….
      Concluzia? Descentralizarea e vorba~n vant, tot cum vor ei fac si noi suportam consecintele….

  2. E normal sa spele dirigintele clasa??? Nu exista personal pentru curatenie in scoala, dar scoala incepe pe scenariu hibrid! Cum e posibil asa ceva ? Te anunt, draga doamna ministru, ca dirigintele nu spala nimic pt ca e o persoana in varsta si cu destule boli, iar parintii nu au raspuns la apelul său de a se mobiliza pt treaba aceasta.

  3. Cred că nimeni nu înțelege cum ai trecut, precum gâsca prin apă, prin atâtea școli și funcții culminând cu cea de ministru ! Auzi, s-a supărat precum ciurdarul pe sat că nu-i este apreciată sinceritatea și nici „bunele intenții” declarate de dumneaei ca atare. Ca cineva să vină cu soluții și propuneri trebuie ca în calitate de ministru să știi să organizezi sesiuni de discuții și dezbateri cu toți factorii implicați în problema de rezolvat. A te face că faci așa ceva nu înseamnă bune intenții, înseamnă lucru făcut de mântuială, ceva care trebuie bifat ca executat și nimic mai mult. Încă mai este timp de „reperarea” a onoarei ptintr-un gest simplu: demisia.

  4. Soluții? Dar ne-a întrebat cineva, pe noi, profesorii? Acum e târziu. O soluție ar fi fost reducerea numărului de copii la maxim 15 în clasă, și angajarea numărului necesar de profesori (sunt destui cu note mari la titularizare, rămași fără posturi) pentru a acoperi locurile create, orele urmând să se facă în două schimburi. Iar până la anul, să se construiască noi corpuri de clădire pe lângă școlile existente. Asta trebuia făcut demult, nu de frica îmbolnăvirii, ci din dorința de a asigura un act educațional de calitate.

  5. Sa va uitați in ochii copiilor care vor avea diaree, febră, tuse, muci, voma.
    Să vă fie rușine, sunteți criminali!

    Cereti copii sănătoși ca sa ii îmbolnăviți! Doamne, trazneste-i!

  6. Ca sa spui “orice as face, nu e bine” trebuie sa faci ceva. Ori NIMENI nu a facut nimic niciodata nevrând, nestiind si neputând. E “negatia” intruchipata. “Deci” ca sa visam la “nopti linistite” ar trebui sa ne trezim intr-o dimineata ca NIMENI nu-i.
    Acu’, dincolo de vorbe si negatii, smiorcaiala asta penibila nu face decat sa enerveze si mai tare. Daca o mai fi posibil asa ceva.

  7. Ministerul trebuie să vină cu soluții , de aceea plătim din banii noștri , nu să se milogească să furnizăm noi soluții. Halal de paraziți,incompetenți. Rușine să vă fie,dacă știți ce înseamnă acest cuvănt.

  8. Stimată doamnă, și sinceritatea dumneavoastră e falsă… E foarte târziu să mai vină cineva cu soluții după ce de atâta vreme refuzați să recunoașteți realitatea din școala românească. Lăsați pandemia, problemele erau dinainte. Ați rezolvat vreuna dintre ele?…Nu. Le-ați mușamalizat, le-ați tergiversat, le-ați acoperit cu masca bleu. Păcat, unii dintre noi chiar am avut încredere la început că veți face bine, nu rău. Nu doar că nu ați făcut bine, dar v-ați mai făcut și de râs cu exprimările dumneavoastră în limba română(pe care o mai și predați!) Sigur că nu e nimeni fără greșeală, însă în fața lui Dumnezeu, nu în fața dumneavoastră…Vă credeți Dumnezeu?

  9. In loc sa va chinuita atat cu achizitiile alea stupide, mai bine dadeati niste vouchere (care sa poata fi folosite doar la achizitie de tableta/laptop). Poate unii vor un laptop ceva mai performant (Nu ma refer de gamming :)), nu o rasnitza care sa stea 10 minute sa porneasca, si sunt dispusi sa achite diferenta.

  10. Da’ cand ati inteles Dvs. ceva? Daca e sa critice una, doua persoane poate considerati ca e rea~vointa, dar cand critica profesori, parinti, copii, autoritati locale, etc, adica toti la unison, inseamna ca problema sunteti Dvs.
    Am predat in multe scoli si am cunoscut multi profesori, dar niciunul/niciuna nu s~a dovedit a fi mai “ratacit/a in tranzitie” ca Dvs.
    Pur si simplu sunteti Canuta, om sucit in varianta feminina… V~am gasit similitudini si cu alte personaje, dar bunul simt ma impiedica sa le enunt….

  11. Solutie pt gradinite si clasele 1-4: inchiriati spatii si angajati educatoare si invatatoare, sa fie max 15 elevi in clasa, cu viziere pt cadrele didactice si copii, ca sunt mai ieftine decat plexiglasul (ce afacere si cu separatoatele de plexiglas!), si fara masca …

    1. Viziera clar. Sunt in stare sa mi o cumpar si din banii mei, numai nu masca, nu pot preda limbi straine cu ea si am boli asociate.

    2. The US Centers for Disease Control and Prevention appears to agree with him – it does not recommend face shields for normal everyday activities or as a substitute for masks.

      The Swiss health authorities have also warned against using face visors instead of masks after an investigation into an outbreak of Covid-19 at a hotel in the canton of Graubünden revealed all those who were infected had been wearing plastic face shields, while those who avoided infection were in masks

  12. Parintii, in foarte multe cazuri, au venit cu solutii. Au fost consultati pentru ca asa prevedea procedura! Deciziile au fost luate in consens cu directivele de la minister, via inspectorate. Orele online in noua acceptiune inseamna transmiterea , in timp real, a orei pe care profesorul o tine elevilor aflati la scoala, fara a avea posibilitatea de a interactiona si cu cei aflati acasa in fata monitoarelor. Este sigura doamna ministru ca elevii vor avea rabdare sa urmareasca 6-7 “filme” multe dintre ele anoste? Sau bifam prezenta? Daca ar fi dovedit competenta, nu am fi avut retineri in a ne trimite copii la scoala! Se ascunde in continuare gunoiul sub pres!

    1. @Flori
      “Dar nimeni nu a spus” ca a stiut vreodata! Daca ar fi stiut si era prófi, gasea si solutii. Nu statea sa le cerseasca penibil acum.

  13. Nu mai furați banii si cumpărați ce trebuie pentru ca din cauza lăcomiei voastre o sa murim pe capete!
    Ati dat părinților proces verbal cu:Imi asum răspunderea daca trimit copilul la scoala si moare…
    Nu?De ce?Pentru ca asa sta treaba!Or fi ei mulți si proști dar cred ca ar intelege până la urmă.

    1. E depasita demult de situatie, cere solutii oamenilor din jur cand ea este pusa acolo sa gaseasca solutii pentru noi, cei ce o platim. Ori e proa…, ori e smechera. Sa se dea jos din scaun…N-o tine nimeni fortat. Daca e asa dornica sa revada zambetele elevilor, sa revina la catedra, si-asa nu e buna de nimic acolo unde e acum. Pepsiglas Nimeni.

      1. Având în vedere că sunt în clasa a cincea și copii de pnl-iști, îi vor zâmbi, sărmanii, cu sau fără ,,pepsiglas”…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Două profesoare se opun posibilității elevilor de a-și vedea lucrările la examene înainte de contestații pe motiv că nu sunt suficiente cadre didactice la supraveghere și că s-ar aglomera școlile sau inspectoratele cu părinți și elevi / Florian Lixandru, Ministerul Educației: Am dublat timpul pentru depunerea contestațiilor și considerăm că această etapă este una utilă în decizia de a contesta notele

“Dacă luăm în considerare faptul că la aproximativ 6000 de lucrări la nivel județean se depun în jur de 800 de contestații, consider că s-ar aglomera practic inutil inspectoratele școlare…
Vezi articolul

Profesoara Dorica Boltașu: Structura examenului de Bacalaureat este gândită politic – cinci întrebări pe text au același punctaj ca un eseu de 3-4 pagini. Ca să iasă niște cifre la final și media 6. Nu încurajăm copilul să învețe nici literatură, nici limba română

Structura actuală a examenului de Bacalaureat este una politică, este de părere profesoara de limba română Dorica Boltașu, care spune că este „un subiect cu cinci întrebări de înțelegere a…
Vezi articolul