Monica Anisie: În toate județele, cursurile sunt suspendate în perioada 25-29 septembrie în unitățile de învățământ unde sunt secții de votare / De acum înainte, orice suspendare a orelor va presupune continuarea învățării online

15.394 de vizualizări
Monica Anisie / Foto: Captură TVR 1
Cursurile din școli se suspendă de vineri și până marți (25-29 septembrie) în toate unitățile de învățământ în care se organizează fie și numai o secție de votare, inclusiv în București și Brăila, a declarat pentru Edupedu.ro ministrul Educației. Monica Anisie a precizat că orele vor continua, însă, în sistem online. Oficialul a anunțat că a introdus în premieră, prin Regulamentul de organizare a școlilor, prevederea potrivit căreia “orice suspendare a cursurilor va presupune continuarea învățării în sistem online”.  
  • “Dacă nu există posibilitatea realizării cursurilor online, dacă un copil nu are un dispozitiv la care să se conecteze pentru orele online, atunci profesorii trebuie să ofere resursele educaționale necesare pentru continuarea învățării, cum sunt fișele de lucru sau alte tipuri de resurse”, a precizat Monica Anisie, pentru Edupedu.ro.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat pentru Edupedu.ro că “în toate județele se aplică hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), hotărâre pe baza căreia s-a emis ordinul de ministru prin care sunt suspendate cursurile față în față din unitățile de învățământ în care sunt organizate secții de votare. Cursurile sunt suspendate în perioada 25-29 septembrie, urmând a fi reluate în data de 30 septembrie”.

“Deși activitățile față în față nu se vor mai desfășura în spațiul școlii, acestea vor avea loc în spațiul online. Deci pentru prima dată în atâția ani de zile în care au fost suspendate cursurile, se continuă învățarea în sistem online”, a precizat oficialul.

Anisie a anunțat că prevederea a fost introdusă în noul Regulament de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar (ROFUIP). “De acum înainte, orice suspendare a cursurilor va presupune continuarea învățării în sistem online”, a declarat pentru Edupedu.ro ministrul Educației.

Întrebată ce se va întâmpla în școlile care nu au platformele online pregătite sau unde profesorii nu pot lua legătura online cu elevii, Monica Anisie a răspuns: “La nivelul fiecărei unități de învățământ se vor asigura resursele necesare astfel încât activitățile didactice să continue în această perioadă de suspendare. Dacă nu există posibilitatea realizării cursurilor online, dacă un copil nu are un dispozitiv la care să se conecteze pentru orele online, atunci profesorii trebuie să ofere resursele educaționale necesare pentru continuarea învățării, cum sunt fișele de lucru sau alte tipuri de resurse”. 

În ceea ce privește situația din Capitală, unde Comitetul municipal pentru situații de urgență decisese săptămâna trecută ca orele să fie suspendate și joi, 24 septembrie, ministrul Educației a declarat că decizia finală este ca școlile să suspende doar de vineri cursurile față în față. “Și la București, și la Brăila, acolo unde au fost emise decizii de către Comitetele Județene pentru Situații de Urgență, se respectă decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență și ordinul de ministru”, a explicat Anisie. 

Ministrul a anunțat că “astăzi, la ora 15:30, am o videoconferință cu inspectorii generali în care vom discuta despre modalitățile de organizare din această perioadă”. 

“Precizez faptul că și acolo unde există o singură secție de vot organizată la nivelul unității de învățământ, chiar și în sala de sport, care poate este exterioară spațiului școlii, se suspendă cursurile și vor continua în sistem online”, a afirmat Anisie. Întrebată de ce încetează cursurile, dacă o singură clădire organizează secție de vor, aceasta a precizat că atâta timp cât de la începutul școlii părinții nu sunt lăsați să intre în spațiul școlii, “nu vreau să supun elevii niciunui risc”.

“Acolo unde nu se organizează secții de votare, activitățile se desfășoară în conformitate cu scenariile stabilite de către comitetul județean pentru situații de urgență”, a adăugat Monica Anisie.

This image has an empty alt attribute; its file name is banner_SC_640x120.gif
Citește și:
BREAKING Școlile din București nu se închid joi. Toate unitățile de învățământ care vor fi secții de votare își suspendă cursurile față în față de vineri, 25 septembrie, până marți, 29 septembrie – Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență și a Ministerului Educației
18 septembrie 2020 – Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență: În școlile din București care sunt secții de votare nu se fac cursuri timp de 4 zile, de pe 24 până pe 29 septembrie

6 comments
  1. Dar daca au dispozitive o interesează pe doamna ministru? Sau conexiune la internet sau dacă părinții pot sa-și ia liber asa cum vrea conducerea????? Sunt atâtea instituții publice de ce nu organizează acolo alegerile????? Foarte ușor se iau deciziile……..

  2. Aceasta ministra incompetenta cand va fi suspendata din functie?

    BTW, azi dimineata Bucurestiul era neasteptat de liber. Probabil unii parinti nu si-au trimis copiii la scoala. Ordinul inteleg ca a aparut azi dimineata.

  3. De ce se acceptă desfășurarea în școli a altor activități în afara celor educative ? De ce nu se organizează secțiile de votare în corturi și containere dispuse în parcuri și piețe publice, în săli de spectacole, cămine culturale, săli de evenimente sau săli de mese din capele mortuare, așa cum s-au introdus elevii fără școli și bolnavii de covid-19 ?!?

    1. Aveți dreptate. Și temerea mea este că în decembrie se va repeta acest lucru: copii noștri vor fi dați afară încă odată afară din clasa lor. Mi-a venit o idee (și încerc să fiu foarte pașnic) poate și alți se gândesc la fel: ce-ar fi dacă copiii noștrii ar trimite câte o scrisoare guvernului în care le-ar cere ca să nu fie deranjați la școala lor în timpul alegerii și fericirea lor să nu fie distrusă de politică. Ei înseamnă pentru noi viitorul nostru.
      Dealtfel, există școli unde există mai puțini laptopuri decât în primăria localității și profesorii sunt rugați să ducă deviceurile lor propriu să predea online din sălile de clasă goale, iar elevii nu dețin aproape niciun dispozitiv, sunt familii cu trei sau patru copii cu un singur telefon. Nici elevii nici părinții lor nu au fost instruiți să folosească sistemele folosite pentru învățarea online. Și sunt foarte supărați și din cauza că trebuie să lipsească de la locul de muncă fără zilele libere promise de guvern sau să plătească pe cineva care supraveghează pe copii lor.
      Era mai bine să se spună părinților să facă investiții pe care statul decontează pentru studiile copiilor (vezi gratuitatea învățământului de stat, oricum guvernul gestionează fondurile europene), sau societatea întreagă să fie mobilizat pentru școlile de stat (pe care guvernul nostru oricum neglijează) și gestionarea învățământului să fie cedat părinților și profesorilor (primăriile oricum nu dau nici doi bani pentru/pe școlile localității) ca învățământul să nu fie cerșetorul Europei. Încă sper că școlile noastre de fapt sunt ca prințul devenit cerșetor și sfârșitul povestei va fi una fericită, ca și în romanul lui Mark Twain (unde cei vinovați sunt pedepsiți mai ales cu pierderea puterii lor asupra copiilor săraci).

  4. Dicționar : a suspenda = a întrerupe, a stopa, a suprima, a opri o activitate, a amâna.
    Deci, cum e cu… VA CONTINUA?????
    Din cele declarate de dvs. reiese ca se suspenda și vor continua în concomitent…..!!!!!?????

  5. Dacă sunteți amabila dna ministru explicati-mi va rog cum SE CONTINUA DACĂ SE SUSPENDA?
    Dvs. ați afirmat!
    Deci cum te folosești (CONTINUA) de ceva ce
    nu exista ( SE SUSPENDA ) ??????

    Limba română……!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT „Activitățile didactice se poate suspenda” – Dezacord între subiect și predicat în proiectul legii privind starea de alertă, adoptat de Guvern, chiar în capitolul Educație

„Activitățile didactice (…) se poate suspenda în perioada stabilită” – cu acest dezacord între subiect și predicat începe capitolul Educație-Cercetare din proiectul de lege privind unele măsuri pentru prevenirea și…
Vezi articolul

VIDEO Cîmpeanu califică ilegală suspendarea prin adresă a Ministerului Sănătății a testării rapide în a 8-a zi pentru elevii care vor să revină la școală: S-a înlăturat acest neajuns. În școlile fără cabinet medical, testarea va fi mobilă organizată de DSP. Dacă sunt elevi care s-au testat oriunde altundeva vor putea prezenta rezultatul testului

Ministrul Educației a calificat drept ilegală suspendarea testării rapide a elevilor în a 8-a zi, decisă printr-o simplă adresă emisă de Ministerul Sănătății și obținută în cursul zilei de Edupedu.ro.…
Vezi articolul

EXCLUSIV Daniel Funeriu, despre rezultatele PISA 2022: Care e rolul școlii? Să transmită cunoaștere solidă sau soft skills, chestii care servesc în viață? Învățați copiii să discearnă ce este esențial și ce este periferic

“Decizii fundamentale privind educația nu mai există acum în sistem”, în noua legea, spune Daniel Funeriu, în cadrul dezbaterii organizate de Edupedu.ro și World Vision România cu privire la rezultatele…
Vezi articolul