Ministrul Educației a anunțat astăzi, cu privire la simularea examenelor de Evaluare Națională de către elevii de clasa a VII-a: “Pe 1 noiembrie au fost publicate deja modelele de subiecte, pe site-ul Centrului Național de Evaluare și Examinare. Corect ar fi să realizăm această simulare [la clasa a VII-a – n.red.], pentru că acești elevi au noi programe și, ca atare, trebuie să știe la ce anume să se aștepte”.
Întrebată dacă elevii de clasa a VII-a vor susține anul viitor examenul de final de gimnaziu așa cum prevede Legea educației în acest moment, cu examene transdisciplinare, Monica Anisie a anunțat în această dimineață că “eu îmi doresc să se realizeze prin consultare publicare cea mai bună decizie, pentru că așa ar fi fost corect, să se realizeze o evaluare pe competențe, nu o evaluare cum se realizeaza acum”.
“Dar pentru asta trebuia să se realizeze și o predare-învățare în sensul construcției compotențelor cheie. Nu mi se pare corect să îi evaluăm după ceea ce nu s-a realizat până acum. (…) Și asa aceasta generatie de clasa a VII-a e numita generatia de sacrificiu”, a declarat Monica Anisie, la ceremonia de preluare a mandatului de ministru al Educației.
3 comments
In sfarsit un dascal care gandeste.
Cu siguranta preda la clasa a VII-a si constientizeaza ca nu poti cere elevilor ce nu ai predat.
Este intr-adevar o generatie de sacrificiu.
Ne dorim cu totii ca elevii sa nu stea la scoala pana la ora 15.00 la cei 13 ani ai lor.
Ma intreb de ce un dascal nu poate munci mai mult de 18 ore pe saptamana, iar un elev poate 32 ore pe saptamana+ teme inca aproximativ 20 ore pe sapt. Deci in total 52 ore, mult mai mult decat un adult.
Dascalul se prezinta la ora si spune: asta nu stiti, e foarte usor.
Probabil au uitat ca nici dansii nu erau atrasi de toate disciplinele.
Din punct de vedere teoretic, daca toti dascalii pretind ca elevii sa fie pregatiti la toate disciplinele, acestora nu le sunt suficiente 12 ore.
Concret , daca au cursuri pana la ora 15.00, ajung acasa la ora 16.00, mananca si incep la teme. Nu mai vorbim de copilarie, DAA??? CACI LA 13 ANI NU MAI SUNT COPII?
Acum se va gasi cineva DESTEPT CARE SA SPUNA CA, ELEVII NU INVATA , NU LE PASA….,
DAR DE CE?
Vorbim despre elevi carora le pasa si de ce se intampla cu cei carora le pasa, in general!!!!!
Din pacate, scoala a devenit un loc de munca a dascalilor, care din pacate le mai pasa foarte putin de ce se intampla cu elevii. TRIST!!!!!
ESTE NECESAR SA INTELEGEM CA, ELEVII MERG LA SCOALA SA ASIMILEZE INFORMATII, INSA DUPA ORA 13.00 ,RANDAMENTUL ACESTORA ESTE FOARTE SCAZUT.
DE LA 13.00-15.00 ESTE SALARIUL PROFESORULUI.
ma bucur ca aveti cunostinta de faptul ca acesta generatie a fost de sacrificiu. de proba mai bine zis. nu au avut niciodata manuale de la inceputul anului scolar, inca din clasa 0. le cereti o simulare? uitati va in manualele scolare la multitudinea de informatii extrem de greu de ,,invatat” de un copil de 13 ani! programa scolara este extrem de incarcata si nefolositoare!
Nu se renunta la pandemia de simulari ?