Monica Anisie, despre simularea la clasa a VII-a: Corect ar fi să realizăm această simulare

4.376 de vizualizări
Monica Anisie / Foto: Facebook
Ministrul Educației a anunțat astăzi, cu privire la simularea examenelor de Evaluare Națională de către elevii de clasa a VII-a: “Pe 1 noiembrie au fost publicate deja modelele de subiecte, pe site-ul Centrului Național de Evaluare și Examinare. Corect ar fi să realizăm această simulare [la clasa a VII-a – n.red.], pentru că acești elevi au noi programe și, ca atare, trebuie să știe la ce anume să se aștepte”.

Întrebată dacă elevii de clasa a VII-a vor susține anul viitor examenul de final de gimnaziu așa cum prevede Legea educației în acest moment, cu examene transdisciplinare, Monica Anisie a anunțat în această dimineață că “eu îmi doresc să se realizeze prin consultare publicare cea mai bună decizie, pentru că așa ar fi fost corect, să se realizeze o evaluare pe competențe, nu o evaluare cum se realizeaza acum”.

“Dar pentru asta trebuia să se realizeze și o predare-învățare în sensul construcției compotențelor cheie. Nu mi se pare corect să îi evaluăm după ceea ce nu s-a realizat până acum. (…) Și asa aceasta generatie de clasa a VII-a e numita generatia de sacrificiu”, a declarat Monica Anisie, la ceremonia de preluare a mandatului de ministru al Educației.

 


3 comments
  1. In sfarsit un dascal care gandeste.
    Cu siguranta preda la clasa a VII-a si constientizeaza ca nu poti cere elevilor ce nu ai predat.
    Este intr-adevar o generatie de sacrificiu.

    Ne dorim cu totii ca elevii sa nu stea la scoala pana la ora 15.00 la cei 13 ani ai lor.

    Ma intreb de ce un dascal nu poate munci mai mult de 18 ore pe saptamana, iar un elev poate 32 ore pe saptamana+ teme inca aproximativ 20 ore pe sapt. Deci in total 52 ore, mult mai mult decat un adult.
    Dascalul se prezinta la ora si spune: asta nu stiti, e foarte usor.
    Probabil au uitat ca nici dansii nu erau atrasi de toate disciplinele.
    Din punct de vedere teoretic, daca toti dascalii pretind ca elevii sa fie pregatiti la toate disciplinele, acestora nu le sunt suficiente 12 ore.
    Concret , daca au cursuri pana la ora 15.00, ajung acasa la ora 16.00, mananca si incep la teme. Nu mai vorbim de copilarie, DAA??? CACI LA 13 ANI NU MAI SUNT COPII?
    Acum se va gasi cineva DESTEPT CARE SA SPUNA CA, ELEVII NU INVATA , NU LE PASA….,
    DAR DE CE?
    Vorbim despre elevi carora le pasa si de ce se intampla cu cei carora le pasa, in general!!!!!

    Din pacate, scoala a devenit un loc de munca a dascalilor, care din pacate le mai pasa foarte putin de ce se intampla cu elevii. TRIST!!!!!

    ESTE NECESAR SA INTELEGEM CA, ELEVII MERG LA SCOALA SA ASIMILEZE INFORMATII, INSA DUPA ORA 13.00 ,RANDAMENTUL ACESTORA ESTE FOARTE SCAZUT.
    DE LA 13.00-15.00 ESTE SALARIUL PROFESORULUI.

  2. ma bucur ca aveti cunostinta de faptul ca acesta generatie a fost de sacrificiu. de proba mai bine zis. nu au avut niciodata manuale de la inceputul anului scolar, inca din clasa 0. le cereti o simulare? uitati va in manualele scolare la multitudinea de informatii extrem de greu de ,,invatat” de un copil de 13 ani! programa scolara este extrem de incarcata si nefolositoare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii nu vor avea transport gratuit spre școală, susțin transportatorii, care cer Guvernului să asigure fondurile necesare: Ordonanța 50 este „un act normativ prost gândit, lipsit de viziune și coerență, ce nu este acoperit de bugetul necesar”

„Transportul gratuit al elevilor, rămâne ‘în aer”, scriu reprezentanții Federației Operatorilor Români de Transport – F.O.R.T. – într-un comunicat de presă. Aceștia acuză Guvernul că nu a prevăzut finanțarea bugetară…
Vezi articolul

Ioana Lazăr, secretarul general la Ministerului Educației, despre cazurile celor două eleve eliminate pentru tentativă de fraudă de la BAC 2024, care au câștigat în instanță dreptul de a da examenul în toamnă: Vorbim de două situații punctuale / Soluția dată nu privește legalitatea unui act administrativ cu caracter normativ emis de Ministerul Educației

Ioana Lazăr, secretarul general al Ministerului Educației, a declarat că „ministerul Educației nu a fost parte în acel dosar, vorbim de două situații punctuale, respectiv de acte administrative cu caracter…
Vezi articolul

Un nou Îndreptar ortografic, ortoepic și de punctuație, pregătit de Institutul de Lingvistică al Academiei Române, după 29 de ani de la predecenta ediție / Adina Dragomirescu, director: Vrem să creăm un instrument pentru școală

Institutul de Lingvistică al Academiei Române „Iorgu Iordan – Al. Rosetti” va revizui anul acesta Îndreptarul ortografic, ortoepic și de puncțuație al limbii române, potrivit anunțului făcut de directoarea Institutului, Adina Dragomirescu, la Radio…
Vezi articolul

Întâlnire Iohannis-Cîmpeanu la deschiderea anului școlar, ambii merg la Colegiul Național „Grigore Moisil” din București, de la ora 10 / Prima ieșire publică a Președintelui de la încheierea dezbaterilor pe contestatele proiecte de legi ale educației

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și președintele Klaus Iohannis se întâlnesc astăzi, 5 septembrie, la festivitatea de deschidere a cursurilor anului școlar 2022-2023 la Colegiul Național “George Moisil” din București. Este…
Vezi articolul

Pentru condițiile precare oferite în cadrul unor Olimpiade naționale “vina aparține 99% autorităților locale”, susține președintele Federației asociațiilor de părinți, Iulian Cristache, deși responsabilitatea organizării revine unei direcții din Ministerul Educației

“Vina aparține 99% autorităților locale, și-n egală măsură conducerilor ISJ-urilor (…) Acolo unde lucrurile au scârțâit, repet, vina aparține  autorităților locale, fie că vorbim de primar, președinte de CJ, prefect…
Vezi articolul