Monica Anisie: Analizăm varianta de a aduce în curtea școlii containere sau corturi pentru a se putea respecta distanțarea socială, dacă în toamnă va exista un al doilea val de îmbolnăviri

12.212 vizualizări
SURSA: gov.ro
Ministrul Educaţiei Monica Anisie a explicat, luni seară, la B1 TV, că, dacă temerile experţilor se adeveresc şi din toamnă ne vom confunta cu un nou val de COVID-19, elevii ar putea veni prin rotaţie la şcoală, un alt scenariu fiind acela în care, luând în calcul şi experienţa altor ţări, orele de curs să se desfăşoare în containere sau în corturi amplasate în curtea şcolilor, transmite News.ro.

„Sunt mai multe scenarii pe care le iau în calcul colegii din cadrul Ministerului Educaţiei, printre care şi acesta (n.r. – al venirii elevilor prin rotaţie la şcoală, în timp ce alţii participă la lecţii online), iar în această perioadă vom analiza şi alte propuneri, dar ne vom uita şi la modelele pe care le-au dezvoltat alte state europene, pentru că şi acolo s-au confruntat cu aceeaşi situaţie cu care ne confruntăm şi noi, adică lipsa aceasta a infrastructurii.

Să ştiţi că sunt state în care au fost găsite soluţii, în care au fost aduse în curtea şcolii containere sau corturi, în aşa fel încât să se realizeze această distanţare fizică.

Vom analiza şi noi în cadrul ministerului şi să sperăm, totuşi, că de la toamnă nu vom mai avea altă perioadă de îmbolnăviri”, a declarat Monica Anisie.

 

 


9 comments
  1. Oare ne despăgubește cineva in vreun fel pentru că suntem, fără să vrem , ,,eroii” unor astfel de scenarii jenante?… Desigur, orice om e liber să imite orice de unde dorește, chiar și ce ar putea fi înjositor pentru oricare altul….gusturile nu se discută. Dar nu poti, de la înălțimea demnității de Ministru al Educației Naționale, să-ți imaginezi scenarii despre copii și profesori în corturi. Și chiar dacă o faci, libertatea de exprimare inseamnă oare a spune public tot ce-ti trece prin cap, tot ce-ai auzit pe la alții?…Ar fi minunat sa avem un ministru al educației inteligent și demn, care să cunoască bine sublima doctrină liberală…sau măcar să aibă consilieri îndeajuns de pregătiiți. Însuflețită de această utopie, mă pregătesc să o primesc pe doamna ministru în control în timpul orei, cu presa după dumneaei, așa cum ne-a obisnuit, de aceasta data, probabil, în cort. Cu siguranță, voi fi același om și profesor, doar nu cortul îl face pe om…

  2. Pe zi ce trece se vede treaba că la ministerul păstorit de Anisie lucrează o grămadă de conțopiști ( vezi DEX: „conțopíst, ~ă smf [At: SBIERA, F. S. 217 / V: ~ncep~, ~ncip~ / Pl: ~iști, ~e / E: ger Konzipist] 1 (Înv; prt) Funcționar de cancelarie care facea ciornele. 2 (Buc) Grefier. 3 (Dep) Persoană care execută lucrări mărunte de birou. 4 Copist (1).” ).
    Dacă „le dă cu virgulă” la „calcule” se apucă și inventează tot felul de năzbâtii care să elimine … virgula. Păi cine va preda celor din container/cort știind că numărul de profesori este același ? Când, cum și cât va costa realizarea climatizării noilor „așezăminte” de educație ?

  3. Decăt să aștepți acordul părintelui(un lucru aberant) referitor la evaluarea copilului in învățămăntul on-line în ultima săptămînă din semestru ,părinți care s-a trezit că au copii la școală , mai bine ținem cursuri in corturi, containere etc.

  4. Cum sa faci școală în containere și corturi? Și cât timp?
    Doamne, iarta-i ca nu știu ce spun!
    ALO, Ministerul!
    Urmează iarna!!!! Nu destul ca i-ați chinuit destul până acum, mai vreți sa stea și-n frig?????

  5. Dar dacă dintr-o clasă se fac trei clase, se triplează și numărul de profesori? Sau le triplează norma?🤔

    1. Se dedubleaza, detripleaza profesorul. Parca ce ar mai fi daca ii cerem profesorului si sa se taie in 3? Ne-ar mai mira ceva la femeia asta??

  6. Ăștia de la minister analizează de toate…mai putin o chestiune: sa mărească bugetul ministerului la 6% din PIB. Este prevăzut în lege…si ei nu o respecta.Deci…despre ce vorbim?

  7. Ha! Ha! Ha!
    Romanica educata in cort!!!
    Cred ca in fiecare oras, ca pe aici sunt clasele cu peste 30 elevi!, sunt cladiri care stau ferecate si nefolosite. Primarii sa-si suflece manecile si sa le pregateasca pentru la toamna …ca tot vin alegerile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Licitația de manuale pentru clasa a VIII-a

Directorii de școli pot comanda manuale pentru clasele I-VIII, anul școlar 2024-2025, în perioada 29 ianuarie – 12 februarie. Lista manualelor și cerințele care trebuie respectate – adresă a Ministerului Educației / Elevii de liceu nu vor avea manuale noi, ci vor învăța tot de pe cele aprobate în 2004, înainte să se fi născut

Profesorii și directorii de școli pot comanda manuale școlare pentru clasele I-VIII, anul școlar 2024-2025, în perioada 29 ianuarie – 12 februarie, potrivit unei adrese a Ministerului Educației, care conţine…
Vezi articolul