Monica Anisie: Am confirmarea din partea ministrei Educației că liceele pedagogice și Centrele de Resurse și Asistență Educațională nu se desființează

8.910 vizualizări
Foto: Facebook.com
Liceele pedagogice și Centrele de Resurse și Asistență Educațională nu se desființează, prin proiectul noii legi a educației, susține senatorul Monica Anisie, președintele Comisiei de Învățământ din camera superioara a Parlamentului, după o întâlnire la Ministerul Educației cu Ligia Deca.

Fostă ministră al Educației, Anisie a anunțat pe Facebook că a obținut această confirmare de la actuala ministră, Ligia Deca.

„Am obținut în cadrul discuției purtate astăzi confirmarea din partea ministrei Educației că liceele pedagogice și Centrele Județene (precum și cel al Municipiului București) de Resurse și Asistență Educațională nu se desființează”, a scris președinta comisie din Senat.

Reamintim că proiectul noii legi a Educației prevedea desființarea CJRAE și CMBRAE, modificări contestate vehement de angajații acestora și de o parte din societatea civilă în perioada dezbaterii publice pe proiect.

În plus, președintele Asociațiilor Liceelor Pedagogice, Mircea Bertea, atrăgea atenția într-o scrisoare deschisă că ar putea fi desființate clasele de la Liceele Pedagogice pentru formarea de învățători-educatori.


5 comments
  1. Redacția a menționat corect că în scrisoarea noastră deschisă noi nu am afirmat că liceele pedagogice sunt desființate în proiectul noii legi, ci că liceele pedagogice sunt în pericol să piardă specializarea învățători-educatoare, specializarea tradițională a acestor licee și punctul lor forte profesional.
    Mă tem că optimismul ex-ministrului Monica Anisie referitor la asigurarea primită de la actualul ministru că liceele pedagogice nu vor fi desființate nu înseamnă că specializarea învățători-educatoare va fi păstrată. Deși tare aș dori să mă înșel și să avem curând confirmarea că d-na ministru Ligia Deca să se fi referit exact la această specializare!

  2. Afirmația este extrem de ambiguă! Doamna ministru să dea asigurări că nu se desființează specializarea ÎNVĂȚĂTOR-EDUCATOARE!
    Liceele pedagogice pot funcționa și cu alte specializări ale profilului pedagogic, dar desființarea acestei specializări va afecta grav sistemul de învățământ!
    Lipsa de claritate a mesajului a fost dintotdeauna o problemă a discursului politic, iar explicația o știm cu toții: manipularea!

  3. Ne-am linistit! Interesele partidului pe primul loc. Votantii sa nu-si faca griji, nu-i da nimeni afara.

    Haosul creat in sistem de CJRAE / CMBRAE a atins un apogeu in acest an scolar. Dar sunt aproape sigur ca se poate mai mult :)).

    Formarea profilor va continua la acelasi nivel calitativ scazut. Cu sau fara licee pedagogice e fix acelasi lucru.

  4. Mai bine isi vede de treaba ca nu ii pasa, pe cine crede ca pacaleste. Cat a fost ministru nu a facut nimic pentru elevi si profesori, fiind la curent cu problemele din preuniversitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ligia Deca, în vizita la Abu Dhabi cu Klaus Iohannis: Emiratele Arabe Unite reprezintă, pentru România, un model de bune practici în multe domenii, inclusiv în educație pentru dezvoltare durabilă / La testele PISA, elevii din Emirate sunt imediat deasupra celor români la citire, matematică și științe

Ministrul Educației, Ligia Deca, a fost în acest weekend în vizită în Emiratele Arabe Unite, unde a făcut parte din delegația oficială a președintelui Klaus Iohannis. Aceasta anunță pe Facebook…
Vezi articolul
Marian Preda

Marian Preda, rectorul Universității din București: Într-o bună măsură România își carantinează viitorul prin închiderea școlilor/ Cred că ne-am carantinat viitorul din anii 1990, când am lăsat școala să fie controlată politic și să fie centrată pe profesori

Măsura închiderii școlilor reprezintă pentru România o carantinare a viitorului său, dar ceea ce vedem acum este doar o continuare a unui declin în Educație care a început în anii…
Vezi articolul

FOTO/VIDEO „FutureLabs” și „Moara de plastic” – proiecte de educație și protecția mediului pentru școli și comunitățile rurale din Ținutul Buzăului / Cum funcționează 

Un proiect la care lucrează asociația care gestionează Geoparcul „Ținutul Buzăului” este „FutureLabs”. Deja câteva sute de copii din școlile din comunele Colți, Scorțoasa și Tisău beneficiază de laboratoare moderne…
Vezi articolul