Momsi, aplicație gratuită pentru mamele refugiate

147 de vizualizări
Foto: © Nenitorx | Dreamstime.com
O aplicație pentru mamele refugiate a fost realizată de românul Ionuț Turlea, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Scopul aplicației Momsi este încurajarea mamelor din aceeași zonă să se cunoască, să se ajute una pe alta, să schimbe între ele lucruri de-ale lor sau de-ale copiilor, după cum se arată în comunicat.

În acest mod, Momsi facilitează crearea de micro-comunități în funcție de proximitate și încurajează interacțiunile în viața reală.

  • Aplicația este gratuită, nu conține reclame, poate fi descărcată de aici. Este disponibilă în România, Polonia, Ucraina, Ungaria, Slovacia și Republica Moldova. 

Principalele probleme pe care le resimt mamele sunt izolarea și lipsa de sprijin în viața de zi cu zi, iar aplicația vine în întâmpinarea acestor provocări, conform sursei menționate. Concret, mamele setează în aplicație locul în care se află și vârsta copilului, iar aplicația le oferă sugestii de alte mame din apropiere, cu copii de vârstă similară și interese comune.

„Misiunea noastră este să transformăm modul în care ne raportăm la maternitate: să facilităm sprijinul de care mamele au nevoie în viața de zi cu zi, sa le ajutăm să iasă din izolarea și rutina zilnică, să le salvăm timp, energie și bani.” spune Ionuț Țurlea, fondator și CEO.

Manifestul Momsi:

Confidențialitatea datelor: Suntem vehemenți în privința confidențialității datelor. Datele tale rămân datele tale. Nu le împărtășim cu terțe părți. Fără reclame.

Folosește-o doar când ai nevoie: Aplicațiile și produsele digitale sunt menite să ne ajute, nefiind centrul vieții cuiva. Momsi este acolo când ai nevoie și te așteaptă când nu ai nevoie.

Nicio mamă singură: Se zice că e nevoie de un sat să crești un copil. Ne dorim ca Momsi să fie locul în care fiecare mamă să își creeze propriul sat, care să o ajute să își crească copilul.”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Educației: “Poate se găsește o posibilitate legală prin care testarea copiilor să fie obligatorie. Încrederea în părinți îmi doresc să fie cât mai mare, dar am îndoieli că toți părinții au utilizat aceste teste acasă corect”

O lege ar putea rezolva situația legată de numărul redus de cazuri confirmate prin testele salivă și pentru a înlătura suspiciunile potrivit cărora nu toți părinți își testează copiii acasă…
Vezi articolul
calendarul de depunere

PROIECT ROFUIP 2024 Profesorii sunt obligați să prezinte un certificat medical, cazierul juridic și certificatul de integritate comportamentală, pentru încadrarea şi menţinerea în funcţie

Profesorii au obligația să prezinte prezinte un certificat medical, eliberat de medicul specializat de medicina muncii, precum și cazierul judiciar și certificatul de integritate comportamentală, potrivit unui document pus în consultare…
Vezi articolul