Moderna a început testarea vaccinului anti-Covid la copii

3.555 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Vaccinarea copiilor cu serul Moderna a început în faza de testare în America de Nord, a anunțat astăzi compania farmaceutică, citată de CNN. În total, 6.750 de copii cu vârste cuprinse între 6 luni și 11 ani au fost înscriși în faza de testare a vaccinului anti-Covid în SUA și Canada.

Testarea vaccinului împotriva noului coronavirus va fi făcută în două etape. În prima etapă se testează diferite doze ale serului, copiii vor primi două variante cu un rapel de 28 sau 25 de zile, calculate în funcție de dozaj. Astfel, copiii de 2-11 ani vor primi două doze la 28 de zile rapel cu 50 sau 100 micrograme de ser.

În funcție de rezultatele primei etape, se va decide ce variantă de dozaj se va utiliza în partea a doua a studiului. După a doua doză de vaccin, copiii vor fi monitorizați timp de un an.

„Acest studiu pediatric ne va ajuta să determinăm siguranța vaccinului și nivelul imunologic la care se poate ajunge pentru această grupă de vârstă”, a spus CEO-ul Moderna Stéphane Bancel într-un comunicat de presă.

Studiul se realizează în colaborare cu mai multe instituții guvernamentale: National Institute of Allergy and Infectious Diseases, National Institutes of Health și Biomedical Advanced Research and Development Authority de la US Department of Health and Human Services.

În paralel, teste pe vaccinul pentru copii face și Pfizer/BioNTech, iar Johnson & Johnson a anunțat că încep testările pentru copiii de 12-18 ani.

Foto: © Chayakorn LotongkumDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
  1. Cum o fi corect? La sau pe? Circula pe net ,,dezinformarea”ca s-a ajuns la testarea directa pe copii avand in vedere ca multe asociatii pentru protectia animalelor s-au opus ca sa se mai faca teste pe cobai, astfel incat, avand ,,consimtamantul informat” al parintilor au grabit lucrurile ca doar ,,toata lumea” doreste sa scape de ,,pandemie” si nu-i alta cale decat inteparea cel putin o data la 6 luni conform indicatiilor din surse demne de ,,incredere”. O parte importanta dintre poporenii de pe aceste meleaguri sunt deja nerabdatori sa ajunga cu testarea ,,experimentală” si pe copii lor. Sigur ca n-ar fi o mare surpriza sa aflam ca deja unele familii mai bine infipte-n meandrele concretului si-au ,,rezolvat” deja copii spre mandria ,,clanului” din care fac parte, se intelege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Ministerul Educației / Foto Mălina Norocea Inquam Photos

Centralizare excesivă din partea Ministerului Educației, care impune profesorilor temele pentru Școala Altfel 2025: combaterea violenței, a dependenței de droguri și tehnologie, educație rutieră, financiară, juridică – DOCUMENT

Ministerul Educației le impune profesorilor temele pe care să le abordeze cu elevii în săptămâna dedicată Școlii Altfel 2025, printr-o adresă trimisă inspectoratelor școlare și conducerilor școlilor, obținută de Edupedu.ro.…
Vezi articolul

Elevii unei școli din Argeș au primit la Limba și literatura română, la simularea Evaluării Naționale, subiectele destinate elevilor maghiari / Greșeala a fost observată doar după terminarea examenului

20 de elevi de clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială nr. 1 din localitatea argeșeană Vlădești au primit la Limba și literatura română la simularea Evaluării Naționale 2023 subiectele…
Vezi articolul

România intră în grupul restrâns al țărilor europene care anunță închiderea școlilor, alături de Cehia, Polonia, Lituania. Cele mai multe state mențin deschise școlile, total sau parțial

Decizia anunțată de președintele Iohannis, ce prevede ca toate școlile să se închidă și învățarea să treacă în online, vine în contradicție cu recomandările unor organizații precum Organizația Mondială a…
Vezi articolul
Rezultatele de la Evaluarea Națională

Psihologul Suzana Pavlov: Copiii de clasa a VIII-a stau 5-6 ore la școală și fac cel puțin 2 ore de meditație și alte 2 ore de teme. Părinții vor note note mari, copiii nu tot timpul pot să dea un randament extraordinar. Din nou, nu învățăm de plăcere, nu găsim o stimulare a curiozității în școală și ne ducem tot pe zona de emoție negativă

„Părinții vor note note mari, copiii nu tot timpul pot să dea un randament extraordinar și pot să mai aibă și scăpări”, a declarat psihologul Suzana Pavlov pentru TVR Craiova.…
Vezi articolul