Model de cerere pentru excursie „Școala Altfel” și „Săptămâna Verde”, publicat de ISJ Iași

4.039 de vizualizări
Foto: 161053066 © Pojoslaw | Dreamstime.com
Inspectoratul Județean Școlar Iași (ISJ) a publicat cererea tip pentru unitățile de învățământ care doresc să organizeze excursii în cadrul săptămânilor „Școala Altfel” și „Săptămâna Verde”. Aceasta trebuie completată de conducerea școlilor și depusă pentru aprobare, conform reglementărilor în vigoare, inclusiv a celor din Ordinul Ministerului Educației nr. 3637/2016 , O.M.E. 6755/2023 și O.M.E. 6479/5.10.2023 Programul permite elevilor să participe la activități educaționale extracurriculare, iar responsabili pentru siguranța acestora vor fi cadrele didactice organizatoare.

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași a publicat cererea tip necesare unităților de învățământ care doresc să organizeze excursii în cadrul programelor educaționale „Școala Altfel” și „Săptămâna Verde. Activitățile din aceste programe sunt reglementate prin Ordinul Ministerului Educației Naționale nr. 3637/12 aprilie 2016 și O.M.E. 6755/6.12.2023. Cererea include și informații privind organizarea excursiilor, locațiile vizitate și măsurile de siguranță.

  • Elevii care nu merg în excursie desfășoară alte activități la școala
  • Orele din excursie vor fi recuperate de elevi și profesori
  • Responsabilitatea privind siguranţa elevilor în perioada excursiei este a profesorilor organizatori
Școala altfel și Săptămâna verde

Art. 4. — „(1) Programul național „Școala altfel” și Programul „Săptămâna verde” se desfășoară în perioada 9 septembrie 2024—30 mai 2025, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unității de învățământ. Derularea celor două programe se planifică în intervale de cursuri diferite.

(2) La clasele din învățământul liceal — filiera tehnologică și din învățământul profesional, în perioadele dedicate programelor „Școala altfel” și „Săptămâna verde” se organizează activități de instruire practică, urmărind și scopul acestor programe.

(3) La clasele din învățământul postliceal, în perioadele dedicate programelor „Școala altfel” și „Săptămâna verde” se organizează activități de instruire practică.”

Conform ordinului privind structura anului școlar 2024-2025, Programul național „Școala altfel” și Programul „Săptămâna verde” se desfășoară în perioada 9 septembrie 2024—30 mai 2025, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unității de învățământ. Cele două programe se planifică în module diferite.

Foto: 161053066 © Pojoslaw | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


3 comments
  1. ISJ Iași e un exemplu monumental de incompetența.

    1. Excursiile internaționale in cadrul proiectelor europene se aprobă de inspectorul general cu recuperare de ore DACĂ nu se derulează in planul aprobat deja pt săptămâna verde sau altfel.

    2. Orele de curs se recuperează doar dacă s-au pierdut in timpul săptămânilor obisnuite de lucru si în situații nereprosabile organizatorului (program stabilit la nivel european)

    3. isj Iași face de fapt o confuzie majoră și aprobă de fapt excursii obisnuite, de timp liber, in timpul orelor de curs ceea ce este in contradicție cu recomandările MEN.

    4. Însuși ordinul citat se referă la ,,timp liber” (in afara programului) nu in ore de curs din săptămâna obișnuită.

  2. La Iași se face exces de zel,excursiile organizate în aceste 2 săptămâni se aproba de CA al scolii. De mult nu se mai trece pe la ISj

  3. Cum sa recuperezi ore dacă e Școală Altfel și Săptămâna Verde, când pentru asa ceva sunt introduse??? Undeva e o greșeală sau emis greșit un act normativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Aproape 48.000 de copii ucraineni refugiați sunt în România, dar mai puțini de 4.000 sunt înscriși ca elevi sau audienți în școli / Oficial de la București: Guvernul ucrainean nu recunoaște studiile în niciun stat european, lucrăm la rezolvarea situației

47.851 de copii ucraineni refugiați sunt în prezent în România, dar mai puțini de 4.000 sunt înscriși sau sunt audienți în școli, potrivit Raportului privind eforturile și realizările României în…
Vezi articolul

Guvernul amână până în 2025 prevederea legală prin care cadrele didactice și de cercetare din universități primesc două salarii în momentul pensionării – proiect de ordonanță

O prevedere din Legea învățământului superior, potrivit căreia profesorii și cercetătorii din universități urmau să primească două salarii în momentul pensionării, va fi aplicată din anul universitar 2025-2026, așa cum…
Vezi articolul

Ministerul Educației a cerut procurorilor informații despre cazul șefului serviciului examene și concursuri, Sorin Spineanu-Dobrotă, reținut pentru acuzația de viol asupra unui elev și agresiune sexuală asupra altuia, pentru a-l putea suspenda din funcție „în regim de urgență”

Ministerul Educației anunță într-un punct de vedere oferit jurnaliștilor acreditați că a solicitat parchetului informații despre situația profesorului Sorin Spineanu-Dobrotă, angajat al Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație…
Vezi articolul