MODEL Condica de prezență valabilă de la 1 noiembrie 2020 pentru orele din școală nu mai cuprinde rubrica “subiectul lecției”. Profesorii completează doar semnătura / Apare o hârtie nouă: “Fișa de prezență” pentru orele online se completează lunar

100.851 de vizualizări
Foto: © Gajus | Dreamstime.com
Condica de prezență zilnică a profesorilor la școală, valabilă de la data de 1 noiembrie 2020, a fost modificată și are un nou model. Documentul a fost trimis de Ministerul Educației în toate școlile printr-o adresă obținută de Edupedu.ro. Modificările documentului sunt esențiale pentru că de la data respectivă condica de prezență se completează doar pentru orele făcute în sistem clasic, iar câmpul cu subiectul lecției nu mai face parte din noul model de condică.

Profesorii completează doar semnătura, în document menționându-se faptul că unitatea de învățământ completează electronic condica cu câmpurile 1, 2, 3 și 4 – adică “ora”, “clasa” “disciplina”, “numele și prenumele” cadrului didactic.

Simplificarea documentului a fost anunțată de minister în cadrul procedurilor de debirocratizare ale Comisiei de tăiat hârtii.

Modelul de condică de prezență intră în vigoare și devine obligatoriu în toate școlile și instituțiile de învățământ de la data de 1 noiembrie 2020. Ce prevede Nota MEC nr. 847/09.10.2020:

Condica de prezență, destinată consemnării prezenței cadrelor didactice care desfășoară activitatea didactică cu prezență fizică în unitatea de învățământ, model care va fi utilizat în cadrul unităților de învățământ preuniversitar începând cu data de 1 noiembrie 2020″

În ceea ce privește fișa de prezență, documentul trebuie completat de fiecare profesor și este unul nou în peisajul școlar, fiind o “hârtie” în plus pe care cadrele didactice trebuie să o completeze. Fișa este pentru situațiile în care profesorul rămâne acasă pentru a desfășura orele online, dacă merge la școală el semnează Condica, chiar dacă face orele online. Ce prevede documentul ministerial:

Fișa de prezență care va fi utilizată pentru consemnarea prezenței în situația în care activitățile didactice se desfășoară online în alt spațiu decât cel al unității de învățământ”.

Școala are de făcut o nouă procedură, mai arată nota ministerială: “Conducerea unității de învățământ elaborează procedura operațională care reglementează modalitatea de colectare, validare, păstrare și arhivarea condicii de prezență/fișelor de prezență.”

Pentru niciunul dintre documente ministerul nu recomandă sau menționează ca acestea să fie documente completate online.

Foto: © Gajus | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


10 comments
  1. Voi ați văzut cum arată acest „document”?! La câtă vreme și-au petrecut în fața ecranelor, copiii din clasa mea sunt capabili să redacteze, tipărească și scaneze un asemenea tabel de calitate, nu așa de toată jena. Ce lipsă de onoare, ce oglindă a calității dintr-o singură foaie… Câtă lipsă de profesionalism…
    Vrem învățământ online, iar unii copii nu au acoperiș deaspura capului. Of…

  2. Foarte bine a pus problema dna Giana Solim. Si cred ca multe alte educatoare sunt de acord cu cele scrise de respectiva doamna .
    De ce trebuie sa scriem de ”n”ori acelasi lucru? Ca sa pierdem timp?!
    Ne intoarcem la stilul comunist? Atunci scriam si in planificare si in condica aceleasi lucruri.

    Caietul educatoarei este document foarte important.
    Semnam condica de prezenta in unitate si era suficient.

    In loc sa ne usurati munca, mai rau ne inglotati in hartii!
    Si asa aveam destule alte ”hartogarii” de intocmit.

    Daca acceptam tot ce ni se impune si nu ne sustinem cauza, ni se vor mai da tot mereu alte si alte ”bazaconii” de facut.

  3. Buna ziua!
    Dati-ne fisele in format word sa completam noi (ex: fisa de prezenta este lunara, ati introdus 12 randuri, cu celelalte zile cum facem? completam pe langa tabel?) claritatea actelor lasa de dorit (nu se intelege nici antetul cu ministerul…)
    Suntem intr-o institutie de invatamant, trebuie sa dam exemplu!
    Multumesc,

  4. Nu mi se pare corect pentru învățământul preșcolar care are de completat și în ,,Caietul educatoarei” care până acum a fost considerat document juridic , care se arhiva și se păstra mai ceva ca o condică de prezență. Era suficientă condica de prezență doar cu semnătura de sosire și plecare pe care o aveam până acum și Caietul educatoarei în care trebuie să scrii absolut toate activitățile zilei.

  5. In sfarsit….30 de ani pentru a scăpa de condica de tip comunist.
    Ceva ce putea fi rezolvat de mult in cateva minute.
    Acum am descentralizat condica.
    Tot e ceva!

  6. Ministerul de resort nu mai știe ce sa mai inventeze sa ii capieze pe profi.
    Nu le ajunge ca se expun zilnic la scoala și în mijloacele de transport.
    Din moment ce lucrează în mod hibrid pe platforma scolii,prezenta este automat înregistrată.

    1. Cred ca se refera la transmisiile livestream. Am o verisoara care preda si scoala este inchisa pentru elevi pentru ca sunt elevi cu covid. Si ea preda cu clasa goala si se transmite live elevor. E o scoala cu posibilitati tehnice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Toți profesorii din sistemul de învățământ să facă master didactic decontat de stat și stabilirea unui termen de grație pentru înscrierea la acesta, propunere pentru România Educată făcută de Consiliul Național al Elevilor

Absolvirea unui master didactic de pregătire psihopedagogică decontat de stat pentru profesorii care deja sunt în sistem și stabilirea unui termen de grație pentru înscrierea la acesta, este una dintre…
Vezi articolul

Cîmpeanu: Viabilitatea unui post nu va mai fi certificată doar de școală, ci viza finală va fi dată de Direcția Județeană pentru Învățământ Preuniversitar

„Viabilitatea unui post nu va mai fi certificată doar de școală, ci viza finală va fi dată de Direcția Județeană pentru Învățământ Preuniversitar, respectiv Direcția Municipiului București pentru Învățământ Preuniversitar”,…
Vezi articolul