Mizeria din căminele studențești – Universitatea din București a fost amendată, iar un cămin închis de inspectorii DSP a fost redeschis

1.092 de vizualizări
Universitatea din București a fost amendată cu 15.000 de lei de către Direcția de Sănătate Publică, pentru mizeria din cămine. De asemenea, DSP a suspendat activitatea din căminul studențesc din Fundeni al Universității, pe care l-a redeschis apoi pe 18 octombrie după ce inspectorii au “constatat remedierea deficiențelor”. Informațiile au fost comunicate de către DSP studentului Andrei Nicolae Popa, care a sesizat autoritatea.

UPDATE La solicitarea Edupedu.ro, Universitatea din București a comunicat următoarele:Universitatea a plătit contravaloarea amenzilor, bună parte din cele sesizate în procesele verbale au fost îndreptate, dar sunt și lucrări care necesită mai mult timp. În orice caz, până la finele acestui an vom finaliza, pentru a ne conforma întru totul observațiilor inspectorilor DSP”.

Student în anul II la Facultatea de Drept a Universității din București, Andrei Nicolae Popa spune: “Am avertizat conducerea UB de mai bine de 3 ani că încalcă normele de igienă și sănătate publică. Le-am arătat poze cu șobolani morți în cămine. Au râs de mine și m-au ignorat. Au crezut că se luptă cu mine când, de fapt, ei se luptau cu legea, împotriva propriilor studenți”.

O universitate care se consideră cea mai prestigioasă din țară și-a supus studenții la condiții inumane în cămine, a ignorat recomandările unei autorități de control a statului român și acum și-a luat o amendă”, scrie studentul pe contul său de Facebook.

Tânărul este cel care a sesizat Direcția de Sănătate Publică și a primit următorul răspuns.

Decizia DSP / Foto: Facebook
Decizia DSP / Foto: Facebook

Studentul notează că “doar după aplicarea forței coercitive a statului, UB a putut remedia deficiențele în mai puțin de o săptămână, astfel încât să se redeschidă căminul Fundeni”.

Andrei Nicolae Popa, membru în comisia de reprezentare a Asociației Studenților în Drept, spune că a sesizat DNA cu privire la “săvârșirea unei infracțiuni grave asimilate faptelor de corupție”, fără să dea, însă, alte detalii, precizând că ar “altera probe”.

Voi solicita trimiterea corpului de control al ministrului Educației Naționale la Universitatea din București, în vederea evaluării activității manageriale a rectorului”, anunță studentul.

  • Edupedu.ro a solicitat Universității din București o poziție, pe care o vom publica la momentul primirii

Foto: Pexels.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Daniel David, președintele Consiliului Rectorilor: creșterea finanțării pentru educație și mai mulți bani pentru cercetare în universități – principalele așteptări ale mediului universitar de la noul guvern

Noul guvern trebuie să asigure o creștere a finanțării în educație, așa cum e prevăzut în programul de guvernare: “dacă aici dăm rateu din start, celelalte angajamente sunt puse sub…
Vezi articolul

Universitatea din București limitează, prin propria Cartă, mandatele rectorilor săi la maximum 10 ani indiferent de perioada de desfășurare – restricție mai puternică decât cea din Legea învățământului superior

Universitatea din București a decis să limiteze, prin propria Cartă, durata mandatelor rectorilor la maximum 10 ani, indiferent de perioada când acestea s-au derulat. Instituția a optat pentru această măsură…
Vezi articolul
Predare exclusiv online

Predare exclusiv online la majoritatea facultăților de la Universitatea Babeș-Bolyai și două variante de model hibrid. Care este protocolul UBB Cluj-Napoca pentru cazurile de coronavirus

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a decis începerea anului universitar 2020-2021 în variante mixte, adaptate fiecărei facultăți și specializări, de la învățământ clasic, prin învățământ hibrid la învățământ complet online,…
Vezi articolul