Miruna Croitoru, președinta Consiliului Elevilor: Elevii vor fi consemnați cu absență, dacă nu vor veni la orele profesorilor care nu fac grevă? Tot elevii vor fi cei sancționați?

10.716 vizualizări
Foto: Arhiva personala
Ce se întâmplă cu elevii care nu vor merge la școală, în perioada grevei generale, în cazul în care profesorii, care nu participă la grevă sau care nu sunt în sindicat, vor să își desfășoare orele de curs programate? Întrebarea a fost adresată joi seara la EuropaFM de președinta Consiliului Național al Elevilor (CNE), Miruna Croitoru. Aceasta a spus că are semnale „din teritoriu“ că profesori care anunțaseră inițial că sunt în grevă, au renunțat și că ar dori să își facă orele în perioada conflictului de muncă deschis de colegii lor.

„Nouă ne-a fost transmis din teritoriu faptul că inclusiv profesorii care anunțaseră inițial că vor intra în grevă, unii dintre ei nu au făcut-o, și atunci, dacă se anunță grevă generală și se spune „ok, copii, stați acasă!“, dacă se va întâmpla acest lucru și sunt unii profesori care nu sunt membri de sindicat sau care nu se simt reprezentați de către sindicat, atunci ei vor dori să își facă orele și ce se va întâmpla? Elevii vor fi consemnați cu absență, tot elevii vor fi cei care vor fi sancționați?“, a declarat Miruna Croitoru.

Până acum, Ministerul Educației a explicat doar că elevii care vor să meargă la școală în perioada grevei generale, care a fost anunțată de sindicatele angajaților din Educație pentru luni, 22 mai, de la ora 8:00, vor putea fi supravegheați de profesorii care nu sunt în grevă, acolo unde există asemenea cazuri. Instituția a transmis într-un mesaj vineri seara, cu 60 de ore înainte de greva generală a profesorilor, că ia „toate măsurile legale din domeniul său de competență“ pentru a evita declanșarea conflictului de muncă pe 22 mai.

Ministerul Educației anunță în informarea respectivă că „facem toate eforturile ca procesul educațional să continue, iar elevii să fie în siguranță în unitățile de învățământ“.

Or, în cazul în care „procesul educațional continuă“, așa cum anunță Ministerul Educației, asta ar însemna că se pun absențe de către profesorii care organizează orele pe orarul existent sau pe un altul, provizoriu?

Am solicitat un răspuns din partea Ministerului Educației pentru această situație semnalată de președinta CNE, Miruna Croitoru, iar în momentul primirii acestuia, îl vom publica.

Revenind la declarațiile elevei reprezentante, aceasta a justificat în emisiune și de ce nu susține CNE acest protest al profesorilor. În opinia sa, ar fi trebui să fie solicitări care să acopere și interesele elevilor și ale părinților. „Ar fi putut fi adusă în discuție finanțarea sistemului de educație la nivel general și prin includerea reprezentanților elevilor, părinților. Adică un demers care ar fi avut impact și în care s-ar fi implicat și elevii, și părinții, și profesorii. Poate că ar fi fost mult mai ascultat și ar fi avut, în final, un rezultat mult mai concret aplicat și până la urmă, un rezultat mult mai bun, având în vedere că s-au implicat toți actorii din educație“, a declarat Miruna Croitoru.

Zilele trecute tot Croitoru a anunțat, legat de greva profesorilor, că „susținem principiile din spate, dar nu suntem de acord ca elevii să fie utilizați drept armă emoțională pentru a atrage atenția asupra subfinanțării“. Este pentru prima dată în istoria existenței sale când CNE, prin conducerea organizației, nu susține un protest al profesorilor. În ianuarie 2022, de exemplu, CNE anunța public că ia în calcul să facă grevă alături de sindicate, în școli, iar motivele invocate de sindicaliști pentru protest erau similare atunci, cu cele de acum.


45 comments
  1. Dacă ai fi fost atentă la ceea ce a spus domnul Nistor la televizor, nu te mai stresai degeaba acum și nu mai pierdeai timpul scriind fără rost…
    Pune mâna și învață că intri și la facultate anul acesta! Nu stau universitățile fără studenți, fiindcă ar avea de pierdut!
    Nu mai căutați motive aiurea! Gândiți rațional!

    1. Doamna ce a spus domnul parlamentar este cam irelevant atata timp cat eu mi-am primit orarul de la scoala pe saptamana aceasta si mai mult de jumatate din corpul profesoral este in greva eu si alti colegi fiind cu situatiile neincheiate si nestiindu-se absolut nimic despre ce se va intampla cu acest lucru. Cand voi vedea mediile din catalog incheiate cu rosu atunci voi spune ca da chiar problema este rezolvata si nu se arunca doar niste vorbe despre aceasta situatie.

  2. Rusine profesorilor care isi bat joc de copii in aceasta perioada. Sunt elevi cum sunt si eu in ultimul an de liceu care au muncit poate chiar tot liceul pentru admiterea la facultate, iar acum trebuie sa le fie frica daca li se inchid mediile sa poata intra in bac sau daca vor mai putea da examenele de admitere. Cadrele didactice ar fi trebuit sa gaseasca o cu totul alta modalitate de a-si cere drepturile nu prin a le da mai ales elevilor din ani terminali emotii pe ultima suta de metri cand si asa stresul este la el acasa in mintea copiilor.

  3. Exact. Grupa mare obligatorie. Amenda decoamdata neaplicata 100-1000 lei, dar existenta in caz in care statul va cauta bani. Gradinite anunta: suntem in indisponibilitate de a asigura supravegherea copiilor. Atentie: “serviciu de educatie” nu este mentionat ca nu ar putea sa fie prestat pentru ca nu fac greva 100%cadre, deci obligatia educatiei ramane valabila. Orele online nu-s anuntate. Legea nu prevede varsta minima sub care parinte nu poate sa lasa copilul nesupravegheat si nici amenda pentru asta. Concluzia?

  4. Ca parinte, imi doresc profesori bine pregatiti la catedra, empatici, deschisi, care sa nu fie covarsiti de grija zilei de maine ci de cum sa deschida mintea si cum sa ii invete pe copii sa isi gaseasca locul in lumea asta. Deci da, chiar daca eu poate nu am salariul la nivelul profesorului, sunt de acord cu dreptul lui la demnitate sociala. E o profesie cu impact imens asupra generatiilor in formare, asa ca mi se pare de bun simt sa le fie recunoscut statutul. Iar in sistem sa regasim pe viitor doar persoane dedicate, cu vocatie pedagogica, cu drag de copii si deschisi la minte, sa nu trebuiasca sa suplinim incapacitatea unui sistem educational jalnic cu meditatii si eforturi suplimentare din partea noastra si a copiilor nostri.
    Sustin dreptul profesorilor de a face greva, dar daca profesorii au dreptul de a intra in greva, atunci si elevii ar trebui sa aiba dreptul de a nu fi bulversati, pe langa spaima examenelor amanate la clasele terminale. Situatia e complicata, stim, cu copii de clase primare sau prescolari care nu au cine sta acasa, cu elevi care trebuie sa intre in evaluare sau bac, insa sunt de acord ca nu ar trebui sa se puna absente in catalog din moment ce e greva. Sau copiii ar trebui de exemplu de la 8 la 9 sa fie la scoala, de la 9 la 11 sa plece, de la 11 la 12 sa se intoarca pentru ca nu stiu ce profesor nu e in greva? Copilul sa fie hopa-mitica fiindca sistemul, din nou, esueaza in a asigura un context predictibil?
    Cred ca cine impune asa ceva nu are ce cauta intr-un sistem de invatamant normal, fie el profesor, director de scoala, inspector sau ministru.

    1. De ce scrieți fără să citiți celelalte comentarii? Timp pierdut…
      Aveți destule lămuriri! Redau din cele postate de mine, deși au mai postat și alte persoane…
      1. Pe perioada grevei se poate modifica orarul (orele una după alta cu profesorii care nu fac grevă) astfel încât să nu stea copilul unele ore degeaba.
      2. Orele se pot susține și online (în formatul actual), elevul fiind disponibil să intre online ca și când ar fi la școală și nu este obligatoriu să fie pornită camera!
      3. Puteți suna dirigintele sau să faceți cerere pentru învoirea copilului sau motivarea absențelor.

      Vedeți ce simplu este?

      P. S. Nu ne batem joc de copii, asta ar însemna să ne batem joc și de ai noștri!

      Cel mai ,,sumbru” ar fi decalarea datelor de susținere a examenelor!
      Greva noastră nu distruge viitorul nimănui!

      1. Din pacate tin sa va contrazic in legatura cu faptul ca noi ,elevii nu suntem bataia de joc a profesorilor in acest scenariu. Eu sunt clasa a 12-a si am tras in acesti ani de liceu din greu pentru a intra la facultatea dorita,iar acum pe ultima suta de metri dupa atat de multa munca, bani si timp investit in viitorul meu trebuie sa imi fac griji daca in primul rand voi putea intra in bac avand in vedere ca mediile nu imi sunt inca incheiate, iar daca se muta bacul daca voi mai putea intra la facultate in acest an.Mai ales elevii din anii terminali nu merita un asemenea comportament din partea cadrelor didactice. Sunt de acord ca profesorii sa isi ceara drepturile dar nu prin niste copii care nu au absolut nicio vina .

  5. De ce ar trebui să aibă profii răspunsurile ? Până mai deunăzi, cum tușea un elev sau strănuta vreun părinte ieșea Ministra, Isj,Isu, Isj,Itm,…în media și perorau. Unde-s acum,organele, instituțiile,autoritățile ? Ce făceau elevii,părinții, bunicii,…Făceau ce spunea Ministra, Isj,Isu,…Să vă dea ei răspunsurile în continuare.Profesorii fac grevă, NU dau răspunsuri

  6. Acesta este mesajul pe care o directoare de la un liceu teoretic din Constanța , l-a trimis pe grupul de Whatsapp azi dimineața, la ora 10, in WEEKEND, nerespectandu-se dreptul la timpul liber al nimanui si băgând,, batul” in gard sa agite lucrurile.

    ,,Rog diriginții să comunice elevilor și părinților că programul în școală se va desfășura normal. Programul va fi comunicat zilnic. Colegii care nu sunt în grevă își fac orele normal, iar elevii vor sta în clase și vor lucra individual în cazul în care au ore cu profesori care sunt în grevă. Absențele vor fi consemnate în catalog.”

    Nu se specifica cine asigura securitatea elevilor iar eu ca parinte ma intreb in ce baza va primi copilul meu absente daca NU INTRA LA ORE profesorii lui. Cine are dreptul sa ii puna absente? Noi ca PARINTI SUNTEM ALATURI DE PROFESORI SI NU NE VOM TRIMITE COPIII LA ȘCOALĂ.

    Rusine directoarei care procedeaza astfel. Nu mai toleram abuzurile si minciunile.

    De asemenea, va aduc la cunoștință, presiunile pe care aceasta directoare le-a făcut asupra angajatilor de a nu participa la greva, scriind minciuni ca greva ar afecta vechimea si gradele didactice. Angajatii au fost pusi ILEGAL sa faca cereri de solicitare de greva, ca sa para ca este solicitare la initiativa salariatului, nu de DREPT.

    Va rugam sa luati atitudine si sa rugati federatiile de parinti SA SE ALATURE SI SA NU ISI TRIMITA COPIII LA SCOALA. DIRECTORII NU AU DREPTUL SA CEARA SA SE PUNA ABSENTE.

  7. scoala este facuta pentru a duce copii spre un viitor bun , nu? adica profesori chiar se gandesc la ei care mai au putin si ies la pensie sincer acum are destul de mult sens de ce exista atatea persoane fara scoala adica in timp ce profesori stau la cafeluta tot ei fac spume ca “nu invata copiluuu”

  8. Copila cuminte ,daca taceai ,intelept ramaneai ! Repectiv,consiliul elevilor nu lamureste nimic ani de zile,cum ar fi ca elevii la varsta de 16 ani pot sa lucreze sau sa se casatoreasca dar nu au voie sa iasa pe poarta scolii sa cumpere mancare la chiosc ! si dintr-o data se afla-n vorba despre “legea dialogului social”/cu trimitere la greva .Nu crezi ca te depaseste ?

  9. Eu as pune altfel problema : cine nu participa la greva, sa nu beneficieze nici de rezultatele ei ! Adica : ai facut greva si guvernul a hotarat majorarea salariilor, de aceasta majorare a salariilor sa beneficieze doar cei care au facut greva, restul nu, ca nu au participat la greva, deci nu au avut nevoie de salariu mai mare, ca daca aveau, participau si ei.

    1. Atunci nici sa nu li se ceara profesorilor care își desfășoare orele sa se uite sau sa dadaceasca copii profesorilor care sunt în greva, dar care vin la ore.
      Voi nu va dați seama că este o prefăcătorie cu aceasta greva??? Ministru susține anumite sindicate care fac greva
      Sunt în cârdășie, iar profesorii sunt carne de tun. Dacă le pasa de educație aveau grija de ea
      Doar dacă aveți copii la școală și va interesează sa vedeți ce au de învățat o sa realizați de fapt adevărul. Altfel, va dați cu pararea în necunostinta de cauza.

      1. Uite unde era lupul moralist.

        Nu ne purta de grijă. Avem dreptul să facem grevă pentru motive pe care le considerăm întemeiate și îl folosim. D-ta ai problemele personale, rezolvă-le cum poți.

        Nu noi le cerem celor care nu fac grevă să supravegheze elevii dacă au venit, ci ministrul. Ceartă-te cu ea.

  10. Cine îi bagă în seama pe copilașii ăștia care își dau prea multă importanță?
    Înainte tăceai și învățai, acum vorbești prea mult și nu înveți nimic.

    1. Cred că mai degrabă aparțineți generației care nu învață nimic. Dacă dvs. vă place să stați cu capul plecat, succes în continuare! De aceea România este în starea în care este, pentru că generația dvs. tăcea și înghițea.

        1. Penibil. Poate merge sa persecuti copiii, dar aici, intre comentatori, suntem toti adulti si nu poate nimeni sa dea nota 4:)))). Argumente nu ai, nu? doar 4 si eventual o rigla.

  11. Domnisoara, te agiti pentru ceva ce nu exista! Am senzatia ca acest “consiliu” nu este al “elevilor”, cineva va manipuleaza urat de tot. De unde atata ura in organizatia asta a voastra? Cine v-a ales? Eu nu am vazut “in teritoriu” alegeri pentru ca tu sa reprezinti copilul meu, de exemplu. Stiu doar de alegeri pentru consilul pe scoala. Cine va face agenda de actiuni, aparitii in presa etc?

    1. Un Google poate face multe. Persoana care este aleasă în școală să reprezinte toți elevii din școală se duce, mai departe, să voteze pentru un reprezentant pe județ. Reprezentantul pe județ, apoi, se duce să voteze un reprezentant pe țară. Dvs. votați singur(ă) legile din Parlament? Nu, aveți reprezentanți.

      Nu știu de unde ați scos această ură… CNE a spus, în declarația citată de Edupedu, că susține greva; discuția iscată este pur și simplu legată de cazurile în care orele greviștilor se intercalează cu cele ale cei negreviști. Mai ales că în România sunt sute de mii de elevi navetiști.

      E ușor a scrie versuri când nimic nu ai a spune.

      1. S-a uitat si aspectul ca pentru 20 absente per an va fi diminuata alocatie… conform cu Lege din luna 03.23…. Sindicate care roaga sprijin in a nu trimite copii Luni ne vor ajuta in consencinte?

        1. Ca părinte poți să îți învoiești copilul făcând o cerere.
          Mă mir că nu știu asta părinții!
          Mai luați legătura cu diriginții și aflați cât de ușor puteți rezolva această problemă!
          Pe timpul nostru părinții veneau săptămânal la școală să se intereseze de situația școlară a noastră. Acum…bate vântul!
          Dacă ziceți că vă interesați, atunci înseamnă că știți și câte cereri poate face un părinte pentru a motiva absențele copilului.
          Deci, sunt atâtea soluții, dar vă este mai ușor să împroșcați cu noroi decât să faceți puțin efort pentru copiii voștri!
          1. Se pot pune orele una după alta pentru profesorii care nu sunt în grevă (ca să nu stea elevul multe ore, unele degeaba).
          2. Se pot face cursurile online.
          3. Părintele poate învoi copilul (sigur, dacă nu îi este greu să sune dirigintele).
          Hai că se poate, voi să vreți!

          1. 1 si 2 nu s-au intamplat pana ora asta. Mai mult, din cauza protectii datelor personale s-a comunicat doar % celor care nu participa la greva fara detalii, ce ore si care clase sunt tinute.
            3. Fac asta dar aveti siguranta ca ulterior institutile nu vor fi obligate in 03.24 la urmatoara raportare sa include aceste absente indiferent daca parinti le au motivat sau nu?

        2. Acea cerere de învoire ajunge la diriginte (dacă s-au pus absențe, acestea vor fi motivate conform cererii făcute de către părinte).
          Luați legătura cu dirigintele.
          Suntem în același sistem și școlile funcționează după bunul plac/chel al directorilor. Cunosc asta!
          Dacă ei nu zic nimic (mă refer la punctele 1 și 2), să ceară părinții modificarea orarului sau cursuri online.
          Si noi suntem părinți și nu ne batem joc de copii.

      2. 1. Nu ai inteles contextul. Stiu regulamentul, ideea era alta, ai inteles ce ai vrut tu si imi oferi o “lectie” nesolocitata. Asa sunt mereu iesirile voastre (CNE), rautacioase, arogante, dati voi lectii tuturor, de acolo “am scos” partea cu “ura”.
        2. Nu am nevoie de Google pentru a ma documenta pe tema CNE dar poate cauti tu pe Google si vezi ca nu tu esti autorul poeziei “Criticilor mei”, deci frumos era sa pui ghilimele, totusi… e Eminescu nu “Elev”… Pot sa dau si eu “lectii”, daca e cazul.

  12. Doamne, mare îți este grădina…
    Asta nu știe ce vrea!
    Pe de-o parte se aruncă la greu cu pietre în profesori fiindcă intră în grevă și că îi afectează pe elevi, iar pe de altă parte fătuca asta îi acuză pe profesorii care merg la ore fiindcă trebuie să pună absențe. De aici se vede clar că elevii nu vor să meargă la școală sau că reprezentanta lor susține absenteismul! Rușine ei!
    Acei profesori își desfășoară normal orele: prezență, predat și evaluat. Nu asta înseamnă școala?
    Așadar, voi (elevi și părinți) știți ce mai vreți?

    1. Poziția CNE este de susținere a grevei. Încercați regula verificării informației în două surse; face minuni. 🙃

      În rest, poate ar trebui să vă gândiți la situații de genul înainte să treceți dvs. la aruncat cu pietre:
      Ora 1 grevă
      Ora 2 se predă
      Ora 3 grevă
      Ora 4 grevă
      Ora 5 grevă
      Ora 6 grevă
      Ora 7 se predă
      Ce ați face, mai ales dacă ați sta mai departe de școală? Situațiile de genul sunt cele care se scot în evidență, nu că nu vor elevii să meargă la școală pentru că alții sunt în grevă.

      1. Elev, eu știu ce spun, dar tu nu știi!
        Hai să te lămuresc:
        1. Pe perioada grevei se poate modifica orarul (orele una după alta cu profesorii care fac grevă).
        2. Orele se pot susține și online (în formatul actual), elevul fiind disponibil să intre online ca și când ar fi la școală și nu este obligatoriu să fie pornită camera!
        Acum ce motiv mai cauți?

        1. Condescendenta nu cred ca ajuta. Daca un elev caruia nu i se explica mare lucru la scoala, doar ca de luni se intra in greva si i se va comunica orarul, si are OBLIGATIA cretina sa fie la scoala si sa se pregateasca, dar nu stie pentru ce discipline, cand voi, ca profesori aveti DREPTUL de a intra in greva, dar intra doar unii dintre voi, deja este o imixtiune in drepturile elevului, ca persoana. Si nu sunt elev, sunt un parinte care are DREPTUL de a sti ce va face cu copilul de luni – sa il trimit la bunici, fiindca e prea mic sa stea singur, sa ii fac program fiidca e acasa iar eu la serviciu etc.
          Asa ca, daca noi respectam dreptul vostru la greva, respectati-ne si voi pe noi ca parinti si elevi, nu ne mai dati lectii de cum se va construi/modifica orarul.

      2. De exemplu ați putea face ceva interesant pentru voi:
        – un proiect extrașcolar;
        – o documentare pe un subiect;
        – să socializați pur și simplu;
        – puțină educație fizică;
        – să recapitulați materia din acest an;
        – o vizionare de filme pe teme date;
        – sau puteți sta pe telefoane așa cum faceți de cele mai multe ori chiar și în ore.

  13. Eu cred ca voi, elevii, sunteți mai curați la minte decât aceasta adunătură de profesori sindicaliști. Este bătaie de joc la adresa voastră și la adresa părinților aceasta mascarada de greva. Este doar o alta găselniță de-a conducerii tarii de a innebuni și tampi populatia.

    1. Mamico, dacă citești atentă articolul vei vedea că fătuca asta (reprezentanta copilului tău) își face griji pentru copiii care NU vor să vină la școală să facă ore cu profesorii care NU sunt în grevă!
      Deci, cu ce este ,,mai curată la minte” atâta timp cât se pare că pe ea o deranjează de fapt prezența profesorului?
      Dumneata ori vrei să facă ore copilul tău, ori să lipsească?
      Atâta timp cât ești de acord cu copila asta, înseamnă că ai aceeași problemă ca și ea: te deranjează profesorii care nu intră în grevă și vor să își facă orele!
      Ciudată mamă mai ești! 🤔

      1. Copilul meu nu se ducă ca e greva la școală lui. Alții copii se vor duce ca la ei profesorii nu sunt în greva. Vii se pare normal ca unii sa facă și alții nu? Ce se întâmplă cu materia pe care o pierde copilul meu, iar copilul care se duce o face? Ori se duc toți, ori nu se duce nici unul. Despre asta este vorba de fapt. Faptul ca nu toți profesorii participa la greva spune multe, iar un om citit își da seama.

      2. Eu am vorbit fără a aduce jigniri. Dumneata, pentru ca atâta poți și e bine ca și arăți ce poți, nu ai înțeles mesajul meu.
        Mai clar, fie toți merg la școală, fie toti nu merg. Copilul meu nu se duce, pentru ca e greva și pierde materia pe care o fac copii care se duc. Ce se intampla cu materia pe care o pierde, când și cum o recupereaza?

      3. Doamna sau domnule cadru didactic, revin cu aceeași observație: e prea multă condescendență în comentariile dumneavoastră. Nu suntem toți părinții tâmpiți, nu trebuie să ne puneți la colț și să ne atrageți atenția că nu suntem în stare să înțelegem. Am înțeles, am fi poate mai mulți alături de dumneavoastră dacă v-ați coborâ din turn și ați comunica mai uman. Nu vă suntem dușmani, vă susținem, dar avem și drept la opinie. Ieșirile în decor nu fac bine nici unei bune comunicări profesori – părinți sau profesori – elevi, nici profesiei vocaționale pe care o reprezentați și căreia nu știu dacă îi înțelegeți sensul.

        1. Dragă, Claudia!
          Tu chiar ai o problemă de înțelegere!
          Ai învățat un cuvânt și scrii comentarii doar de dragul de a repeta acel cuvânt, care de fapt nu te face mai deșteaptă decât alții!
          Se vede că mai mult nu poți, iar eu nu îmi mai bat capul cu tine fiindcă nici nu știi ce vrei, de fapt…
          Mai bine caută răspunsuri la televizor!
          1. Dacă ai intrat doar de dragul conversației mai bine sună-ti prietenii!
          2. Dacă vrei lămuriri și nu înțelegi ce scriu profesorii aici, atunci vezi ce spun miniștrii la televizor.
          3. Dacă ai intrat doar pentru a ,,certa și critica” profesorii, mai bine stai in banca ta că ai greșit terenul!

    2. Ca parinte si profesor, plusand cu faptul ca din considerente de ordin moral refuz sa practic videochatul precum cele 8 mame de la clasa copiilor la care sunt dirigintă, vreau ca munca si pregatirea mea profesionala sa fie respectate. Fiecare breasla porneste la greva boicotand activitatea pe care o desfasoara. Asa stau lucrurile intr-o democratie sanatoasa. Nu scoala tampeste populatia. Noi nu ii invatam sa bea, sa se drogheze, sa practice prostitutia ori sa comita alte acte antisociale. Dimpotriva…..
      Daca educatia scolara nu prinde, atunci vina de baza ramane acolo unde a fost de la bun inceput, adica in familie. Profesorii nu sunt niste slugi care traiesc cu aer si pomeni. Avem si noi demnitatea noastra. Nu se razbuna nimeni pe elevi. Pur si simplu ne cerem niste drepturi. Copiii mei nu vor merge la scoala pe toata perioada grevei, chiar daca unii colegi insista sa-si tina orele in scoala (2 colege de la PSD cu soți in consiliul judetean, si 2 PNL-iste cu sotii oameni de afaceri). Ne-au amenintat ca le vor pune absente si ca ii vor lasa pe elevi cu situatiile neincheiate. Asta e. Mergem mai departe. Eu refuz sa fac videochat sau sa bat centurile prin Spania. Toata viata am invatat, am citit si am muncit ca sa pot presta corect si onorabil in fata elevilor mei. Acum imi cer drepturile care mi se cuvin.

      1. Asta fac toate femeile cu venituri mici,videochat sau bat centurile din Spania? Sincer,ma indoiesc,d-na profesoara.
        Fix acum,in prag de examene si incheierea mediilor de sfarsit de an scolar,v-ati gandit ca ar fi ideal sa va cereti drepturile? Mult succes!

        1. Venitul din videochat e de minim 3-4000 euro lunar. Cu prostitutie cu tot se poate dubla la 6-8000 de euro lunar. Despre ce venituri mici vorbiti? De unde stiu? De la sora-mea. Profa de engleza si experta in videochat. Preda la ciclul primar ca sa aiba timp in restul zilei.

          1. Aici era vorba despre veniturile mici din invatamant,motivul grevei de maine.
            Doamna a spus ca nu vrea sa isi completeze aceste venituri,facand videochat sau batand centurile Spaniei. Dar inteleg ca sora dvs. tocmai aceasta solutie a gasit pt a-si completa veniturile,si e si profesoara de engleza. Ce sa zic…bravo ei,daca asta e singurul job suplimentar disponibil…

  14. Domnișoară, dacă profesorul nu vine la oră pentru că e în grevă, cine îți pune absența?

    Iar dacă la d-ta în școală nu e grevă sau doar o parte mai mică din personal e în grevă, cu siguranță vă anunță non-greviștii că ei se prezintă să-și facă orele.

    Hai cu ALARMAAAAAA. Nu vă mai săturați? În era informației, bieții copchilași nu au de unde afla la timp dacă și cum și unde se duc la școală în timpul grevei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Finanțelor constată abia după un an că o prevedere introdusă prin ordonanță de urgență în Legea Educației, anul trecut, care vizează transportul elevilor, „este neclară astfel încât nu poate fi aplicată”

Ministerul de Finanțe a pus în dezbatere publică un proiect de ordonanță de urgență privind unele măsuri fiscale pentru 2023, în care apar și noi reguli pentru decontul transportului elevilor.…
Vezi articolul

Ce se poate întâmpla cu titlul de doctor al lui Lucian Bode, după decizia de plagiat: Reprezentantul CNATDCU Mircea Dumitru face trimitere la rolul instanței, deoarece Consiliul care se ocupa în mod normal de doctoratele plagiate “nu are posibilitatea să mai facă nimic”

“Aici este decizia unui judecător”, a răspunsa miercuri, la Euronews, Mircea Dumitru, vicepreședintele Consiliului care avea în mod normal în atribuții verificarea acuzațiilor de plagiat în tezele de doctorat, atunci…
Vezi articolul