Mirela Tanc, profesoara de Limba Română: Subiectele au fost accesibile. Am convingerea că vor fi multe note foarte bune

4.523 de vizualizări
Subiectele au fost accesibile, nu au avut un grad mare de dificultate, spune pentru Edupedu.ro profesoara de Limba și Literatura Română Mirela Tanc, de la Școala Gimnazială „Oltea Doamna”, din Oradea, Județul Bihor. Greșeli ar fi putut apărea doar din cauza condițiilor diferite în care elevii au susținut examenul în acest an, mai spune Mirela Tanc.

„Subiectele au fost accesibile, nu au avut un grad mare de dificultate. Orice elev le-ar fi putut rezolva ușor, în condiții normale.

Dată fiind situația, cu purtarea măștii, cu atâtea necunoscute si atâta nesiguranță în perioada premergătoare examenului, s-ar putea ca unii elevi buni să fi greșit, din neatenție sau din cauza stresului. Dar am convingerea că vor fi multe note foarte bune,” a spus Mirela Tanc pentru Edupedu.ro

Reamintim că peste 175 de mii de elevi au susținut azi proba scrisă la Evaluarea Națională 2020. Vedeți subiectele primite aici, iar rezolvarea subiectelor aici.

La Subiectul I A, elevii au avut de răspuns mai multor cerințe pe marginea unui text la prima vedere – “Zborul” de Sorin Titel.

La Subiectul I B, absolvenții de gimnaziu au avut de făcut o compunere de minimum 150 de cuvinte, în care să motiveze apartenența la genul epic a textului avut la primul punct.

La Subiectul II B, candidații au avut de redactat o narațiune de 15-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută în timpul unei activități preferate.

Foto: Mirela Tanc/Facebook.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Programele pentru Evaluarea Națională la clasa a VIII-a 2023 au fost publicate. Au revenit conținuturile de dinainte de pandemie, anunță ministrul Cîmpeanu

Programele pentru Evaluarea Națională 2023 au fost anunțate, potrivit unui ordin publicat în Monitorul Oficial. Descarcă mai jos documentele pentru Limba română, Matematică și Limba Maternă. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a…
Vezi articolul

BREAKING Până joi școlile sunt obligate să dea lista cu elevii și profesorii care participă la pregătire, precum și la Bac și Evaluarea Națională, în fiecare unitate, deși nu s-au făcut înscrierile. Măsurile pe care școlile sunt obligate să le ia din 2 iunie, publicate în Monitorul Oficial

În maximum 5 zile școlile trebuie să facă proceduri proprii, iar în două zile să dea Direcțiilor de Sănătate Publică lista cu profesorii, personalul și elevii care vor participa la…
Vezi articolul

VIDEO Rezultatele de la Evaluarea Națională 2024, prezentate de Ligia Deca: Creșterea notelor peste 5 la Matematică e de peste 26% față de simulare / Urmează să analizăm din nou discrepanța între numărul de elevi înscriși în clasa a VIII-a și cei care se înscriu la Evaluarea Națională

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că la Limba romană 77,6% dintre candidați au obținut note peste 5, în timp ce la matematică, 68,7% dintre note au fost peste 5.…
Vezi articolul

ANALIZĂ Rezultatele elevilor din București la Evaluarea Națională 2024, înainte de contestații: A scăzut numărul mediilor între 9 și 10, un elev cu media 9,60 are mai puțini concurenți în fața sa în ierarhie / Mediile de admitere la unele licee de top vor scădea

În București, numărul elevilor cu medii între 9 și 10 la Evaluarea Națională 2024 a scăzut cu 587, față de 2023 (echivalentul a 22 de clase cu câte 26 de…
Vezi articolul

Grupul profesorilor de “specialitate” care a analizat rezultatele simulării Evaluării Naționale recomandă profesorilor de limba română să realizeze hărți mentale cu elevii pentru a putea învăța mai ușor, să îi încurajeze să-și exprime punctul de vedere și să rezolve fiecare cerință în parte, chiar și parțial – raport

Profesorii de limba română sunt sfătuiți de grupul profesorilor de “specialitate” din cadrul Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație care a analizat rezultatele simulării Evaluării Naționale pe itemi…
Vezi articolul

Evaluarea Națională „bate pasul pe loc, rezervându-i lecturii un loc lipsit de importanță”, deși există modele inovatoare de evaluare a lecturii – analiză comparativă între obiectivele și instrumentele Evaluării Naționale și cele de la testele internaționale PISA

Studii internaționale privind competențele de lectură ale elevilor, precum PIRLS – destinat elevilor care finalizează școala primară – și PISA – în cazul elevilor de 15 ani – promovează direcții…
Vezi articolul